Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

6.4.11

«Παραισθησιογόνες πολιτικές
και δημοσιογραφικές αντιλήψεις»

Χαρακτηρισμός του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη
{βουλ. Λάρισας-PhD στα οικονομικά-48 ετών-παντρεμένος-1 αγόρι}
σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή.
Με προβλημάτισε πολύ αυτή η φράση του υφυπουργού. Διότι και εγώ νομίζω ότι τέτοιες ακριβώς αντιλήψεις διακινούνται τόσο από το "πολιτικό προσωπικό", όσο και από τα ποικίλως εξαγορασμένα "παπαγαλάκια", με ιδιαίτερη ένταση τον τελευταίο καιρό. Κι έκατσα να καταγράψω μερικά δείγματα για να ανακουφιστώ.
1. Όταν ΠΡΙΝ από τις εκλογές δηλώνεις ότι «υπάρχουν λεφτά» διακινείς την παραισθησιογόνο αντίληψη ότι ΜΕΤΑ τις εκλογές, με ...δεδομένες την ειλικρίνεια του δηλώνοντος και την πίστη του στη διαφάνεια και τον σοσιαλισμό, θα διατεθούν αυτά τα λεφτά στην βελτίωση της ζωής των φτωχών-αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας.
2. Όταν τον Μάρτιο δηλώνεις ότι «έβαλες ένα πιστόλι πάνω στο τραπέζι» διακινείς την παραισθησιογόνο αντίληψη ότι θα στριμώξεις άγρια τους ευρωπαίους εταίρους να βοηθήσουν και δεν θα καταφύγεις τον Μάϊο στο Διεθνές ΝεκροΤομείο {με το οποίο «τά είχες μιλήσει» μήνες πριν...}.
3. Όταν με την αρμόζουσα σοβαρότητα δηλώνεις ότι «είναι ορατά τα σημάδια ανάκαμψης» διακινείς την παραισθησιογόνο αντίληψη ότι δεν λες και σύ ψέμματα, όπως ο πατέρας σου που έβλεπε «φώς στην άκρη του τούνελ» πριν 25 χρόνια.

Ο κ. υφυπουργός όμως συμπλήρωσε την φράση του τίτλου με το απόφθεγμα «Είναι άλλος ο δρόμος για την νιρβάνα». Κι επειδή καθόλου δεν τό αμφισβητώ, έκατσα να καταγράψω μερικά δείγματα κι απ' αυτό.
1. Δρόμος για την νιρβάνα {των μεγαλοεργοδοτών} είναι με τον κυβερνητικό σου «λόχο» στη Βουλή να ψηφίζεις, κι αμέσως μετά εφαρμόζεις εναντίον των ελλήνων, "σφάξιμο" των μισθών και συντάξεων, διάλυση του ασφαλιστικού, εξαφάνιση κάθε εργατικού δικαιώματος, για να μειωθεί το εργασιακό κόστος και να σωθεί η Ελλάδα ...από τους έλληνες.
2. Δρόμος για την νιρβάνα {των "εχόντων και κατεχόντων"} είναι να αυξάνεις συνεχώς τον ΦΠΑ, ώστε να βρίσκουν ευκαιρία να αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις τιμές και να κερδίζουν ακόμα περισσότερα παρά την μείωση της ζήτησης.
3. Δρόμος για την νιρβάνα {των διεθνών τοκογλύφων που αποκαλούνται συνήθως "οι Αγορές"} είναι να ακολουθείς πειθήνια τις οδηγίες τους για πλήρη εξαθλίωση του λαού, ώστε να δεχτεί αδιαμαρτύρητα το ξεπούλημα της γής και των εθνικών πόρων σε εξευτελιστικές τιμές {αυτό που αποκαλείται "αξιοποίηση" και "επενδύσεις"}.

Διαφωνείτε στην καταγραφή αυτή, κε Σαχινίδη;;;
Άν ναί, δοκιμάστε να τό εξηγήσετε στον 18χρονο μοναχογυιό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: