Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

7.2.08

Με καθυστέρηση 10 χρόνων... Αρχιεπίσκοπος ο κ. Ιερώνυμος

Έπρεπε να είχε εκλεγεί ήδη από το 1998, ως διάδοχος του Σεραφείμ, ο κ. Ιερώνυμος. Όμως τότε "κάποιοι" είχαν εκτοξεύσει φοβερές κατηγορίες εναντίον του για οικονομικές ατασθαλίες... Που αποδείχτηκαν «φλούδες»... Κατόπιν εορτής όμως...

Τό ποιός, ποιοί, ωφελήθηκαν τότε και στη συνέχεια από αυτή την φημολογία είναι φανερό.

Εγώ απλώς θα θυμίσω ότι το λατινικό "qui profitur?" -ποιός ωφελείται;- είναι το ΠΡΩΤΟ ερώτημα που τίθεται, όταν ξεκινάει η διερεύνηση ενός εγκλήματος...

Έτσι μάς πρόκυψε η "παρένθεση" Χριστόδουλου, η ...«δεξιά του Κυρίου», οι αντισυνταγματικές ενέργειες όπως το «δημοψήφισμα» για τό τί θα γράφουν οι ...ταυτότητές μας, οι λαοσυνάξεις με αναριπιζόμενα λάβαρα και άλλες πολλές, πάμπολλες κατά την σεμνή και ταπεινή άποψή μου, αηδίες.

Όλα αυτά όμως είναι ...παρωνυχίδες για μερικούς, όπως φαίνεται, γι' αυτό "ανελύθησαν" σε μυριάδες γλοιώδεις αναφορές στον πεθαμένο προκαθήμενο. Απλώς, επειδή αισθάνομαι πολύ ...κακός σήμερα, θα θυμίσω ότι και τις παρωνυχίδες, για να τις ξεριζώσει κανείς, πονάει πολύ.

Και δεν μού λέτε... πειράζει που εγώ δέν λυπήθηκα για το θάνατό του; Kαι να λυπόμουνα δηλαδή, όπως π.χ. λυπήθηκα για το θάνατο του Σεραφείμ, δεν θα τό έδειχνα, απλώς για να μην συγκαταλεχθώ με όλον αυτό τον εσμό των απείρως υποκριτών πού έκαναν δήθεν ότι λυπούνται, τη στιγμή που ξεκίνησαν και φούντωσαν τη διαδοχολογία ΑΜΕΣΩΣ μόλις εκδηλώθηκε η αρώστια του, τότε που υπήρχαν ακόμα ελπίδες... Τό δήλωσε ένας τους ...on camera... Ο βλάξ.
Βλάξ;;; Ίσως όχι βλάξ... Ίσως απλώς να τόν φώτισε το Άγιο Πνεύμα (τους) να πει την αλήθεια.

Και μην μέ πάρετε για άκαρδο κλπ κλπ κλπ...
Λυπάμαι για πολύ διαφορετικά πράμματα που συμβαίνουν γύρω μας! Αλλά δεν αισθάνομαι τον εαυτό μου υποχρεωμένο να λυπάται, όποτε πεθαίνει ένα καλοζωϊσμένο μέλος της Α.Λ.Ο.Γ.Α.Θ. Στην αγκάλη του Κυρίου του πήγε άλλωστε κατ' αυτούς...

Έπρεπε να είχε εκλεγεί ήδη από το 1998, ως διάδοχος του Σεραφείμ, ο κ. Ιερώνυμος.
Έστω τώρα, ας δούμε και τη δικιά του περπατησιά.
Απ' ότι ακούγεται, στο νομό Βοιωτίας που μητροπολίτευε, πίνουν νερό στ' όνομά του. Αν ήμουν βοιωτός, ίσως εγώ να μην έπινα... Ίσως απλώς να μην τού 'σουρνα, όσα έσουρνα στον Χριστόδουλο... Λένε όμως ότι πλησίαζε πολύ περισσότερο από πολλούς την εικόνα του καλού χριστιανού. «Ο έχων δύο χιτώνας...» κλπ κλπ κλπ

