Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

1.12.07

Άντε... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, βρέεεεεε !

Έχω γράψει τίτλους, ιδέες, σκέψεις, προτάσεις σε ένα σωρό χαρτάκια αυτόν τον καιρό αλλά δεν μού βγήκε να post-άρω κάτι είκοσιτόσες μέρες.
Τώρα όμως, πρώτη του τελευταίου μήνα του «σωτήριου»(*) 2007 έχω να σάς "καταθέσω" την αισιοδοξία μου για τα διεθνή και τοπικά πράγματα. Αρχίζω από τα διεθνή.

ΔΙΕΘΝΗ
1. Έχασε -επιτέλους!- τις εκλογές ο φασιστοφέρνων Χάουαρντ στην Αυστραλία, ο μόνος «πρόθυμος» σύμμαχος του ...θάμνου στο Ιράκ αλλά και ο μόνος, εκτός των ΗΠΑ/Καναδά, που δεν είχε υπογράψει τη περιβαλλοντική συνθήκη του Κυότο. Οι επικρατήσαντες "εργατικοί" και θα τήν υπογράψουν και θ' αποσύρουν τους αυστραλούς στρατιώτες από το Ιράκ. Καλά νέα είναι αυτά.
2. Ο Μπράουν στην Αγγλία και ο Σαρκοζί στη Γαλλία τα πάνε πολύ άσχημα, τα χρυσά μου... Οσονούπω, που λέν κι οι φιλόλογοι, αρχίζει ο κόσμος να καταλαβαίνει το "σύνθημα" «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», και με τις κινητοποιήσεις του να τό κάνει αισθητό και στις -εδώ κι εκεί- ηγεσίες.
3. Ο Μπους φωτογραφήθηκε στην Ανάπολη με τον Ισραηλινό και τον Παλαιστίνιο, Πρωθυπουργό και Πρόεδρο αντίστοιχα, για εκλογικούς λόγους βέβαια. Ζουμί δεν είχε η Συμφωνία (Πώς να είχε με τον Μπους;;;) αλλά κι αυτό καλό ήταν.
4. Ο Πούτιν (ή τα πουτινάκια...) θα κερδίσουν τις εκλογές στη Ρωσσία. Καλό κι αυτό γιατί κανένανς άλλος δεν είχε καταφέρει να στριμώξει τους ΗΠΑνους(**). Και τής χρειάζεται πολύ το στρίμωγμα της "υπερδύναμης"... Και για την ίδια πολύ ωφέλιμο θα είναι!!!
5. Ευτυχώς (ή «ευτυχώς», ό,τι προαιρείσθε...) ναυάγησαν οι συνομιλίες για το καθεστώς του Κόσσοβου: Ο Θάτσι θα κηρύξει ανεξαρτησία, θα αποσπαστεί και από τα Σκόπια η αλβανόφωνη περιοχή του Τέτοβου (σλάβικο είναι το όνομα αλλά δεν τούς πειράζει...) για να κάνουν την Μεγάλη Αλβανία και οι FYROMians (νέο έθνος δημιουργηθέν από τον ακατάβλητο αγώνα των Ελληναράδων) δεν θα έχουν πλέον κανένα λόγο να μην δεχθούν την ονομασία "Σλαβομακεδονία". Άρα... Νενικήκαμεν! Θα γίνει ολίγον της Βοσνίας φυσικά αλλά εμείς «Νενικήκαμεν», τελεία και παύλα.

ΤΟΠΙΚΑ
1. Η κυβέρνηση δεν λέει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να κάνει πίσω με τις ...αυτόνομες περιοχές των λεβέντηδων (κρητικών και άλλων) χασισοκαλλιεργητών, χασισεμπόρων, εκβιαστών, κλεφτών, ανατιναχτών (τύφλα νά 'χει ο Κουφοντίνας...), κουμπουροκαλασνικοφόρων, πάμπλουτων, ως εκ τούτων, αλλά «πτωχών» κτηνοτρόφων που είχαν, μεταξύ άλλων, ρημάξει και τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Επιδοτήσεων δηλώνοντας, στον Μυλοπόταμο, ότι έχουν διπλάσιο αριθμό ζώων από ότι ...όλο το Βέλγιο(***). Επί «εκσυγχρονισμού» μάλιστα αυτά.
Παυλόπουλε, Καραμανλή, μην κωλώσετε! Να δείτε που ακόμα κι εγώ θα σάς ψηφίσω στο τέλος ! (4*)
2. Κάμφθηκε η αντίσταση των FYROMians και θα μετονομάσουν, λέει, το αεροδρόμιό τους "Μέγας Αλέξανδρος". Περιφανής νίκη της ελληνικής διπλωματίας. Τό δούλεψε εντατικά η Ντόρα με την Κοντολάϊζα.
Οι φήμες ότι θα τό λένε πλέον "Σκεντέρ" (Αλέξανδρος) διαψεύδονται ως κακόβουλες.
3. Η κυβέρνηση, χωρίς να τό ομολογεί ανοιχτά, προσχωρεί σιγά-σιγά στην άποψή μου: Κατάργηση όχι μόνον των συντάξεων αλλά ακόμη και αυτού του όρου «σύνταξη»! Ίσως αυτή τό εννοεί όχι με τις προϋποθέσεις διεύρυνσης της κοινωνικής πολιτικής που θέτω (και βάζω ως προϋπόθεση) αλλά εντάξει... Πρώτα να τό καταλάβουμε πως πρέπει να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε, μετά βρίσκουμε τις ρυθμίσεις.
4. Ευτυχώς (ή «ευτυχώς», ό,τι προαιρείσθε...) η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ενέκρινε τις αυξήσεις της τιμής τού ηλ. ρεύματος που ζήτησε η ΔΕΗ και έτσι θα γίνουν οι πολυπόθητες επενδύσεις για εκσυγχρονισμό των μονάδων της (το ρεύμα θα φτηνήνει μετά;;; Δεν μάς τό είπανε...). Σκέψεις για να περιοριστεί η δαπάνη αμοιβής διοικητικού προσωπικού (ΑΠΟΛΥΤΩΣ άχρηστου κατά το 1/2, και λίγο λέω..., κομματικοδιορισμένου(5*)(6*) κατά τα 2/3, και λίγο λέω..., αλλ' ισχυρού συνδικαλιστικώς..., απορρίπτονται διαρρήδην ως ...αντιπελατειακαί.
5. Το κόμμα του ΛΑΟΣ απόχτησε και "εσωκομματική" αντιπολίτευση. Ζήτω! Ίσως όχι ακριβώς έτσι... Ίσως να είναι απλώς «διαφοροποιήσεις» από τον "χέρι-χέρι" Καρατζαφέρη... Είναι χαρμόσυνη είδηση πάντως...
6. Κινητοποιήσεις για τό άρθρο 16 του Συντάγματος. Συγγνώμην, αλλ' αυτό πού είχε προωθήσει και ψηφίσει ο Β. Βενιζέλος επί Σημίτη σάς ικανοποιεί, ώ άνδρες Πανεπιστημιακοί;;; Έτσι δηλαδή για να στέκεται το μυαλό στό κρανίο μας, όχι τίποτις άλλο...

