Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

6.6.09

Αποχής καταδίκη... ΛΕΥΚΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ

Πολλή συζήτηση γίνεται αυτές τις μέρες για την αποχή από τις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει ομιλητής, όποιου κόμματος, που να μην αναφερθεί σ' αυτήν. Καταλήγοντας συνήθως σε προτροπή προς τους πολίτες ...να μην πάνε για κολύμπι αλλά στην κάλπη... ή και στα δυό.
Κι εγώ το ίδιο συνιστώ αλλά από άλλη «γωνία».
Χοντρικά οι "απέχοντες" {εγγεγραμμένοι το 2007 ήταν κάπου 9.9 εκατομμύρια, ψήφισαν 7.4} μπορούν να διακριθούν στις εξής κατηγορίες:
1. Αποθανόντες και διπλοεγγεγραμμένοι, λόγω μή εκκαθάρισης των εκλογικών καταλόγων.
2. Όσοι βρίσκονται πολύ μακρυά ή είναι άρρωστοι και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ταξειδέψουν.
3. Όσοι θεωρούν ότι οι εκλογές δεν επηρεάζουν την ζωή τους.
4. Όσοι είναι απογοητευμένοι από τους πολιτικούς και ...τους "φτύνουν" όλους.
Σε αυτούς τους τελευταίους αφιερώνω τα παρακάτω.

ΑΠΟΧΗ
1. Δεν έχει κανένα νόημα, ούτε κάν του ..."φτυσίματος"..., διότι "χάνεται" μέσα στις 3 προηγούμενες κατηγορίες, που είναι κατά πολύ μεγαλύτερες σε αριθμό {για το 2007 υπολογίζω ότι η αναλογία ήταν 1:5 ή και μικρότερη}.
2. «Ενισχύει» ακριβώς αυτούς που απορρίπτουν, διότι εμφανίζει τα ποσοστά τους μεγαλύτερα.
Στις εκλογές του 2007 π.χ. αν πήγαιναν να ψηφίσουν ΟΛΟΙ όσοι απείχαν {της κατηγορίας 4} ψηφίζοντας, ας πούμε, λευκό ή ένα μικρό κόμμα, ένα κόμμα που πήρε 41% θα εμφανιζόταν ότι πήρε 38.5% και ένα άλλο που πήρε 37% ότι πήρε 35%. Με απλή αριθμητική προκύπτει αυτό.
ΛEYKΗ ΨΗΦΟΣ
1. Αυτή είναι που έχει το νόημα του «απορρίπτω τη διαδικασία» ή «τους απορρίπτω όλους».
Προσωπικά δεν συμφωνώ, γιατί νομίζω ότι δεν είναι ΟΛΟΙ για ..."φτύσιμο", όμως δεν είναι η στιγμή να πείσω οποιονδήποτε να ψηφίσει ό,τι έχω αποφασίσει να ψηφίσω ο ίδιος είτε κάποιο άλλο που, αδερφέ, δεν είναι «από χέρι» απορριπτέο.
2. Η ΛΕΥΚΗ ψήφος καθόλου απολίτικη δεν είναι, όπως κάποιοι φωστήρες {σαν τον Τσουκάτο ή κάποια «παπαγαλάκια»} ή κάποιοι επηρεασμένοι από κουκουέδικες πρακτικές {σαν τον φίλο μου τον Κουβέλη} έχουν υποστηρίξει.
Ίσα-ίσα ! Είναι ψήφος του συνετού και μελετημένου πολίτη, ο οποίος ΔΕΝ απορρίπτει συλλήβδην (και φασιστικά) όλους διότι «ίδιοι είναι» αλλά θέλει να χαλιναγωγήσει τους αυθαιρετούντες, στον πολιτικό ή τον συνδικαλιστικό χώρο, "ταγούς"!
3. Η θέση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1973 για το χουντικό δημοψήφισμα ήταν ΛΕΥΚΟ. Έτσι "διαμήνυσε" ο Ανδρέας από τη Σουηδία (ενώ Κ. Καραμανλής, Γ. Μαύρος και ΚΚΕ είχαν πεί ψηφίστε ΟΧΙ) διότι δεν νομιμοποιείται ο δικτάτορας να βάλει τον Ελληνικό Λαό σε δίλημμα ΝΑΙ-ΟΧΙ. Και ήταν ΣΩΣΤΗ κατ' εμέ...
{Δυστυχώς, πάλι κατ' εμέ..., και η μόνη σωστή από τον εν λόγω "χαρισματικό"...}
4. Η ΛΕΥΚΗ ψήφος είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ διότι στριμώχνει τους "ταγούς" και βοηθάει τους πολίτες να εκπαιδευτούν στην δημοκρατική λειτουργία.
Για πλήρη ανάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας, απαραίτητο στοιχείο της οποίας είναι και η λευκή ψήφος, πηγαίνετε σε παλιότερο άρθρο μου: http://aristeriaristera.blogspot.com/2009/05/2.html