Ή είναι έτσι ή είναι περίπου έτσι ή δεν είναι καθόλου έτσι... ως συνομήλικός του και αρκούντως «αγνός τη καρδία» άθεος έλληνας πολίτης νομίζω πως δικαιούμαι να ...τού χαράξω δυό φωνήεντα:

Μακαριώτατε, αν θέλεις να είσαι και μακάριος:

1. Όσο κι αν τά ξέρεις "απόξω κι ανακατωτά" τα ιερά σας κείμενα, ξαναδιαβασέ τα, τώρα που μπορείς να «πάσαν την βιωτικήν μέριμναν απωθήσεις», με "άλλο" μάτι, το μάτι του πρωτοχριστιανού.

2. Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες δεν θα συναντήσεις αν δεν τούς κουβανείς μες την ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τούς στήνει εμπρός σου.

3. Αποστήθισε, κάνε κτήμα σου, το του Τάσου Λειβαδίτη:

ΕΠΙΤΥΜΒΙΟ
Ενθάδε κείται κάποιος που
ο φόβος οι άλλοι τί θα πουν
και η επιθυμία ν' αρέσει
τόσο πολύ τού κλέψανε
ό,τι είχε πιό δικό του,
ώστε δεν μένει εδώ κανείς...

και φρόντισε να μην σκεφτεί κάποιος ότι αυτό πρέπει να χαραχτεί στην ταφόπλακά σου, όποτε... κάποτε..., όπως σκέφτομαι εγώ τώρα πως ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΧΤΕΙ στην ταφόπλακα κάποιου άλλου.

Εύχομαι και ελπίζω ο θεός σου να σέ οδηγεί πάντοτε στο δρόμο που ορίζουν τα ιερά σας κείμενα.
Τά ξέρω κι εγώ καλά, θα τό ελέγχω.

21 σχόλια:

tractatus είπε...

Ε!καλά έχεις χιούμορ! Ιδιον των ευφυών...
Να σου θυμίσω τι είχε πει ο Χριστόδουλος όταν εξελέγη ο Καραμανλής; "Τα πράγματα αλλάζουν"...ε!, λοιπόν άλλαξαν απο σήμερα και στα της εκκλησίας...ελπίζω ο μακαριστός να αναπαύεται εις τάφον χλοερόν!

brexians είπε...

o vasilefs apo8ane
zitw o vasilefs

elpizoume o neos na mas tin spaei oligoteron tou makaristou...

kai as koitaxei na dwsei kana frago stous ftwxous...lew
pou den to blepw...
alla etsi gia na poume kati....

Ναπoλέων είπε...

@ Tractatus
Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια.
Μην ανησυχείς για τον "χλοερόν": Έχουν κάτι κηπουρούς στο Α' Νεκροταφείο... Άφθαστους!

Ελπίζω πάντως να σέ διασκεδάσω και με τα εξής:
Μετά από τον πρώτο του, εντελώς "αλυτρωτικό" και ...ελληναράδικο λόγο του, λίγο μετά την εκλογή του, τόν θεώρησα πολύ επικίνδυνο και άρχισα να τόν "βομβαρδίζω" με fax, που κάποιες φορές τά κοινοποιούσα και στην κολλεγιά του και σε εφημερίδες, όποτε έλεγε ή έκανε κάποια νέα «πατάτα»(*), πράγμα το οποίο καθόλου δεν απόφευγε... δέκα χρόνια...

Σ' αυτά τα fax πάντοτε τόν προσφωνούσα:
«Μακαριώτατε αλλ' ουδόλως μακάριε...» και άμα χρειαζόταν να αναφέρω το όνομά του έγραφα:
Χριστομέγαλος Ιδεόδουλος.

Πολύ σέ αγαπώ για όσα έγραψες για την Αριστερά, στ' "ανάποδα".

