Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

29.10.07

Kαι το Ιράν (μετά το Ιράκ) παρέχει υποστήριξη στην Τουρκία να «φάει» τους Κούρδους...

Κάποιοι αναλυτές ήδη από την έναρξη της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ, είχαν υποστηρίξει ότι ο μεγάλος χαμένος από αυτήν την ιστορία, μετά το ίδιο το Ιράκ φυσικά, θα ήταν η Τουρκία. Η δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στο πλευρό της θα ήταν ένα μόνιμο, πολύ μεγάλο πρόβλημα γι' αυτήν.
Ήδη οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν κερδίσει ένα σοβαρό βαθμό αυτονομίας για την περιοχή τους, όπου (για καλή ή και κακή, από μιά άποψη, τύχη τους) υπάρχουν και σοβαρά αποθέματα πετρελαίου. Άρα πλούτος, δύναμη... Και η περιοχή αυτή, βορειοδυτικό Ιράκ, είναι σημειωτέον η πιό ήρεμη στο σπαρασσόμενο και καθημαγμένο Ιράκ.

Πολύ σκούρα τα πράγματα για την γείτονα. «Eυτυχώς» γι' αυτήν υπάρχει και το PΚΚ (Partei Kommunist Kourdistan), αποτελούμενο κυρίως από Κούρδους της Τουρκίας, για να έχει ένα "καλό" λόγο να εισβάλει κι αυτή στο Ιράκ...
Κι αν δεν υπήρχε το ΡΚΚ, μάλλον θα τό ...εφεύρισκαν οι ηγέτες της Τουρκίας. Γιατί η εισβολή είναι που τούς ενδιαφέρει και η αποτροπή δημιουργίας κουρδικού κράτους στο Ιράκ κι όχι οι ίδιοι οι αντάρτες του ΡΚΚ και η δράση τους... Πολύ περιορισμένη άλλωστε μετά τη σύλληψη του Οτσαλάν.

Έψαξα στη Wikipedia (την αγγλική. Στην ελληνική έκδοση ΔΕΝ υπάρχουν καθόλου λήμματα Κούρδοι ή Κουρδιστάν..., γιατί;) και βρήκα τα εξής πληθυσμιακά στοιχεία:
"Συμπαγείς" πληθυσμοί Κούρδων υπάρχουν στις εξής χώρες:

Τουρκία 14÷18 εκατομμύρια 22%
Ιράν 4,8 ÷ 6,6 εκατομμύρια 10%
Ιράκ 4,0 ÷ 6,0 εκατομμύρια 25%
Συρία 0,9 ÷ 2,8 εκατομμύρια 16%

ΣΥΝΟΛΟ 23,7÷33,4 εκατομμύρια

Αριθμητικά δηλαδή είναι οι Κούρδοι περίπου μιάμισυ φορά περισσότεροι από τους (πρώην) Γιουγκοσλαύους, είναι όσο οι Ούγγροι ΚΑΙ οι Ρουμάνοι ΜΑΖΙ, είναι όσο οι Ισπανοί ή το μισό από τους κατοίκους καθενός από τα μεγάλα κράτη της Ε.Ε.!!!

Και μετανάστες Κούρδοι είναι:

Ασία 0,6 εκατομμύρια
Ευρώπη 1,1 εκατομμύρια
Αμερική 46 χιλιάδες (αυτοί τούς έχουν ακριβώς μετρημένους...)

Από αυτούς τους αριθμούς και μόνον μπορεί να συμπεράνει κανείς γιατί ακόμα και οι θεοκράτορες του Ιράν, παρέχουν την υποστήριξη στην Τουρκία για την εισβολή. Φοβούνται κι αυτοί σε μεγάλο βαθμό την ίδρυση κουρδικού κράτους. Έχουν τους ίδιους λόγους με την Τουρκία.
Εισβολή λοιπόν έστω κι αν κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο Κοράνι...

Είναι όμως σωστό ένα έθνος 30+ εκατομμυρίων, με δικιά του γλώσσα (ινδοευρωπαϊκή, συγγενική με τα περσικά), με δικές του παραδόσεις, να μην έχει δικό του κράτος;
Έστω κι αν η ίδρυσή του θα σήμαινε αποκοπή κάποιων εδαφών από Τουρκία, Ιράν, Ιράκ, ίσως και Συρία.
Τα κουρδικά εδάφη που κατέχουν σήμερα αυτά τα κράτη ο ...Αλλάχ τούς τά είχε χαρίσει και δεν γίνεται ν' αλλάξουν επικυρίαρχο;;;
Εγώ θυμάμαι πως κάτι Αγγλογάλλοι αποικιοκράτες χάραξαν τα τωρινά σύνορα, κάνω λάθος;;;

20.10.07

«Τί να σού πω μωρ' μαύρη, μαυριδερούλα μου;»

Να σού πώ καταρχή πως το ημιτελές, λόγω έκτακτων περιστάσεων, προηγούμενο άρθρο μου θα συμπληρωθεί. Σύντομα.

