Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

17.1.09

...999 ηλιθιότητες !

Παρά την οικονομική κρίση...

28.1.09
Από την αλυσίδα ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά. «ΠΛΑΙΣΙΟ»
άκουσα σήμερα μιά διαφήμιση ότι διαθέτει ένα «σούπερ» λάπ-τόπ
{πόσοι-πόσες χρειάζονται ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ένα λάπ-τόπ σήμερα;;;}
στην «σούπερ» τιμή των ...999 ευρών.
Δείτε όμως μιά ανάλογη περίπτωση, που νομίζω ότι δικαιώνει την προτροπή: Μην αγοράζετε τίποτε από καταστήματα που έχουν την ...συνήθεια να βάζουν τις τιμές τους σε 9, 99, 999 κλπ
Πριν κάτι χρόνια, μιά από τις κόρες μου -ζούσε μακρυά, δεν την πρόλαβα...- αγόρασε από τον «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ» ένα λάπ-τόπ {που ΝΟΜΙΖΕ ότι της χρειάζονταν... αποδείχτηκε όμως ότι ζεί και χωρίς λάπ-τόπ...} σε 36 ...άτοκες δόσεις και από 1748.82Ε που ήταν η τιμή του
{στη βιτρίνα διαφημίζονταν ως ...1469Ε διότι δεν εμφάνιζαν τον ΦΠΑ}
το χρεώθηκε 2250.91Ε,
δηλαδή κάπου 30% ακριβότερα, λόγω ...άτοκων δόσεων.
Διάφορες ταμπέλλες ΜΕΣΑ στο κατάστημα ανάφεραν ότι δίνουν εγγύηση 2 ετών.
Το ίδιο την διαβεβαίωσε κι ο πωλητής.
Έλα όμως που το «σούπερ» λάπ-τόπ χάλασε στους 13 μήνες.
Tο πήγε στο κατάστημα, αρνήθηκαν να το παραλάβουν... «Δεν κάνουμε εμείς επισκευές» της είπαν. Και συμπλήρωσαν:«Η εγγύηση είναι 1 χρόνος, το λέει το συμβόλαιο που υπογράψατε»...
Στα "ψιλά" γράμματα προφανώς...
Και οι ταμπέλλες;;; «Είναι για άλλα προϊόντα..., όχι για λάπ-τόπ». Και ο πωλητής;;; «Τί να σάς πούμε;;; Ίσως δεν ακούσατε καλά... Για να το επισκευάσετε, πρέπει να το στείλετε στην "τάδε" εταιρεία».
Το έστειλε στην "τάδε" εταιρεία επισκευών στην Αθήνα και πλήρωσε 510Ε + μεταφορικά 40Ε, 550Ε σύνολο..., METΡHTOIΣ, παρακαλώ... Και το πήρε επισκευασμένο μετά από 4 μήνες... Υπάρχουν τιμολόγια κλπ παραστατικά για όλα.
Το τί την συμβούλεψα να κάνει, θα σάς το διηγηθώ με άλλη ευκαιρία...
Η απατεωνιά όμως παραμένει ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.