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

(*) Μιά φορά τόλμησε ακόμα και να ...τροποποιήσει την Β' προς Κορινθίους επιστολή του Παύλου...
Άθεος, "ντούρος", είμαι, αλλά διαβασμένος.

Ναπoλέων είπε...

@ Demetrius Taxidefticus

Den afineis, lew egw, ta greeklish?

O Jeronimo pantws tetoia 8hteia eixe sti 8hva, 25 xronia: Voh8ouse poly tous anhborous.

Den 8a se xanaakolou8hsw omws s' afti tin greeklish plaka.

Signwmh! Exoume kai tis arxes mas.

agapi-afoplismos-eirini
N.

Nikos Goudanakis είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε, ο Ιερώνυμος έχει τελείως διαφορετική προσωπικότητα και πορεία από τον συγχωρεμένο. Δίχως να είμαι αντιχριστοδουλικός, ήμουν στο αντίθετο στρατόπεδο πολιτικά, από αυτό που βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος. Παρ' όλα αυτά, ως άνθρωπο, τον αγαπούσα. Ο νέος προκαθήμενος έχει σοβαρό επιστημονικό έργο, φιλανθρωπική δράση, και είναι πολύ μετρημένος άνθρωπος. Φυσικά, όλα αυτά δεν θα έπρεπε να απασχολούν μια πολιτεία ανθρώπων, στην οποία η Εκκλησία δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο. Χαίρετε.

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητέ κε Γουδανάκη,
ευχαριστώ για την επίσκεψη στις απροσγείωτες σκέψεις μου, όμως δεν μπορώ να καταλάβω την κατάταξη που κάνετε στον Χριστόδουλο στο "αντίθετο" από σάς ΠΟΛΙΤΙΚΟ ...στρατόπεδο (πόλεμο είχαμε και δεν τό κατάλαβα;) τη στιγμή που δήλωνε αρχιεπίσκοπος ΟΛΩΝ των Ελλήνων Χριστιανών {τους οποίους μάλιστα εκτιμούσε στο 97%, ενώ ζήτημα να είναι 80% κατ' όνομα και ...0,2% κατά τας Γραφάς} άρα δεν τού επιτρεπόταν να έχει κομματική τοποθέτηση.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την αγάπη σας γι' αυτόν τη στιγμή που:
1. Εκλέχτηκε με ανώμαλες (επιεικώς...) μεθόδους για να μην πώ βρωμερές, αν μη εγκληματικές.
2. Έλεγε, περίπου, ό,τι τού κατέβαινε στο κεφάλι, ό,τι θεωρούσε πως θα ...αρέσει στις κάμερες... ως γνήσιος παρορμητικός και τηλεαστέρας.
3. Διάβαζε πολύ επί χούντας.
4. Είχε μπερδευτεί με την Δεξιά του Κυρίου.
5. Μάς απειλούσε με κόψιμο των χεριών μας.
6.
7.
8. ...Άσε καλλίτερα...

Τί να πώ;;; Τί να πώ για σάς;;; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Για μένα μόνο ξέρω να πώ:
«««««
Κι αν δεν μπορείς παρά να κλαίς το δείλι,
τους ζωντανούς τα μάτια σου ας θρηνήσουν:
Θέλουν, μα δεν βολεί να λησμονήσουν.
»»»»»
αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων Παπαδόπουλος

tractatus είπε...

Ναπολέοντα εξακολουθώ να λέω ότι έχεις πολύ χιούμορ και φυσικά φαίνεται ότι είσαι διαβασμένος...Οσα καταμαρτηρείς στον αποδημήσαντα είναι αληθή, δυστυχώς. Πιστεύω οτι, όντως, ο Ιερώνυμος θα είναι πιο ....σοφός ειδικά στην διαχείριση των media.Σε περιμένω και στο δικό μου blog, όχι υπο τη μορφή αντιδανείου, αλλά της πρόσθεσης ;)
Φυσικά θα σε επισκέπτομαι κι εγώ γι' αυτό φρόντισε να βάζεις τα καλά σου!! ;)))

marianaonice είπε...