4 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Τέταρτο κόμμα το ΛΑΟΣ, φίλε μου!
Δεν καταπίνεται με τίποτε αυτό το δηλητήριο!
Και φυσικά έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης σε αυτή την... επιτυχία.

Μαύρος Πητ είπε...

Δεν ξέρω αν είναι παρηγορια, αλλά και στα άλλα κράτη είχαμε άνοδο των κομμάτων στύλ ΛΑΟΣ. Π.χ. στην Αγγλία, το BNP εβγαλε τον πρώτο του ευρωβουλευτή. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά τα "σενάρια" στην Ιστορία ή η ιδέα μου είναι?

Κλαζoμένιoς είπε...

Φαίνεται φίλοι πως δεν έχετε προσέξει ποιές εκπομπές της τι-βί έχουν μεγαλύτερη ακροαματικότητα......

Μιλάμε για σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη λαϊκίστικη αποχαύνωση που θάλπει τους λεπενοτζαφέρηδες...
Και όχι μόνον από τα «επί χρήμασι εκδιδόμενα» ΜΜΕ... Από το ίδιο το πολιτικαντικό σύστημα έχει μεθοδευτεί.
Παγκοσμίως δε.
Και πολλούς αιώνες πίσω.

Να δώ πότε θα βαρεθείς να τα γράφεις, Ναπολέων.

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Υπάρχουν πολλά που δεν έχουν γίνει όμως. Η δημοτική αρχή κατηγορείται ότι αδυνατεί να συμβαδίσει με το κοινό αίσθημα, το οποίο για παράδειγμα θέλει πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου.
Σε πολλά από αυτά που λέτε θα με βρείτε σύμφωνο. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να παρθούν τολμηρές αποφάσεις. Μην ξεχνάτε όμως ότι ένα πάρκινγκ φτιάξαμε στην πλατεία και αυτό δέχτηκε σφοδρή επίθεση από μια οργανωμένη πλειοψηφία.
Εγώ που ήμουν καχύποπτος γενικότερα για την πλατεία, σήμερα θεωρώ ότι στον τομέα αυτόν πετύχαμε. Τι απομένει; Η Όαση και η ενοποίηση των ελεύθερων χώρων. Σε αυτά αν προστεθεί η κατασκευή Δημαρχείου και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συνδυασμό με τις πεζοδρομήσεις, θα έχουμε βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων μας.

Με τη μελέτη της Όασης τι γίνεται;
Δέχομαι ότι καθυστερήσαμε. Κι είμαι από τους ανθρώπους που πραγματικά όταν κατεβαίνω κάθε πρωί και τη βλέπω, ντρέπομαι. Δεν μπορείς στο κεντρικότερο σημείο της πόλης να έχεις αυτή την αισθητική. Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για τη φιλοξενία πινακοθήκης και παραδοσιακού καφενείου. Δυστυχώς, έχουν γίνει πολλά λάθη στην Όαση, παρά πολλά. Όχι από τον κόσμο, από μας.