17.1.09
Κάποιοι "μεγάλοι" των καταναλωτικών αλυσίδων εξακολουθούν να μάς θεωρούν ηλίθιους (ηλίθιες, ηλίθια)!!!
Π.χ. η "επώνυμη",
άλλη βλακεία κι αυτό...[1], ADIDAS: Διαφημίζει, τηλεορασικώς, άρα πανάκριβα, άρα ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ τις τιμές για να καλύψει ΚΑΙ αυτή τη δαπάνη..., ότι κάποια παπούτσια που πουλούσε έως τώρα 79.99 ευρά, τώρα θα τα πουλάει, λόγω εκπτώσεων, "μόνον" 39.99 ευρά...[2]
Όποιος όμως μάς θεωρεί αρκετά ηλίθιους, ώστε να ξεγελιώμαστε από τιμές «999», ότι το 79.99 δεν είναι 80... και το 39.99 δεν είναι 40..., ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΣΣΑΡΕΙ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 'Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ... 'Η, συνήθως, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ... ΚΑΙ χειρότερα ΚΑΙ υπερτιμημένα!
ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ, ασχέτως τιμής και "εκπτώσεων"!!!
Και, πιό καλά ακόμα:
ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ... εκτός κι αν "τη βρίσκετε", ή απλώς δεν σάς πειράζει, να σάς θεωρούν ηλίθιους (ηλίθιες, ηλίθια).
Εάν όμως θέλετε να φερθείτε πιό ενεργητικά ως καταναλωτής, διαθέστε λίγο χρόνο και κάντε το εξής:
Μπείτε στο κατάστημα, ρωτείστε, περιεργαστείτε, δοκιμάστε το είδος και στο τέλος αφήστε "ξερό" τον υπάλληλο μόλις σάς πει την τιμή, δηλώνοντας ότι σάς αρέσει μέν αλλά δεν θα το πάρετε διότι το έχουν διατιμήσει "999".
Πιάνει τόπο!!!
[3]
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
[1] "Επώνυμη" γίνεται μια βιομηχανία ξοδεύοντας τεράστια ποσά στην αυτοδιαφήμιση. Δαπάνη την οποία ενσωματώνει φυσικά στο κόστος των προϊόντων της. Από ΕΜΑΣ "τα παίρνει" για να γίνει «επώνυμη». Πληρώνουμε δηλαδή το κόστος παραγωγής συν το όποιο κέρδος, πληρώνουμε και την ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που μάς κάνει.
[2] Που, κατασκευασμένα σε κάποια ασιατική χώρα με μεροκάματα του 1 {ενός} δολλαρίου την ημέρα, ζήτημα είναι αν έπρεπε να πουλιούνται, πες, 5-10 ευρά. Τα υπόλοιπα είναι σκέτη κοροϊδία και για να νομίζουμε ότι «έχει τα λεφτά μέσα του»...
Το καιρό των ελληνικών «ολυμπιακών» ΝΤΡΟΠαγώνων εφημερίδα των ΗΠΑ μεγάλης κυκλοφορίας, η "Ουάσιγκτον Ποστ", αν δεν με απατά η μνήμη, είχε δημοσιεύσει την πληροφορία ότι οι "ολυμπιακές" μπάλες μιάς μάρκας, της «asics tiger», της «nike», δεν θυμάμαι, ραμμένες στο Πακιστάν από παιδάκια 8-12 χρονών με αμοιβή 2 {δύο} δολλάρια την ΕΒΔΟΜΑΔΑ και ολικό κόστος παραγωγής όχι μεγαλύτερο από 3.50 {τριάμισυ} δολλάρια πουλιούνταν στην διεθνή αγορά προς ...91 {εννενήντα ένα} δολλάρια!
Αυτό θα πει "επώνυμο" προϊόν...
[3] Ειδικά αν το κάνετε δυό-τρείς αλληλοδιαδόχως για διάφορα είδη. Πάντα οι υπάλληλοι μεταφέρουν στη διεύθυνση όσα ακούν από τους πελάτες.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το 99 στις τιμές Ναπολέων είναι πραγματικά κάτι το εξοργιστικό.
Νομίζω πως μας θεωρούν -όπως σωστά επισημαίνεις -εντελώς ηλίθιους. Πολύ θα τόθελα να μην αγοράζω ποτέ από καταστήματα με τιμές του...99 αλλά πόσα τέτοια υπάρχουν;
Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να απαγορέψουν σ΄ αυτούς τους γελοίους να μας θεωρούν περισσότερο γελοίους από ότι είναι οι ίδιοι.
Τώρα, βέβαια, κουβέντες του αέρα λέω, αφού αυτό δεν είναι Ελληνικό φρούτο αλλά συμβαίνει και στις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες από όπου προφανώς και το αντιγράψαμε.
Είδα πάντως σε έκθεση αυτοκινήτων μια Porsche turbo coupe στην τιμή των 184.900€ (από 189900) και δεν μπορώ να ησυχάσω επειδή όντως η έκπτωση είναι μεγάλη. Εδώ οι άνθρωποι δείχνουν ότι είναι σοβαροί και δεν σε κοροϊδεύουν. Το πρόβλημα είναι σε μένα που μου λείπουν τα 182000 ευρώ!

Ναπoλέων είπε...

@ Syneas
Ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Μού 'δωσες ιδέα για να το συμπληρώσω-επεκτείνω σήμερα.

Σίγουρα είναι διεθνές το φαινόμενο, αλλά δεν είναι μόνο οι αρρώστιες που εξαπλώνονται... «Εξαπλώνονται» και οι εμβολιασμοί και τα φάρμακα...

Όσο μέ αφορά πάντως, μαθαίνοντας πριν 2 χρόνια ότι η Ε.Ε. σκέφτεται κάτι να κάνει γι' αυτήν την κοροϊδία, έστειλα μερικά fax στους "Mediamarkt", "Multirama", "Κωτσόβολο" με κοινοποίηση στον αρμόδιο Επίτροπο.

«Τίποτα δεν πάει χαμένο» που τραγουδούσε κι ο "δικός μας"...