Γυρίζει και ο τροχός καμιά φορά. Για τον Ιερώνυμο γύρισε. Τώρα θα περιμένουμε να δούμε τη δική του πορεία... Μακάρι να μάθαινε τις προτροπές σου!! Σίγουρα θα τον βοηθούσαν!!
Καλό μεσημέρι.

Nikos Goudanakis είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε, θα σας ξαναενοχλήσω, παρ' ό,τι βρήκατε ήδη "να πείτε για μένα την ώρα που δεν βρίσκατε". Και λέω σύντομα: Την έκφραση "στρατόπεδο" τη χρησιμοποιούμε μόνο για πολέμους και όχι και μεταφορικά; Συγγνώμη, άλλαξαν τα ελληνικά. Ξαναρωτώ: Το ότι ο Χριστόδουλος ήταν ένας Ακροδεξιός εκκλησιαστικός ηγέτης, του απαγόρευε να ήταν σε προσωπικό επίπεδο ένας αξιαγάπητος άνθρωπος; Και στην τελική, αλήθεια, φοβηθήκατε μήπως σας κοπεί το χέρι; Σας ξανατονίζω πως διαφωνώ "πολιτικά" με τα όσα είπε κι έκανε ο Χριστόδουλος. Και μην παραστήσετε ότι ο όρος "πολιτικά" δεν έχει να κάνει με την Αρχιεπισκοπή, διότι θα δούμε κάτι σαν φαρισαϊσμό τύπου "σπούδαζα και δεν ήξερα".

Ναπoλέων είπε...

@ Tractatus
Eυχαριστώ και πάλι. Θά 'ρθω και στο καθιστικό σου. Φρόντισε νά 'χεις ουζάκι (25άρι και πάνω!).

Εγώ βέβαια θα προτιμούσα μιά συνάντηση στην Αγιάσο, στα καφφενεία κάτω από τις πέργολες και νά ΄χω έρθει με ταξί, να μπορώ να πιώ του σκασμού.
Ας είναι όμως... «από τα ντίπ κι αλότελα...»

Και λαδοτύρι νά 'χεις! Μην ξεχάσεις το λαδοτύρι, σ' έφαγα!

α-α-ε
Ν.

Ναπoλέων είπε...

@ Marianna On Ice

Ώστε ...επί πάγου είσαι (απ' το e-mail τό κατάλαβα) και όχι 'Ονυχας, το πέτρωμα, που σημαίνει το onice (όνιτσε) ιταλικά...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Και μη σέ νοιάζει, θα φροντίσω να μάθει τις προτροπές μου.
Τό 'χω ξανακάνει. Σε άλλους.
Τό αν θα τίς τηρήσει, δικό του θέμα...

Για τα Δημ. Έργα θα σού στείλω e-mail.

α-α-ε
Ν.

katerina είπε...

Ναπολέοντα καλώς σε βρίσκω.
Οσμή σκανδάλων(μιζαδόρικες ιστορίες και προτάσεις γάμου) με οδήγησε στην πόρτα σου και ενδιαφέρον με κρατά στο σαλόνι του σπιτιού σου.
Η εκκλησία, οι ίντριγκες της, οι δογματισμοί της και τα τελετουργικά της, δεν με ακούμπησαν ποτέ ούτε συναισθηματικά ούτε διανοητικά. Και έτσι δεν θα σχολιάσω τίποτα περί των εκκλησιαστικών, δηλώνοντας άγνοια. Αλλά ο Λειβαδίτης καλέ μου, με αγγίζει πάντα.
Ο Τάσος ο Λειβαδίτης είναι ο ποιητής της δικής μου θρησκείας.
Και σε αυτό μένω.

tzonakos είπε...

