Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

29.8.09

ΠΑΣΟΚική παρένθεση!

Σατανικό σχέδιο Καραμανλή!
Αφού δεν έκανε ο κ. Καραμανλής τον ανασχηματισμό που τού υποδείξαμε[*] αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, τότε που τού τον υποδείξαμε, δεν νομίζουμε ότι θα έχει κάποιο νόημα να τον κάνει τώρα και με τον συνήθη πολιτικάντικο τρόπο.
Αντ' αυτού θεωρούμε ότι θα μεθοδεύσει μιά ολιγόμηνη ΠΑΣΟΚική παρένθεση κάνοντας άμεσα εκλογές, με ελπίδα να επανέλθει "κραταιός" τον Μάϊο, έστω και με κανένα μαυροτζαφέρειο δεκανίκι.
Το θέμα είναι ως εξής απλό:
1. Tα πράμματα, τα οικονομικά αλλά και γενικότερα, είναι χάλια κι όσο πάνε θα γίνονται πιό χάλια. Μέχρι και "πτώχευση" μπορεί ν' αντιμετωπίσουμε ως κράτος, πολύ σύντομα. Οι κρατικές εισπράξεις πάνε κατά διαόλου, όπως επίσημα, θέλοντας και μή λόγω Ε.Ε., ανακοινώνουν. Το να βάλει τον Αντωνάκη τον Σαμαρά στο υπουργείο δεν λέει τίποτα. Αν το κάνει, θα το κάνει μόνο καθ' υπαγόρευση Μητσοτάκη για να τον θάψει τον Αντωνάκη...
2. Όσοι νεοδημοκράτες νταβατζήδες, δικά μας παιδιά-λαμόγια, είχαν να φάνε από τον κορβανά, έφαγαν ό,τι βρήκαν, πέντε χρόνια τώρα. Δεν περισσεύει πιά τίποτα. Ό,τι ήταν να ξεπουληθεί ξεπουλήθηκε, ό,τι παραγγελίες και "αγορές του αιώνα" ήταν να γίνουν έγιναν, οι σχετικές μίζες εισπράχτηκαν, τελειώσαμε.
3. Ως κράτος μπαχαλοποιούμαστε όσο πάει και περισσότερο, πλήρης διάλυση σε νοσοκομεία, Ασφ. Ταμεία, στη διοίκηση γενικότερα. Πλήρης επικράτηση των ηλιθίως ηλιθίων: Πάρτε για παράδειγμα το νέο "μέτρο" τους να πληρώνει 80 ευρά όποιο παιδί θέλει να δεί το γραφτό του στις πανελλήνιες... Ή την προείσπραξη διοδίων σε δρόμους που θα γίνουν... Ή την πληρωμή 400 εκατομμυρίων ευρών για ενοίκια πυροσβεστικών ελικοπτέρων για λίγους μήνες, όταν χρειάζονται μόνον 35-40 εκατομμύρια ευρά για να αγοράσουμε ένα...
4. Τί να συμμαζέψει ο κ. Παπανδρέου σε λίγους μήνες;;; Τίποτα δεν θα συμμαζέψει και το καλλίτερο πρόγραμμα να είχε (που δεν...) και το καλλίτερο πολιτικό προσωπικό να είχε (που δεν...). Εδώ τον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο δεν μπορεί να συμμαζέψει... Πού θα βρεί λεφτά για τις συντάξεις και τα δώρα τα Χριστούγεννα π.χ.;;; Τί προϋπολογισμό θα συντάξει ως πρωθυπουργός στα μέσα Οκτωβρίου;;;
5. Στις επόμενες εκλογές θα ισχύσει η Ενισχυμένη Καλπονοθευτική Σκανδαλίδη με 40 έδρες "πρίμ" στο πρώτο κόμμα. Με τα χάλια του ΣΥΡΙΖΟ-ΣΥΝασπισμού όμως, μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει «αυτοδυναμία», 150+ βουλευτές δηλαδή. Στις μεθεπόμενες εκλογές όμως, τον Απρίλιο του 2010 λόγω μή εκλογής Π.τ.Δ., θα ισχύσει η Ενισχυμένη Καλπονοθευτική Παυλόπουλου με 50 έδρες "πρίμ" στο πρώτο κόμμα {αποκλειομένων των συνασπισμών κομμάτων}. Άρα ο κ. Καραμανλής, υπολογίζοντας στο εξαμηνιαίο ΠΑΣΟΚικό "ξεβράκωμα" και πιθανό ξαναδυνάμωμα του ΣΥΡΙΖΟ-ΣΥΝ, έχει ελπίδες να έρθει πρώτο κόμμα πάλι η ΝΔ, με συνθήματα σταθερότητας των νοικοκυραίων και σχετικά μπαρμπούτσαλα.
6. Και αυτοδυναμία ΝΔ να μην καταφέρει, χέρι-χέρι με τον Μαυροτζαφέρη {και τον λαό στη γωνία αφού θα έχει (ξανα)δύσει το «άστρο» του ΠΑΣΟΚ και έτοιμον να σκύψει το κεφάλι σε νέα ...λιτή λιτότητα} θα φτιάξει νέα καραμανλική κυβέρνηση τον Μάϊο και ...βλέπουμε.
Σατανικό, έ!
--------------
[*] Πληθυντικό της μεγαλειότητας το λένε αυτό. Θυμηθείτε εκείνα τα ωραία: «Ημείς ο Βασιλεύς της Ελλάδος αποφασίζομεν όπως...». Έχει την πλάκα του, μη μού το αρνείστε...
1.9.09 --> --> -->ΕΠΙ ΤΟΥ ...ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ
Καλό μήνα!!!

Σεβόμενοι την σοβαρότητα του θέματος, τηρήσαμε αυστηρή εχεμύθεια για την παραπάνω εκδοχή και μόνο στον ίδιο τον πρωθυπουργό στείλαμε ένα e-mail με την ιδέα της "ΠΑΣΟΚικής παρένθεσης". Φαίνεται όμως ότι διέρρευσε η αποκάλυψή μας και από τις ειδήσεις μάθαμε ότι διάφοροι "πρωτοδευτεροτριτοκλασσάτοι"{¹} υπουργοί, βουλευτές, στελέχη της ΝΔ δήλωσαν, κατά ...συρροήν χθές, αντίθετοι προς το παραπάνω "σατανικό σχέδιο" Καραμανλή.
Δεν ξέρουμε τους ακριβείς λόγους για τους οποίους το έκανε καθένας/καθεμιά αλλά θα προσπαθήσουμε, με την γνωστή οξυδέρκειά μας
[πληθυντικός της μεγαλειότητας πάντα...], να σάς δώσουμε μια πιθανή ερμηνεία.

1. Ο κ. Σουφλιάς στόλισε σιβυλλικά{²} τις δηλώσεις του για τις εκλογές{οι οποίες κατά την χθεσινή πρωϊνή εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" της ΝΕΤ θα γίνουν 4 ή 11 Οκτωβρίου} λέγοντας πως ό,τι έκανε και θα κάνει, το έκανε και θα το κάνει για το συμφέρον του τόπου και του λαού.
Εννούσε προφανώς ότι το μέγιστο συμφέρον του τόπου και του λαού είναι να τον ψηφίζει και να τον έχει υπουργό. Το ότι η ΕΤ-3 στη συνέχεια πρόβαλε το έργο: «Θ.Β., φαλακρός πράκτωρ, επιχείρησις "Γής Μαδιάμ"» δεν φαίνεται να είχε πολιτική σκοπιμότητα. Ο διευθυντής της ΔΕΝ ζήτησε συγνώμην δηλώνοντας πως κάθε ομοιότητα προσώπων {Σουφλιάς} και καταστάσεων {εκτροπή-εντροπή Αχελώου} είναι απολύτως τυχαία και συμπτωματική.
2. Εναντίον των εκλογών τάχθηκε και ο κ. Αβραμόπουλος.
Φαίνεται πως μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, προβλέπει ότι κανείς δεν θα του αναθέσει να διαλύσει και άλλον τομέα, όπως προσπαθεί -και σε ένα βαθμό το πέτυχε!- στο Υπουργείο Υγείας.
3. Εναντίον των εκλογών τάχθηκε και ο κ. Σκυλιανίδης.
Τον Οκτώβριο ως γνωστόν γίνονται οι πρεμιέρες σε όλα τα "Σκυλάδικα". Ο λαμπρός πρώην υπουργός Παιδείας και νυν Μεταφορών δεν θέλει να τις χάσει ασχολούμενος με εκλογές...
4.Έμμεσα εναντίον των εκλογών τάχθηκε τόσο ο κ. Σπηλιωτόπουλος όσο και ο κ. Παπαθανασίου με σχεδόν την ίδια φράση «Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας».
Προτείνω στο ΠΑΣΟΚ να τους κρατήσει ως υπουργούς, όταν πάρει την εξουσία. Μού φαίνονται καλλίτεροι από όποιον «δικό τους»... Παλιότερο ή καινούριο... Έτσι άλλωστε θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Καραμανλή να προκαλέσει νέες εκλογές τον Μάρτιο, καταψηφίζοντας την Μπενάκη ή τον Μητσοτάκη, ας πούμε, που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ, ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας... Μόνο έτσι έχει πιθανότητες ο Γιώργος να χαλάσει το "σατανικό σχέδιο" Καραμανλή.
5. Εναντίον των εκλογών τάχθηκε και ο κ. Μανώλης. Μετά την -επί τέλους!- πραγματοποίηση της {τέταρτης ή πέμπτης, δεν θυμώμαστε...} απειλής του ότι θα παραιτηθεί από βουλευτής.
Φαίνεται πώς δεν προλαβαίνει να διοργανώσει την προεκλογική του εκστρατεία ως ανεξάρτητος στην Αργολίδα, αν ο Καραμανλής εφαρμόσει το σατανικό σχέδιο ΠΑΣΟΚικής παρένθεσης.
6. Εναντίον των εκλογών τάχθηκε και ο κ. Γκιουλέκας και η κα. Πετραλιά και ο κ. Τσιτουρίδης.
Τί να πείς τώρα γι' αυτούς;;; Άσε καλλίτερα...
7. Εναντίον των εκλογών τάχθηκε και ο Αντωνάκης ο Σαμαράς με την μνημειώδη παρατήρηση: «Δεν κάνουν καλό οι εκλογές».
Βρέ, βρέ, βρέ... αποκάλυψη! Να τις καταργήσουμε Αντωνάκη μου τις εκλογές! Για αρρώστειες είμαστε τώρα;;; Έχουμε που έχουμε την γρίππη...
8. Όλα για όλα όμως, ακόμα και η κα Παπακώστα έκανε δηλώσεις κατά των εκλογών τονίζοντας βαθυστόχαστα ότι «δεν υπάρχουν ιδανικοί αυτόχειρες!».
Αν ζούσε ο ποιητής θα τον ρωτούσαμε για την ακρίβεια της δήλωσης της κας Παπακώστα... Τώρα όμως τί να κάνουμε;
Ας παραθέσουμε ένα απόσπασμα από ποίημα άλλου μακαρίτη ποιητή:

ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ
Τον Πάτροκλο σαν είδαν σκοτωμένο,
που ήταν τόσο ανδρείος, και δυνατός, και νέος
άρχισαν τ' άλογα να κλαίνε του Αχιλλέως
. . . . .

Ποιός ο Πάτροκλος και ποιοί τα ...άλογα, ας το βρεί μόνη της.
9. Δηλώσεις κατά των εκλογών έκαναν πάντως και οι:
9.1. Υπ. Τουρ. Ανάπτυξης κ. Μαρκόπουλος «τις εισηγούνται σκοτεινοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού»
Τον Σουφλιά και τον Λούλη να εννοούσε άραγε;;;
9.2. Υφυπ. Παιδείας κ. Λυκουρέντζος «οι κυβερνήσεις εκλέγονται για 4 χρόνια»
Λάθος, κ. "ανεκπαίδευτε" υφυπουργέ! Η Βουλή εκλέγεται για 4 χρόνια! Διάβασε και λίγο το Σύνταγμα. Η Βουλή εκλέγεται για 4 χρόνια και μπορεί να υποστηρίξει όσες διαφορετικές κυβενήσεις γουστάρει!
9.3. Γραμμ. Κοινοβουλευτικής ομάδας ΝΔ κ. Ντινόπουλος «αυτοχειρία»...
Αυτή η επανάληψη του όρου σαν μιθριδατισμός μου μοιάζει...
10. Όπως καταλαβαίνετε θά 'ναι ...ηρωϊσμός του Καραμανλή να προκηρύξει εκλογές κόντρα στο μισό κόμμα... Για να δούμε...
Κι αν το κάνει, να δούμε μετά τί θα λένε όλοι αυτοί...

--------------
{¹} Κατατάσσονται παρόμοια με τις κατηγορίες πάλης: Βαρέων βαρών π.χ. Καραμανλής, μέσων βαρών π.χ. Ντόρα, ελαφρών {έως και ελαφρότατων...} βαρών π.χ. Σκυλιανίδης, κατηγορία πτερού π.χ. Αβραμόπουλος κλπ.
{²} Υπολογίζω ότι ο (και συνάδελφός μου γμτ...) δεν μίλησε ανοιχτά ούτε υπέρ ούτε κατά, ώστε να έχει "πισινή" σε πιθανή χασούρα τους στις εκλογές και αμφισβήτηση της ηγεσίας Καραμανλή.
.

4 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Βρε λες; Χεχε!

Ναπoλέων είπε...

Για την σημερινή -σπουδαία!- τσόντα στο ίδιο άρθρο μου, τί θα κραυγάσεις, Κιτσομήτσε;;;

Χαχα, μήπως;;;

phlou...flis είπε...

Για να δούμε τι θα δούμε, τι θα πει ο Μέγας Αδρανής

Ναπoλέων είπε...

Αυτά που τού ...είπα εγώ είπε, φίλτατε Φλούφλη...

Ήταν όμως τόσο προβλέψιμα, τόσο κοινότοπα, που ΔΕΝ πρόκειται να διεκδικήσω δάφνες προφήτη...

Άντε... Καλόν αγώνα!

α-α-ε
Ν.