Κι αφού «καθάρισα» μ' αυτό, ας μπώ στα "τρέχοντα".

ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Δείτε και τη θετική όψη: Θα έχουμε ανάγκη από λιγότερο πετρέλαιο θέρμανσης. ΚΑΙ λιγότερα θα ξοδεύουμε ΚΑΙ λιγότερο θα ρυπαίνουμε την ατμόσφαιρα με το κύριο προϊόν της καύσης του, το διοξείδιο του άνθρακα.
Έ! τώρα, αν λυώσουν οι πάγοι και κατακλυστούν κάποιες παραλιακές μεγαλοπόλεις (τέτοιες πού είναι γιατί να λυπηθούμε άλλωστε;;;), τί να κάνουμε; Σιγά-σιγά εξ άλλου θα κατακλυσθούν, πολύ σιγά-σιγά. Όχι με ...τσουνάμι.
Κι αν εκτοξευτούν οι αριθμοί των θυμάτων από επιδημίες που θά 'ρθουν λόγω υπερθέρμανσης, είναι κι αυτός ένας τρόπος ελέγχου της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού... Βίβα Μάλθους!


ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 100..., ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Δείτε και τη θετική όψη: Θα μπορούμε να αγοράζουμε λιγότερο πετρέλαιο θέρμανσης, λιγότερα καύσιμα κίνησης. Άρα θα καταναλώνουμε προφανώς λιγότερα απ' αυτά. Άρα θα έχουμε πολύ βραδύτερη ανάπτυξη του φαινόμενου του θερμοκήπιου... Άρα ...Πανηγυρίστε!
Υπάρχει βέβαια και η άποψη ότι την τιμή του πετρελαίου ανεβάζουν τα διαβόητα Hedge Funds, τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, που, επωφελούμενα απο την, επίσης διαβόητη, παγκοσμιοποίηση, μετακινούνται δώθε-κείθε, παράγοντας τεράστια κέρδη, μόνο και μόνο γιατί ...μετακινούνται! Έ, και; Έχετε δει εσείς ποτέ κεφάλαια ...μη κερδοσκοπικά; Νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση δεν θέλουμε; Ας τή λουστούμε.
Είναι καιρός πάντως κάποιοι να ξαναδιαβάσουν τον Μάρξ και να προσαρμόσουν τις θεωρίες του στην εποχή μας, όπου το Das Kapital παράγει κέρδη ...χωρίς να κάνει τίποτε παραγωγικό, χωρίς να κεφαλαιοποιεί κάποια εργασία...


4.000 (τέσσερις χιλιάδες) ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Μόνον! Έτσι έλεγε ένας αστυνομικός σε μιά πρόσφατη ταινία. Μόνον 4.000 (τέσσερις χιλιάδες) ταξί υπάρχουν στο Λος Άντζελες. Και στην Αθήνα, λέει, πάνω από 12.000.
Άρα έχουμε πολύ ψηλότερο βιοτικό επίπεδο από τους χαζοαμερικάνους, που μάς κάνουνε και τον καμπόσο...
Ή πολύ χειρότερα μέσα μαζικής μεταφοράς...
Ή πολύ χειρότερες συνήθειες μετακίνησης...
Ή και τα τρία μαζί...
Ή και μόνο δύο από τα τρία... Ξέρετε εσείς ποιά...


40.000 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, λέει ο Λιακόπουλος, ΕΧΕΙ Η ...ΕΛΛΑΔΑ
Κι εμείς οι αγράμματοι, αδιάβαστοι, αμόρφωτοι, σκράπες, τούβλα, ζώα νομίζαμε πως μόνο 3.500 χρόνια ιστορία έχουμε ως Ελλάς... Γελάς;;;
Κοιτάξτε να δείτε, δημοκρατία έχουμε, έστω κι αυτού του "τύπου" (του «ενός ανδρός αρχή», θυμάστε;) και καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει αρκεί να μην παραβαίνει τους κείμενους νόμους κλπ κλπ...
Όμως η δημοκρατία μας έχει και κάτι ιδρύματα για όσους έχουν ψυχικές παθήσεις.
Θα τον μαζέψει κανένα όργανο του κράτους τον άνθρωπο, για να τον κλείσει σε κάποιο κατάλληλο για την πάθησή του τέτοιο ίδρυμα, ή θα πρέπει, αναφωνώντας το πασίγνωστο "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ!" να το κάνουμε εμείς μόνοι μας κι αυτό, ως ενεργοί πολίτες;;;


ΓΚΑΡΓΚΑΝΙΑΣΑΜΕ...
Τό 'λεγαν παλιά στο χωριό αλλά και η μάνα μου, εννοώντας την πλήρη στέρηση από κάτι, συνήθως από νερό, στο χωράφι όταν δουλεύαμε.
Πού να φανταστώ ο φουκαράς ότι θα ανακάλυπτα μετά από τόσα χρόνια την προέλευση της λέξης.
Μάλλον είναι αυτό που λένε: «Όλα ΕΔΩ πληρώνονται»...


"ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΛΙΩΤΗ
Δήλωση ήταν σίγουρα (ότι στηρίζει τον φερώνυμο του πατρός) πρόεδρο. Εντάξει. Του πάλαι ποτέ "θείου βρέφους" ήταν σίγουρα, επίσης. Εντάξει. Δεν ακούστηκε κάποια διάψευση, δεν κατηγορήθηκαν δημοσιογράφοι ότι «διαστρέβλωσαν».
Ήταν και πολιτική όμως;
Έχει πει κάτι πολιτικό ο κ. Λαλιώτης, από αναδείξεώς του ως σήμερα; Δεν έχω τέτοια εντύπωση. Εγώ μόνο τους όρους «μαγκιά» και «σκληρό ρόκ» θυμάμαι να καθιέρωσε, που δεν μού μοιάζουν ιδιαίτερα πολιτικοί. Και τον ίδιον κομματόσκυλο θα τον έλεγα, ήτοι κάτι απολίτικο, με τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό... Διαφωνείτε;


Έ! ρέ, Δημήτρη Τσάτσο...
«Η χώρα θ' αλλάξει σελίδα» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Τσάτσος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, πρώην Βουλευτής Ε.Κ., πρώην ιδρυτικό στέλεχος της "Σοσιαλιστικής Πρωτοβουλίας", με Γ. Μαγκάκη, πρώην Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, «αν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλεγεί ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος», που τόοοοοοτε, το 1977, με την Σ.Π. στη "Συμμαχία", τον είχαμε (ήμουνα κι εγώ στο ανώτατο εκτελεστικό της Σ.Π.) Γραμματέα της Νεολαίας του κόμματος και είχε δώσει, από τότε, δείγμα γραφής...
Θα αλλάξει, Δημήτρη μου, σελίδα... Όχι βέβαια η χώρα, σίγουρα όμως το ΠΑΣΟΚ, θα αλλάξει σελίδα! Μόνο που μάλλον θα είναι η ...τελευταία και έπεται το πίσω εξώφυλλο, όπου συνήθως αναγράφονται τα βιογραφικά των συγγραφέων...


ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΣΟΚ
Τό 'πε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, μέσα στα πολλά που λέει. Ενότητα της σιωπής, δεν τή θέλει είπε.
Συμφωνούμε απολύτως.
Η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ είναι ενότητα συνενοχής, όχι, προς λαού, ενότητα σιωπής.
Λαλίστατοι είναι πάντα... Λαλίστατοι είναι ακόμα... Λαλίστατοι είναι παρ' όλ' αυτά.


PAYCHECK
Κλείνω με ένα απόφθεγμα που άκουσα σε μιά ταινία με τον παραπάνω αγγλικό τίτλο (τον ελληνικό δεν τόν συγκράτησα).

«Όποιο μέλλον προβλέπεται, τό κάνουμε να συμβεί.»

Πολύ μπρεχτικό, δεν νομίζετε;
Κι ωραίο κατ' εμέ.
Περιμένω τα σχόλιά σας.

13.10.07

Τζόνσον-Θάνου και ...Σουφλιάς-Πάρκο/Αχελώος, ίδια γεύση.

Θα αναρρωτιέστε ποιά σχέση μπορεί να έχει η ιστορία της ντοπαρισμένης κας Τζόνσον, που ήδη επέστρεψε 3 χρυσά μετάλλια των Ολυμπιακών "αγώνων" στο Σίντνεϋ και της ...διαδόχου της εκεί κας Θάνου με τον κ. Σουφλιάς και τους χειρισμούς του στο Μητροπολιτικό Πάρκο αλλά και την εκτροπή του Αχελώου, ώστε να είναι πιθανόν, έστω, να έχουν την ίδια γεύση.

Και καλώς αναρρωτιέστε βέβαια, όπως κι ο υπογράφων αναρρωτήθηκε, όταν τό σκέφτονταν...