Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

15.8.08

Θαύμα! Θαύμα! Μέγα Θαύμα!

Ο ...Ανιστόρητος Συμβιβασμός του Νεοφιλελευθερισμού
«Ελευθέρα» Αγορά και διατίμησις!
Αι εντόνως κυκλοφορούσαι φήμαι ότι το θαύμα εγένετο από την Μεγαλόχαριν Αλογοσκούφω, διεψεύσθησαν αρμοδίως, αι έτεραι όμως ότι εγένετο από την Εκατονταφωλιανήν εν αγαστή συνεργασία μετά της Άξιον Εστί Μπέζας και της Δούκας Σού-Μέ-Λί δεν έχουσι διαψευσθεί εισέτι.
Περαιτέρω ελέγχονται ως απολύτως ανακριβείς οι πληροφορίες ότι ο κ. Αλογοσκούφης θα διανύσει γονυπετής όλη την διαδρομή στην Τήνο, ο κ. Φώλιας στην Πάρο, ο κ. Μπέζας στον Άθω και ο κ. Δούκας στην Καστανιά.
Παράλληλα όμως τα σενάρια ότι:
(α) ο κ. Αλογοσκούφης θα διανύσει γονυπετής όλη την διαδρομή στην Πάρο, ο κ. Φώλιας στον Άθω, ο κ. Μπέζας στην Καστανιά και ο κ. Δούκας στην Τήνο,
ή (β) ο κ. Φώλιας θα διανύσει γονυπετής όλη την διαδρομή στην Τήνο, ο κ. Δούκας στον Άθω, ο κ. Μπέζας στην Πάρο και ο κ. Αλογοσκούφης στην Καστανιά,
ή (γ) ο κ. Δούκας θα διανύσει γονυπετής όλη την διαδρομή στην Πάρο, ο κ. Αλογοσκούφης στον Άθω, ο κ. Φώλιας στην Καστανιά και ο κ. Μπέζας στην Τήνο,
συζητούνται έντονα στους υψηλούς δημοσιογραφικούς κύκλους.

Έσκασαν επίσης μύτη κάτι περίεργες πληροφορίες ότι, χωριστά και για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, ο κ. Στεφ. Μάνος και ο κ. Ανδρ. Ανδριανόπουλος, βουλευτές πάλαι ποτέ τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ διαδοχικά, "τύπτουν την κεφαλήν", κλαίνε με μαύρο δάκρυ για το κατάντημα της παράταξης που τους «γέννησε», και, ακολουθώντας το παράδειγμα του Βαβύλη -πού είναι αυτή η ψυχή;- σκέφτονται σοβαρά να φορέσουν ράσο και να οδεύσουν σε κάνα μοναστήρι. Τίποτε όμως ακόμα δεν έχει διασταυρωθεί και ο ...υπερφαινόμενος δεν υιοθετεί αδιασταύρωτες πληροφορίες.
Τα χάλια του έχει και ο νεοφιλελευθερισμός και στη χώρα μας. Αλλού τά 'χει δείξει από χρόνια, ΕΜΕΙΣ δεν τα βλέπαμε... Ή κάναμε πως δεν...
Και πως να μην έχει χάλια, όταν στηρίζεται σε ιδεολογήματα, ότι οι πλούσιοι πρέπει να γίνουν πλουσιώτεροι για να ...κάνουν επενδύσεις... Τόσο κορόϊδα τους έχουν... Και μείωσε ο κ. Αλογοσκούφης τους φόρους των πλουσίων... αυξάνοντας τους φόρους των υπόλοιπων για να καλύψει το έλλειμμα.
Και πως να μην έχει χάλια, όταν εφαρμόζει αρχές, σωστές για ...μανάβηδες-μπακάληδες του 18ου αιώνα, αλλά εντελώς λάθος για τα τα θηριώδη καρτέλ, ότι ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές... Σε «ψηλό» επίπεδο ο ανταγωνισμός ΑΥΞΑΝΕΙ τις μίζες και άρα τις τιμές! Αλλά και σε «χαμηλό» επίπεδο άλλα πράγματα διαφοροποιεί {π.χ. διαφήμιση, ελκυστική συσκευασία} και αυξάνει κι εκεί τις τιμές. Ο καθένας τα ξέρει πιά... Ακόμα κι ο κ. Αλογοσκούφης. Παρέλκουν τα παραδείγματα...

