Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

21.12.11

Χειμερινό ηλιοστάσιο

Χτεσινός διάλογος στο μαγαζί του χωριού
- Αύριο είναι η μικρότερη μέρα του χρόνου...
- Ναι. Από μεθαύριο θ' αρχίσει να μεγαλώνει!
* Ο «πολύς»(*) κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι τυχόν νέα μέτρα (μείωσης μισθών-συντάξεων) θα οδηγούσαν «σε διάλυση του κοινωνικού ιστού».
- Απορία: Καλά... δεν έχουν καταλάβει ότι ΗΔΗ τον έχουν διαλύσει;;;
- Διευκρίνιση: ΝΕΑ μέτρα ΔΕΝ θα πάρουν. Το πετσόκομμα θα συνεχιστεί με βάση τα ΠΑΛΙΑ μέτρα.
* Η κουκουλοφορία είναι μεταδοτική ασθένεια: Την κόλλησαν κάποιοι βορειοελλαδίτες, μπήκαν στο γήπεδο και προσπάθησαν να «περιποιηθούν» διαιτητή, ο οποίος είχε επανακάμψει παρότι είναι από τους "βαριά" κατηγορούμενους για στήσιμο αγώνων, «λάθος» σφυρίγματα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και πεντέξη ακόμα παραπλήσια εγκλήματα.
Συμπέρασμα 1ο: Ο ενλόγω διαιτητής δεν είναι ...κόκκαλο. Διότι, αν ήταν, το μαχαίρι θα είχε φτάσει και σ' αυτόν, όπως πομπωδώς είχε δηλώσει ο κ. Γερουλάνος, υπουργός Πολιτισμού, Α(θ)λητισμού, ...Υπερόχων Ιδεωδών και δεν συμμαζεύεται.
Συμπέρασμα 2ο: Η ελληνική γλώσσα ΔΕΝ είναι πλούσια! Διότι, αν ήταν(**), δεν θα ακούγαμε συνέχεια τη φράση «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο»!
Θα ακούγαμε και διάφορες ομοσήμαντες παραλλαγές της.
* Σε τηλεδιαφήμιση τηλε-εταιρείας τηλεπωλήσεων είδα ότι ένα αστείο σαμπρελλοειδές φουσκωτό, που ισιώνει την πλάτη, εξαφανίζει το αυχενικό σύνδρομο και κάνει ένα σωρό άλλα θαύματα, στοιχίζει «μόνον» 39,99 ευρά (+8.95 έξοδα αποστολής).
"Κολλητά" είδα άλλη τηλεδιαφήμιση της ίδιας τηλε-εταιρείας τηλεπωλήσεων ότι ένα λευκό μαχαιράκι από «κεραμεικό» μαγνήσιο(***), που κόβει τα πάντα χωρίς να χρειάζεται ποτέ τρόχισμα {Θαύμα! Θαύμα!} μαζί με ένα μικρότερο αδερφάκι του, κάτι πλαστικές θήκες και ένα πατατοκαθαριστικό, στοιχίζει, επίσης..., «μόνον» 39,99 ευρά (+8.95 έξοδα αποστολής).
Παράκληση: Η ισχυρότατη κυβέρνηση του τεχνοκράτη τραπεζο-οικονομολόγου μήπως μπορεί να μάς σώσει, εκτός των άλλων, και από την μεγάάάάάλη απάτη των τιμών σε "999"(****);;; Να βγάλει δηλαδή μια απλή υπουργική απόφαση ότι τιμές, που είναι μικρότερες από το -πές- 1% του επόμενου «στρογγυλού» νούμερου, στρογγυλεύονται υποχρεωτικά σ' αυτό... Εύκολο είναι κε Παπαδήμο. Και θα κάνει πολύ ντόρο! Άσε που θα πρωτοπορήσετε διεθνώς και ίσως προταθείτε για το Νόμπελ (ηθικής του εμπορίου)!
Τροφή για σκέψη: Αφού ο έμπορος που μάς θεωρεί αρκετά βλάκες, ώστε να ξεγελιώμαστε από τιμές "999", είναι προφανές ότι μάς θεωρεί αρκετά βλάκες και για να μάς πασσάρει προϊόντα είτε κακής ποιότητας είτε σε υψηλές τιμές είτε -το συνηθέστερο- και τα δύο, μήπως πρέπει να ΜΗΝ μπαίνουμε σε τέτοια μαγαζιά;;;
Είτε, αν έχουμε χρόνο, να τους εκδικούμαστε μπαίνοντας μέσα και, αφού ...ταλαιπωρήσουμε κάποιους υπαλλήλους τους ζητώντας να μάς δείξουν τα είδη, να φεύγουμε δηλώνοντας ότι δεν τα αγοράζουμε επειδή μάς κοροϊδεύουν με τις τιμές σε "999"...
* Η κατά 50% εκπρόσωπός μας(*****) στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ κα Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου ...Εξουθένωσης και δεν συμμαζεύεται, για να υποστηρίξει την άποψη αναβολής των εκλογών και άρα παράταση της θητείας της "Κυβέρνησης Συνενοχής", δήλωσε ότι «η δημοκρατία χρειάζεται χρόνο». Προφανώς εννοούσε την ...Παπαδημοκρατία, που κάθε τόσο σατιρίζει ο υπέροχος Γιάννης Καλαϊτζής στη "Ελευθεροτυπία".
Γνωμάτευση: Αν τους αφήσουμε να υπογράψουν το "κούρεμα" και την δεύτερη δανειακή (αλυσοδετική)  σύμβαση, τότε, με αυτά που θα ακολουθήσουν, θα έχουν όσο χρόνο θέλουν. Στις φυλακές.
* Γειάσου! αισιόδοξε Έλληνα!
Ναι! από αύριο η μέρα θα αρχίσει να μεγαλώνει!
Καλό αυτό.
Γιατί χρειαζόμαστε κάπως μεγαλύτερη μέρα... 
για να διώξουμε τον συρφετό της συνενοχής.
- - - - - - - - - - - -
(*) Στο σώμα σίγουρα! Στο μυαλό και στην πολιτική εντιμότητα, τί να σάς πώς; Δεν ξέρω... Θα σάς γελάσω...
(**) Όπως λένε διάφοροι αλλά και διαλαλεί ο υπουργός κ. ...Μπουμπούκος. Υπερβάλλει μάλιστα λέγοντας, βλακωδώς, ότι είναι η ΠΙΟ πλούσια του κόσμου...
(***) Οι χημικοί ας διαδηλώσουν μπροστά στην εταιρεία για να τους πει πως γίνεται αυτό το θαύμα: Ένα μέταλλο να είναι ...κεραμεικό. Ήτοι ΜΗ-μέταλλο.
(****) ...ου μην αλλά και των τηλεπωλήσεων;;; Κάποια άλλη φορά θα σάς αναλύσω πού βρίσκεται το άλλο μεγάλο «κόλπο τους», εκτός από τις τιμές "999"...
(*****) Το άλλο μισό είναι ο Πάγκαλος...

1 σχόλιο:

...Ατακαδόρ είπε...

Ναπολέων,
να προσέχεις περισσότερο!
Η τιμή για το φουσκωτό είναι 39,95 όχι 39,99!!!
Διαφέρει!!!
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!

Αν τώρα μού πεις ότι δεν θά 'πρεπε να κάνει ούτε 9 ευρά... κι όχι κάπου 49, αθροιστικά...
Έ! θα συμφωνήσω.

Εις υγείαν τα κορόϊδα...