Άντε... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ, βρέεεεεε !

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων


(*) Τί είδους βλακεία είναι κι αυτή με τα «σωτήρια» έτη;;;
Ξέρει κανείς την προέλευσή της;;;
(**) Αμερικάνοι είναι και πολλοί άλλοι, λαοί και κράτη...
(***) Αληθές !
(4*) Το λάθος να ψηφίσω κόμμα «εξουσίας» δεν τό 'χω κάνει ακόμα, από το 1963.
(5*) Δεν αναφέρω τους ΧΟΥΝΤΟδιορισμένους..., όλη η ΕΣΑ στον ΟΤΕ και την ΔΕΗ "τακτοποιούνταν" τότε..., γιατί αυτοί έχουν βγεί στη σύνταξη πιά... Και πονάει το ταμείο...
(6*) Κάποτε θα καταγράψω τις προσωπικές μου εμπειρίες για το προσωπικό της ΔΕΗ στην Πτολεμα'ί'δα, το 1980-83, που δούλευα εκεί ως εργολάβος της αποκάλυψης λιγνιτικών στρωμάτων. Θα εκπλαγείτε... Όπως κι εγώ.

5 σχόλια:

MenieK είπε...

αν, αλήθινά, ρωτάς για τα "σωτήρια"... είναι εκκλησιαστική έκφραση... Δεν εννοεί τα έτη που σώζουν (ή σώνουν), αλλά τα έτη που ανήκουν στον Σωτήρα/Μεσσία. Η γέννηση του Εμμανουήλ/ερχόμενου, σηματοδότησε τη δεύτερη (όπως το προπατορικό αμάρτημα την πρώτη) περίοδο του ανθρώπου, ενώ η έλευση του "μετα δόξης" θα σηματοδοτήσει την τρίτη... (you know? Δευτερά παρουσία? αυτό!!)
Τέλος πάντων, διάγουμε τηυ περίοδο του Σωτήρα, άρα τα έτη ανήκουν σε αυτόν, άρα είναι σωτήρια....

Κλαζoμένιoς είπε...

@ Meniek

Είπαμε απο-δομίστρια... αλλ' όχι κι έτσι...
(το σο-... δεν γίνεται να τό μετέλθεις... Χα, χα!)

@ Ναπολέων

Πολύ κακά, πολλή κακία έχουν, αυτά που γράφεις.
Πας να μού φας το αντικείμενο του blog μου;
Περιορίσου στα άρθρα σου, κύριέ μου, και άσε λίγο χώρο και σε μάς!

Ναπολέων Παπαδόπουλος είπε...

επειδη πιστευουμε οτι οι πολιτικοι θα είναι πάντα το ίδιο ,αισχροί και θρασείς,οτι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι λέμε "θα ψηφίσω αυτούς που παράγουν έργο ,παρ ολο που κλέβουν"Στην πραγματικότητα τα πράγματα ειναι διαφορετικάαυτός ειναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται δυνατό να εμπλακούμε στη πολιτικη,αλλα δεν ειναι απαραίτητα και ο τρόπος που πρέπει να πολιτυόμαστε. P.Freire
για την αντιγραφή
ευα

etalon είπε...

Ειναι απολυτα σωστη η θεση σου για τα γεγονοτα στο Κοσοβο. Με εκπλησει η απολυτη σιωπη για το θεμα...

Ναπoλέων είπε...

@ Meniek
@ Εύα
@ Εtalon

Ζητώ συγνώμην εκ των προτέρων για την «συλλογική», και αναγκαστικά συνοπτική, απάντηση:
«Μία» είναι: Το συμφέρον. Το, απολύτως!!!, ατομικό, ούτε τα παιδιά μας δεν λογαριάζουμε, συμφέρον μας...

Από το «σωτήριον» έτος... ώς το Κόσσοβο... Δεν βλέπουμε (εμείς τα, μόνα λέει, νοήμονα όντα, π.χ. ο Θάτσι... κι οι ελληναράδες...) την μύτη μας.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

Υ.Γ.
@ Κλαζομένιε
Τό 'πιασα το νόημα...Δεν θα σέ ξαναενοχλήσω...