Καλό πάντως είναι να δούμε τι συμβαίνει «την σήμερον ημέραν» και με τους μικροέμπορους π.χ. τους περιπτεράδες. Άν ανοίξει ένα καινούργιο περίπτερο στη γειτονιά, θα κατεβάσει κάποιος τους τις τιμές;;; Θα πουλάει π.χ. τα χαρτάκια για στριφτό τσιγάρο {τα αγοράζουν 0.17€, τα πουλάνε 0.50€} ή τις σοκολάτες φτηνότερα;;; Το πιθανότερο, αν δεί να μειώνονται οι εισπράξεις, είναι να ΑΥΞΗΣΕΙ λίγο τις τιμές για να καλύψει την διαφορά... Ποιός θα δώσει σημασία... Ποιός θ' αλλάξει περιπτερά για τέτοιο λόγο... Σκεφτείτε ακόμα και τα ρουχάδικα, τις "μπουτίκ". Αν ανοίξει κάποια νέα στη γειτονιά, με άλλα «επώνυμα» ρούχα, και έστω ότι η μείωση των πωλήσεων των άλλων είναι 10%, το πιό απλό είναι {υπαλλήλους δεν έχουν να απολύσουν, το ενοίκιο δεν μειώνεται...} να αυξήσουν τις τιμές κατά 10%. "Μπουτίκ" είναι δεν υπάρχει «στάνταρντ», δεν υπάρχει σύγκριση. Τί 200€ η τάδε «επώνυμη» -άλλη βλακεία κι αυτή...- φούστα, τί 220€, εκεί θα κωλώσουμε... Αφού αυτή μάς αρέσει.
Αυτά έχει αποδώσει η δικιά μου "έρευνα αγοράς". Κάντε και σείς τη δικιά σας και πείτε μου αν παρατηρήσατε κάτι διαφορετικό.
Η απάντηση στις ηλιθιότητες {ή πιό σωστά τις ΑΠΑΤΕΣ} του νεοφιλελευθερισμού δεν είναι βέβαια το «διατίμηση στα πάντα»... Είναι μιά άλλη.
Φορολόγηση με βάση την κλιμάκωση του ΠΟΣΟΣΤΟΥ κέρδους {ποσοστιαία διαφορά κόστους-τιμής πώλησης}.
Κι αυτό από περιπτεράδες ή ταξιτζήδες μέχρι τα καρτέλ γάλακτος ή καυσίμων...
Και φυσικά -σιγά που θα τό ξεχνούσα...- μέχρι τα χρυσά πόδια των ποδοσφαιροαστέρων, τα χρυσά -βαθιά ή όχι- λαρύγγια της νύχτας, τις χρυσές τσέπες των μεγαλοδημοσιογράφων και τηλεαστέρων.
{Κάπως έτσι πρόκυψε πριν χρόνια στη Σουηδία ο Ίγκμαρ Μπέργκμαν φοροφυγάς και τό 'σκασε, ο μεγάλος, απ' την πατρίδα του, για να γλυτώσει τη "στενή"...
Σε ΚΑΠΟΙΕΣ χώρες ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ τους Νόμους που έχουν...}

Έχετε κότσια κ. Αλογοσκούφη {+επιτελείο};;;
Αν ναί... παρατείστε τα βλακώδη {και ΥΠΟΠΤΑ πλέον} νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα και «επιχειρήματα»...
Άν όχι... άντε στις πρίν ασχολίες σας... κι αφήστε την Ελληνική Οικονομία (άλλο "ανέκδοτο" αυτό...) να περπατήσει χωρίς την "καθοδήγησή" σας.

6 σχόλια:

Do it yourself είπε...

Ναπολέων,
δεν διαφωνώ ιδιαιτέρως με τις σκέψεις σου, νομίζω όμως το περί φορολόγησης με βάση το ποσοστό κέρδους θέλει εκτενέστερη περιγραφή, ανάλυση.

Καλό κουράγιο.

ria είπε...