Δεκα χρόνια χαμένα για την Ορθοδοξία που πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεχαστούν για να μην πώ να γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα.
Ευχόμαστε στον νέο αρχιεςπίσκοπο να ξαναφέρει την Εκκλησία στον πνευματικό της δρόμο και στην ταπεινότητα που της αρμόζει.
Και ναι, το νερό της Βοιωτίας ειναι πια μολυσμένο και παπάς ηταν αυτός που το ανέδειξε το θέμα, με μεγάλη καθυστέρηση αφου τα ΜΜΕ δεν έδειχναν ενδιαφέρον.
Βοιωτός ειμαι.
Αν καταφέρει να βάλει την εκκλησία εκει που πρέπει, μπορεί να καμαρώσω κι εγω μαζί, αλλα κρατώ μικρό καλάθι. Του ευχομαι δύναμη να τα καταφέρει.
Καλως σε βρήκα.

Ναπoλέων είπε...

@ Κατερίνα
Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να μην είναι η τελευταία...
Και ως προς μεν το "δεν σέ ακούμπησε ποτέ ούτε συναισθηματικά" η εκκλησία κλπ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
Διαφωνώ όμως να μην μας "ακουμπά" διανοητικά, αφού μάς αρέσει-δεν μάς αρέσει (εμένα ΚΑΘΟΛΟΥ δεν μού αρέσει...) είναι σοβαρός παράγοντας επιρεασμού της κοινωνίας μας, σ' όλη την γή.
Αν παρανόησα αυτό το "διανοητικά" σου, διάγραψε τη διαφωνία μου...

@ tzonakos
Σ' ευχαριστώ και σένα θερμά και χαίρομαι που έχουμε τον ίδιο -ή παραπλήσιο, τέλος πάντων- "βηματισμό".
Εύχομαι να τά καταφέρει ο «δικός σου» ακριβώς για τον λόγο που αναφέρω στην Κατερίνα πιό πάνω.

MenieK είπε...

Δλδ, μου λέτε της άσχετης ότι ο Θηβών ΔΕΝ έχει σχέση με τον Χριστόδουλο, τον Θεσαλονίκης, τον Καλαβρύτων, τον Πειραιώς και διάφορους άλλους που δε μου 'ρχονται τώρα στο νου (εύσχημος τρόπος για να πω ότι δεν τους γνωρίζω και ούτε επιθυμώ χεχεχε) Και τώρα τι θα κάνουμε? Τι σόι εκκλησιαστικός άρχων θα είναι αυτός, χωρίς μισαλλοδοξίες, χωρίς θρησκο-ιδεο-ληψίες, χωρίς πολιτικόθρησκευτικοεθνικές παρεμβάσεις, χωρίς χλιδή και four seasons? Η μόνη μας ελπίδα, δλδ, είναι στη διαθήκη του Χριστόδουλου να υπάρχουν μέσα συμβουλές για το πώς μετατρέπεσαι σε Χρυσ(τ)οδουλο??? (μιλάμε, το μισώ το ο νεκρός δεδικαίωται... Εγώ πάλι είμαι του δόγματος Θα φτύσω στους τάφους σας -Μπορίς Βιάν)

Ναπoλέων είπε...

@ MenieK

Kαλωσήρθες!

Οι 4 που ανάφερες (τούς πέτυχες έναν-έναν!!!) ήταν η οργάνωση «Χρυσοπηγή».

Ο Θηβών ήταν "Σεραφειμικός", ό,τι μπορεί να εννοεί αυτό.

Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη FOUR SEASONS, σ' έφαγα!

Από κει βγάζω το ψωμί μου!

Όχι από τα ξενοδοχεία, όχι.
Από μιά άλλη, συνονόματη, που φτιάχνει γυάλινα δωμάτια. Γκέγκε;;;

α-α-ε
N.

Εξερευνητής είπε...

Ναπολέων,

η άλλη μου (*) δουλειά είναι σκαλιστής μαρμάρων.
Σε ποιόν τάφο να πάω να σκαλίσω το ωραιότατο ...λειβαδιακό;

Ματσμουτσάκια.


(*) Πάντα γελάω όταν διαβάζω τα αυτοκόλλητα, σε DCV ή VW συνήθως: Το άλλο μου αυτοκίνητο είναι Μερσεντές.

Εξερευνητής είπε...

Ά! Να μην τό ξεχάσω...
Εκείνο τό:
«Εύχομαι και ελπίζω ο θεός σου να σέ οδηγεί πάντοτε στο δρόμο που ορίζουν τα ιερά σας κείμενα»
τί τό'θελες;

Aν ήταν οι ιεράρχες (όποιας θρησκείας...) να εφαρμόζουν όσα ορίζουν τα ιερά τους κείμενα, φέξε μου και γλίστρησα!
Κανένας τους δεν θα γινόταν τότε ιεράρχης και θα ξεμέναμε από το είδος αυτό...

Εκτός βέβαια αν τό εκτόξευσες ως ...κατάρα. Δεν σέ αντιλήφθηκα όμως για τέτοιον...

Βάσσια είπε...

Δεν ξέρω ειλικρινά τι πιστεύουν ή νομίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα και στους πολίτες της.

Τι είναι ο Αρχιεπίσκοπος, τι είναι οι αρχιμανδρίτες, στην εποχή μας;

Προσφέρουν κάτι που πολλοί από εμάς δεν το βλέπουμε;

Ακόμη σε στη βάση του πνευματικού και του θρησκευτικού, τι ακριβώς έχουν επιτύχει;

Καλησπέρα

tractatus είπε...

Διάβασα τις προτάσεις σου για την Παιδεία καθώς και τα σχόλια για τον δικομματισμό στο blog μου. Νομίζω ότι πλέον, Ναπολέων, θα πρέπει...να επιτεθείς!!!
Αναμένωμεν αφού περιέλθεις τους σχολιασμούς ημετέρων.

Ναπoλέων είπε...

@ Vassia
Τίποτα δεν είναι, αγαπητή μου...
Τίποτα; Χμμμ... Όχι ακριβώς... Πιόνια είναι μιας ιεραρχίας απ' τις πολλές που "μάς έχουν μπεί καβάλα"...
Το άσχημο είναι ότι έχουν πείσει και πολλούς, πάραπολλούς, από μάς πως δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς ιεραρχίες... Διοικητικές, θρησκευτικές, οικογενειακές...
Ακόμα και τα ΖΩΑ λένε, τα έντομα, οι μέλισσες, έχουν ιεραρχία...
Κρύβοντας επιμελώς το γεγονός ότι η «βασίλισσα» στην κυψέλη μια αναπαραγωγική "μηχανή" είναι, όχι κουμανταδόρος. Το κουμάντο το κάνουν οι εργάτριες μέλισσες κι έχουν και την «βασίλισσα» για να γεννάει απλώς άλλες εργάτριες και μιά μόνον ακόμα αναπαραγωγική "μηχανή". Κι έχουν και τους κηφήνες που δεν τους ξαναδέχονται στην κυψέλη, μόλις κάνουν το ...καθήκον τους.
Ποιά ιεραρχία λοιπόν;;;
Σ' ευχαριστώ για τό σχόλιό σου και σού αντεύχομαι ΚΑΛΗΜΕΡΑ πιά, μια μέρα, σήμερα, ΧΩΡΙΣ τηλεόραση.


@ Tractatus
Ευχαριστώ για το ...πουσάρισμα (απλοελληνιστί ενθάρρυνση) αλλά μέ βασανίζεις όμως. Έχω κι εγώ τους "βιορυθμούς" μου.
Και μην ξαναχρησιμοποιήσεις πολεμική ορολογία!
Δεν είναι "αθώες" οι λέξεις, μην τό ξεχνάς.
Ο Αντρέας τό 'ξερε (και τό εκμεταλλευόταν) άριστα αυτό.
Θα σού στείλω κι ένα e-mail για κάτι, μπλογκικό μέν, που δεν ενδιαφέρει άλλους όμως.

α-α-ε
Ν.