Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

17.6.08

Ένα αλλοιώτικο Δημοψήφισμα

Τούς έστειλα το παρακάτω:
Αγαπητοί κύριοι και κυρίες, των Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
παρά την εκφρασμένη μου αντίθεση στα, δήθεν δημοκρατικά στις σημερινές συνθήκες, δημοψηφίσματα, ειδικά για κώδικες 500 άρθρων..., νομίζω πως, μετά το ηχηρό ιρλανδικό "ΟΧΙ" στην «Συνταγματική Συνθήκη» της Λισσαβώνας, μια καλή πρόταση είναι η εξής, άσχετα αν τα Κοινοβούλια αρκετών κρατών-μελών της Ε.Ε., έχουν ήδη εγκρίνει την Σ.Σ.:
Να γίνει πανερωπαϊκό δημοψήφισμα για την Σ.Σ., ταυτόχρονα παντού, σε όλες τις χώρες, με ενιαία όμως καταμέτρηση των ψήφων, ώστε να μην υπάρξει κανενός είδους «εθνικός» διαχωρισμός.
Έτσι νομίζω ότι θα τονιστεί ο ενοποιητικός χαρακτήρας της Σ.Σ. και δεν θα υπερψηφιστεί ή καταψηφιστεί αυτή για άσχετους λόγους, εσωτερικής, σε κάθε χώρα, πολιτικής.
Dear Sirs and Ladies of the Institutions and Bodies of the E.U.,
I do not, expressively, agree with referendums, because I do not think that they are democratic under present conditions in various countries, especially on Codes of 500 Articles...
But after the loud «NO» in Ireland on the Lisbon Treaty and irrelevantly whether this Treaty was already approved by parliaments in several countries, I think it is a good idea to carry a simultaneous GENERAL referendum all-over E.U.,
PROVIDED that the votes will NOT be counted separately in each country {no national results!} but they will be counted altogether as a united will of the european peoples.
In this way I think that the unifying role of the L. Treaty will be emphasised and that it will not be approved or rejected for irrelevant reasons of interior politics in each country.
love – disarmament – peace
Napoleon Papadopoulos
Civil Engineer, 68
Sklivani, 455 00, Greece

Αν αποφασίσετε να στείλετε κι εσείς κάτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εξής διευθύνσεις:
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ : διαμέσου www.europarl.europa.eu
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ {Κορυφής} : webmaster@consilium.europa.eu
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ {Ombudsman}: euro-ombudsman@europarl.eu.int
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : comm-web@ec.europa.eu

7 σχόλια:

αξάφνιαστος είπε...

Απεναντίας, θα πρέπει να υπερψηφιστεί ή να καταψηφιστεί για σχετικούς λόγους, εσωτερικής, σε κάθε χώρα, πολιτικής. Όσο για τον ενοποιητικό χαρακτήρα της Σ.Σ. Ναι εντάξει και στις ΗΠΑ έχουν ένα ενοποιητικό αντίστοιχο αλλά κανένας δεν ισχυρίσθηκε ποτέ πως τα συμφέροντα του Rhode Island ήταν ταυτόσημα με αυτά του Texas.

Ναπoλέων είπε...

ΑΡΙΘΜΟΛΑΓΝΕΙΑ
Είμαι ο πεντάκις χιλιοστός πεντακοσιοστός πεντηκοστός πέμπτος {5555} επισκέπτης του μπλόγκ μου! Θα ψάξω να βρώ ένα λαχείο μ' αυτόν τον αριθμό σήμερα!
N.

Ναπoλέων είπε...

Αξάφνιαστε,
φαίνεται πως σού έχει γίνει ...έμμονη ιδέα να μάς ξαφνιάζεις...
Τώρα υποστηρίζεις, ως δείγμα λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας προφανώς, ότι ΑΛΛΟ πράμμα πρέπει να ψηφίζουμε και ΑΛΛΟ να έχουμε ως κριτήριο!

Όπως ακριβώς έγινε στην Ιρλανδία...

Όπως ακριβώς γίνεται 187 χρόνια τώρα στην Ελλάδα...
Ενώ οι εκλογές γίνονται για να εκλέξουμε αυτούς που θα ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ επί 4 χρόνια, εμείς ψηφίζουμε {ίσως όχι στο σύνολο αλλά σίγουρα σε κάποιο σημαντικό και ΚΡΙΣΙΜΟ ποσσοστό...} όποιον ελπίζουμε να μάς κάνει κάνα ρουσφετάκι...

Και μετά μάς φταίνε οι πολιτικοί... Που φταίνε βέβαια, αλλά δεν φταίνε ΜΟΝΟΝ αυτοί.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

αξάφνιαστος είπε...

Είχα αναρτήσει το ακόλουθο στο προηγούμενο (από 13/6/08) σχόλιό σας.

«Πόσο δημοκρατικό είναι να μπαίνει ένας κώδικας κάπου 500 άρθρων σε διλημματική ψηφοφορία 300 βουλευτών χωρίς κανένα εχέγγυο ότι το έχουν διαβάσει τουλάχιστον μία φορά (αν και έχουν υποχρέωση να το έχουν μελετήσει διεξοδικά); Αν δεχθούμε πως και οι 300 αποφασίζουν αυτόβουλα, το έχουν μελετήσει και τους επιτρέπεται να ψηφίσουν κατά (εμπεριστατωμένη) συνείδηση, τότε, αφού έχουμε τέτοιο είδος πολιτεύματος, θα μπορούσε να γίνει δεκτή η αντιπροσωπευτική ιδιότητα των βουλευτών στο συγκεκριμένο θέμα. Πόσοι πιστεύετε πως μια τέτοια αποδοχή είναι ρεαλιστική; Και γιατί το δημοψήφισμα χωρίς εθνικούς διαχωρισμούς μπορεί να θεωρηθεί ως προτιμότερο του εθνικού δημοψηφίσματος; Επειδή δρα ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ; Δηλαδή δεν θα μπορούσαν να το υποβάλουν σε δημοψήφισμα κατ’ άρθρο; 500 άρθρα, 500 ψήφοι από τον καθένα. Τι έγινε; Είναι πολλή δουλειά; Μα έτσι δεν υποτίθεται πως πρέπει να ψηφίζονται τόσο σημαντικά πράγματα; Και να δοθεί και ένα έτος κατά το οποίο τα ΜΜΕ να κάνουν μαθήματα και αναλύσεις πάνω στα 500 άρθρα. Ένα-ένα να τα πάρουν. Πρόκειται για ένα έγγραφο που δεσμεύει τη χώρα μας και κάθε ένα από εμάς.»

Κριτήριο θα έπρεπε να είναι το συμφέρον της Ελλάδας, τελεία και παύλα. Όταν υπογράφεις μία σύμβαση, ένα συμβόλαιο, οτιδήποτε δεσμευτικό πρέπει να το διαβάσεις πριν το υπογράψεις και αν δεν συμφωνείς με κάτι πρέπει να προσπαθήσεις να το αλλάξεις. Νομίζω πως αυτό είναι αυτονόητο σε όλους, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσανατολισμού. Όποιο κόμμα και να έχει ψηφίσει κάποιος (ακόμα και αν δεν έχει ψηφίσει κανένα) δεν πιστεύω πως έχει δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να πάρει γουρούνι στο σακί για λογαριασμό του (το κείμενο είναι έτσι διατυπωμένο και δομημένο για να είναι δύσκολη η πλήρης εμπέδωσή του, χρειάζεται πολλή μελέτη και έχω σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο το έχουν αγγίξει οι 300). Αν αυτό σημαίνει πως άλλο πρέπει να ψηφίζουμε και άλλο να έχουμε ως κριτήριο καμμία αντίρρηση. Δεν καταλαβαίνω την λογική σας η οποία θεωρεί, σε τελική ανάλυση, οιοδήποτε δημοψήφισμα ως ασύμβατο με την περίφημη «λαϊκή εντολή».

Ναπoλέων είπε...

@ Αξάφνιαστε
Έχω βάλει απάντηση εκεί.
α-α-ε
Ν.

Psemma-me-ourá είπε...

Ως που να γίνει το δημοψήφισμα που ζητάς, ελάτε στο δικό μου!

Ο κατάλογος των ψεμμάτων σχηματίστηκε, η ψηφοφορία για τα 7 σπουδαιότερα ετοιμάστηκε, η ...κάλπη σάς περιμένει!
ΨευτοΦιλάκια

Καραμούζα είπε...

Tούς έστειλα κι εγώ μια περίληψη...

Πλάκα θα έχει, αν παρακινηθούν να κάνουν κάτι τέτοιο!

Πανευρωπαϊκό γλέντι.
Τό διανοείσαι;;;