εγώ ναπολέων, θα αναφερθώ στο γεγονός ότι όλα αυτά τα σακιά αμφεταμινών που καλούνται πρωταθλητές, έγιναν αξιωματικοί των ενοπλων δυνάμεων.

εμάς που φάγαμε τέσσερα από τα καλύτερα χρόνια μας σε μια στρατιωτική σχολή, που δεν ξέρουμε τι θα πει αργία, πρωτοχρονιά, πασχα, δεκαπενταύγουστος και χριστούγεννα, που δε μας ρωτάει κανείς αν θέλουμε να πάρουμε μετάθεση όταν μας τη δίνουν, δε μας ρωτήσανε αν δεχόμαστε να φέρουν τον τίτλο του αξιωματικού αυτοί που μέχρι και ο κυριακού που είναι στους αθάνατους τους έκραξε! που ντροπιάζουν τη χώρα και απογοητεύουν τους πολίτες της.
και που έχουμε τα ίδια δικαιώματα στους βαθμούς τα επιδόματα τα προνόμια...

άσε γιατί όσο θυμάμαι τη χαλκιά να παίρνει το ξίφος της από την αεροπορία με πιάνουν τα νεύρα μου, ήρθε να το πάρει καλοκαιριάτικα φορώντας μπότες με γούνα και φιογκάκια με γούνινα πον πον! και εννοείται στο στρατόπεδο με πολιτικά, υφάκι και ούτε γνωριζε τι είναι ο πληθυντικός αριθμός σε άγνωστους της αξιωματικούς!

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητή Ρία,
ευχαριστώ για την άμεση αντίδρασή σου και το διαφωτιστικό σου σχόλιο.
Αν όμως σού διηγηθώ την ιστορία "ελληνοποίησης" 3 αργεντινών ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ μέσω της στρατιωτικής "θητείας" από τον μακαρίτη «εθνικόφρονα» Ευαγγ. Αβέρωφ, Υπ.ΕΘ.Α τότε, και την δικιά μου αντίδραση σ' αυτό, τότε θα έχεις κι άλλους να αναθεματίζεις πλην της «μαντάμ Σουσού»...
Τό βράδυ θα μπορέσω. Εδώ ή με e-mail.

μπό άϊ - τσάϊ τζούν - χέ πίνγκ
Ναπολέων

exoaptonkyklo είπε...

Θαυμα Θαυμα, για να πιστευουν τα κοροιδα.Αλλα αληθεια, υπαρχουν ακομα κοροιδα...?

Ναπoλέων είπε...

Αγαπητέ Εξωαπτονκύκλε,
ΚΑΙ θαύματα γίνονται ΚΑΙ κορόϊδα υπάρχουν για να τα πιστεύουν, όχι όμως στα βουνά σου. Στις πεδιάδες και στις πόλεις.
Το πρώτο που θυμάμαι μεταχουντικά(*) ήταν η ...σοσιαλμανία Παπαληγούρα(πατρός)-Καραμανλή(θείου), που κρατικοποίησαν την ΕΜΠΟΡΙΚΗ...
Ακολούθησαν μετά επί Παπανδρέου οι αμερικάνικες βάσεις που έφυγαν μένοντας αλλά και οι φάκελλοι που κάηκαν στην υψικάμινο η οποία ήταν κλειστή και άχρηστη επί χρόνια.
Μην σέ (σάς) κουράσω άλλο.
Κάθε τόσο γίνονται θαύματα! Σκεφτείτε το λίγο και θα βρείτε κι άλλα μόνοι σας.

μπό άϊ – τσάϊ τζούν – χέ πίνγκ
Ναπολέων
----------------
(*) Προχουντικά είχαμε το, πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν θεραπεύον, ΝΕΡΟ του Καματερού, που είχε πλασσαριστεί έντονα από το ...δημοκρατικό συγκρότημα Λαμπράκη.

Ναπoλέων είπε...

Y.Γ.
Το πιό πρόσφατο βέβαια, πρίν από την Αλογο-φωλιο-σκούφια (νεοφιλ)ελεύθερη ...διατίμηση, ήταν η ...φραπελιά της κας Δρούζα, χρυσοπληρωμένης υπό της νεοδημο-κρατικής ΝΕΤ.

μπό άϊ – τσάϊ τζούν – χέ πίνγκ
Ν.