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
Ειδικά πάντως για την συγκεκριμένη διαφήμιση της "adidas" θεωρώ ότι είναι βλακώδης και για έναν άλλο λόγο:
Θα ήταν πιό ελκυστικό για τον υποψήφιο αγοραστή αν άκουγε/έβλεπε ότι από 80 θα το πάρει 40, που εύκολα κάνει τη διαίρεση και βγάζει το "50% έκπτωση", τα μισά λεφτά...
Ενώ το 79.99 δεν διαιρείται με, ούτε αφαιρείται από, το 39.99 εύκολα...

Φαίνεται όμως ότι έχουν πάρει πολλή φόρα, ότι έχουν καβαλήσει εντελώς το καλάμι...
Ίσως τους βοηθάμε κι εμείς... Μη αντιδρώντας.

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.[2]
Θα κλείσω τις σκέψεις μου με το εξής:
Περιμένω να δω πότε κάποιος καταστηματάρχης, αντί να ακολουθήσει την... "τακτική Μαγγίνα" {«όλοι το ίδιο κάνουνε...»}, καταλάβει ότι τον συμφέρει, ειδικά αυτόν τον καιρό της κρίσης, που εκ των πραγμάτων θα εντείνει τον ανταγωνισμό για κάποιο διάστημα, να στρογγυλέψει τις τιμές του και να βάλει μια ταμπέλα στη βιτρίνα του:
«ΕΜΕΙΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ και δεν πάμε να τον ξεγελάσουμε με τιμές 999».
Περιμένω.

Side21 είπε...

Πέρα απ' το ότι είμαι
αντικαταναλωτικό άτομο
αυτό το "-,99" με εξαγριώνει !!!
Θεωρώ ότι υποτιμούν τη νοημοσύνη μου ...

offshore είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο! Σήμερα είδα ένα φανελάκι(!) Calvin Klein (σωστό το spelling?) ΜΟΝΟ 40 και κάτι Ευρώπουλα made in Thailand. Νισάφι, τουλάχιστον να τους πλήρωναν παραπάνω.

Ναπoλέων είπε...

Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις γνώμες σας.

@ Side 21
Ειδικά στη Σάμο, πού ΄ναι μικρό μέρος, όπως και το δικό μου, νομίζω θα είναι αποτελεσματική η τακτική που προτείνω.
Στα μικρά μέρη οι καταστηματάρχες υπολογίζουν πιό πολύ την πελατεία τους απ' ότι στις μεγαλουπόλεις.
Δοκίμασέ την, αν μπορείς, και πες μας.

@ Offshore
Ένα φανελλάκι Κέβιν Κλάϊν 40 ευρά... Ενάμισυ μεροκάματο για πολύ κόσμο στην Ελλάδα... Τι ακριβώς να έχει κάνει ο κ. Κ.Κ. γιαυτό το φανελλάκι άραγε;;;
Ίσως και τίποτε περισσότερο από το να το διατιμήσει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ για να επιδεικνυόμαστε στο περίγυρό μας ότι ΕΜΕΙΣ φοράμε ακριβά πράμματα...

Γεφυριστές είπε...

Ναπολέων,
εφαρμόζουν τακτικές και πρακτικές μάκρετινγκ προ ευρώ σε ... τριτοκοσμικές αγορές. Το θέμα όμως είναι ότι νομίζουν πως είμαστε τριτοκοσμικοί. Γιατι όπως αποδυκνύεται καθημερινά οι καταναλωτές που δεν χαύουν το χρυσωμένο με εννιάρα χάπι, είναι πολλοί. Κι στο σημείο αυτό την έχουν πατήσει..
Πάντως γέλασα πολύ και γελάω ακόμη με το χαρακτηρισμό προς τον Μπους: "τσουλωμένο" ...
Χαιρετώ!

Ένδειξη ζωής είπε...

Πέρασα να σου πω μια καλημέρα :)

και βέβαια να προσθέσω ότι κι εμένα μου την δίνει αυτό το 999...
Παίζουν με την ψυχολογία σου και είναι άτιμο!

Ναπoλέων είπε...

@ Αλέκα και «Ένδειξη ζωής»

Σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.

Όσο για τις τιμές 999, όπως έγραψα κι αλλού, καλό θα είναι να φτιαχτεί ένα «μπανεράκι» που να το κολλάμε μόνιμα στα μπλογκ μας.
Αν διαδοθεί μέσω διαδικτύου η αντίδρασή μας, ίσως συμμορφωθούν κάποιοι.

Εγώ δεν έχω την δυνατότητα να "κατασκευάσω" μπάννερ. Αν έχετε εσείς κάντε το κι εγώ θα προσπαθήσω να το διαδώσω.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων