Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

12.6.12

Δευτέρα 18.6.2012
O ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει πάρει τη μπάλα...
...και δίνει πάσα στον ΣΥ.ΡΙZ.ΕΛΛ.!!!

Ο ονειροπαρμένος πληκτρολόγος αυτού του ιστολόγιου θεωρεί υποχρεωμένο τον εαυτό του να σάς κάνει μια δήλωση και να ζητήσει συγχώρεση για τον «ποδοσφαιρικό» τίτλο αυτού του άρθρου, προτού το διαβάσετε:
Παιδιόθεν ...βγάζει σπειράκια με το ποδόσφαιρο (και με όλα τα άλλα θεάματα ψυχικής χειραγώγησης-εκμετάλλευσης του λαού) όχι ως παιχνίδι αλλά ως τεράστια πλουτοπαραγωγική μηχανή υπέρ ελαχίστων. Η μπάλα είναι κατά την αποψή του εξαιρετικό (ίσως το καλλίτερο...) παιχνίδι για παιδιά και μεγάλους, όχι όμως στήνοντας «πρωταθλήματα».
Αυτά υπηρετούν κολοσσιαία (συνήθως ανέντιμα-παράνομα!) συμφέροντα αλλά και την απάνθρωπη έννοια της "πρωτιάς" μόνον. Τίποτε άλλο.
Ως εκ τούτου... έχει πάει σε γήπεδο μόνον ...δυόμισυ φορές και έχει δεί μόνον ένα (1) ποδοσφαιρικό "ματς" στην τηλεόραση: Άγιαξ-Παναθηναϊκός στο Γουέμπλεϊ πριν 40 χρόνια.
Ζητάει συγγνώμην λοιπόν που υπόκυψε στην ποδοσφαιροατμόσφαιρα, η οποία δυστυχώς έχει κατακυριέψει πολλούς άλλους τομείς της ζωής και της έκφρασής μας.
Ως και ο Ραχόϊ, ο ισπανός πρωθυπουργός, έστειλε τον υπουργό του να πάει να ζητήσει δάνειο για να προλάβει την κατάρευση των Τραπεζών, διότι αυτός είχε την ...σοβαρή ασχολία να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα της ισπανικής εθνικής ομάδας... 
Μπρρρρρρρρ...
Δευτέρα 18.6.2012
O ΣΥΡΙΖΑ {Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς}
έχει πάρει τη μπάλα και δίνει πάσα στον
ΣΥΡΙΖΕΛΛ {Συνασπισμό Ριζοσπαστών Ελλάδας}
στο 90%(*) του λαού της Ελλάδας δηλαδή...
Διότι μόνον Ο ΣΥΡΙΖΕΛΛ μπορεί να τριπλάρει τους αντιπάλους και να βάλει τα απανωτά γκόλ που απαιτούνται για την καθήλωσή τους, η οποία με τη σειρά της είναι απολύτως αναγκαία για να επιβιώσουν {αλλά και να μεγαλουργήσουν! Γιατί όχι;;;} τόσο η ΕΛΛ όσο και οι ΕΛΛ...
Για να δούμε όμως αναλυτικά ποιά είναι η αντίπαλη ομάδα, ποιό το "μάτς" και ποιός εντέλει είναι ο ...τριπλαδόρος-γκολτζής.
ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
Αρκετοί έλληνες παίχτες αλλά και πολλοί αλλοεθνείς παίζουν σ' αυτή την ελληνικής εθνικότητας ομάδα-ΠΑΕ, της οποίας όμως τις μετοχές κατέχει "κονσότσιουμ" διεθνών τζογαδόρων διαφόρων εθνικοτήτων (της ελληνικής μη εξαιρουμένης...) υπό τον γενικό τίτλο «Αγορές».
Θα κατονομάσω μόνον τους "σεσημασμένους". Αυτούς για τους οποίους δεν χρειάζεται να προσκομίσω αποδείξεις. Δεν έχω χρόνο τώρα να κουβαλάω αποδείξεις...
1. Έλληνες πλουτοκράτες των εξής κυρίως κατηγοριών: 
1.1. Μαυραγορίτες της κατοχής (ή γόνοι μαυραγοριτών) που «αθωώθηκαν» ως ...εθνικόφρονες με την (ακούσια νομίζω) βοήθεια από την ζαχαριαδική Βάρκιζα και τον ακολουθήσαντα "τρίτο γύρο".
1.2. «Ημέτεροι» ΕΡΕτζήδες επιχειρηματίες (βιομήχανοι, εφοπλιστές, εργολάβοι) τραφέντες με ...θαλασσοδάνεια.
1.3. Χουνταία τρωκτικά που «αθωώθηκαν» με το καραμανλικό "στιγμιαίο".
1.4. «Νέα τζάκια» ...χτισμένα επί ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.
1.5. Μεγαλέμποροι (αυτοκινήτων κυρίως) ανδρωθέντες μέσω της ΣτεφανοΜανι(α)κής "απόσυρσης".
1.6. Λαμόγια θησαυρίσαντα επί σημιτικής ...ισχυρής χρηματιστηριακής Ελλάδας.
1.7. Νταβατζήδες πλουτίσαντες μέσω της καραμανλικής "επανίδρυσης".
2. Ξένοι τζογαδόροι-τοκογλύφοι των εξής κυρίως κατηγοριών:
2.1. Γόνοι βασιλιάδων, δικτατόρων, στρατηγών, πλοιοκτητών κ.ά. που πλούτισαν απομυζώντας απάνθρωπα τις αποικίες τους στην υφήλιο.
2.2. Πρώην βιομήχανοι κλπ που ...άραξαν πάνω στα κέρδη τους ή τις κληρονομιές τους και «την βρήκαν» τζογάροντας στα Χρηματιστήρια.
2.3. Δικτάτορες (εμίρηδες, σε'ί'χηδες, οπλαρχηγοί, «επαναστάτες» κ.ά.) στις χώρες των οποίων ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα "μαύρου χρυσού" ή άλλων πολύτιμων ορυκτών.
2.4. Μαφιόζοι του «δυτικού» κόσμου, που έκαναν την «εξυπνάδα» αντί να πουλάνε "προστασία" να στραφούν προς το εμπόριο ναρκωτικών.
2.5. Μαφιόζοι του «ανατολικού» κόσμου, από τις μυστικές υπηρεσίες κυρίως, που ...έπιασαν αμέσως το νόημα του πώς πλουτίζεις από καταρρέοντα συστήματα.
2.6. Νεαροί πανέξυπνοι κομπιουτερίστες που εφεύραν, εγκαθίδρυσαν και εκμεταλλεύονται την ηλεκτρονική τεχνολογία.
2.7. Τραπεζίτες και διαχειριστές (συνήθως οικονομολόγοι) αμοιβαίων κεφαλαίων, που αντιλήφθηκαν έγκαιρα και γρήγορα το: «Οι 4 εξουσίες ήταν 3, οι εξής 2, το ΧΡΗΜΑ»...
Το "μάτς¨
Αφού οι αρχαίοι ημών -περίπου...- πρόγονοι μεταξύ άλλων ρήσεων είχαν πει και το «αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις» ας αρχίσουμε από το τι σημαίνει η αγγλική λέξη "match", με αμφίβολη προέλευση από τα κέλτικα ή τα λατινικά.
Η μιά αρχική έννοια ήταν θρυαλίδα, φυτίλι κανονιού κι αργότερα "πυρείον" ήτοι σπίρτο.
Η άλλη, ως ρήμα, αντιστοιχώ, ταιριάζω, εφαρμόζω και ως ουσιαστικό, ταίρι. Αλλά -περίπου αντίστροφα- και αντιπαραβάλλομαι, ανταγωνίζομαι, αγώνας, αντιπαράθεση εντέλει. Περίεργο που έχει δύο αντίστροφες έννοιες... Ερευνητέο.
Με την τελευταία πάντως έννοια χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο και άλλα ομαδικά παιχνίδια της μπάλας αλλά και στην πυγμαχία π.χ.
Στην πολιτική υπόθεση όμως που μάς απασχολεί, τις εκλογές της Κυριακής, οι πιό πολλοί τις εννοούμε ως αντιπαραθετικό αγώνα. Κάποιοι -έχοντας χάσει το παιχνίδι...- επικαλούνται την άλλη έννοια: Το ταίριαγμα (ως "οικουμενική" κυβέρνηση, κυβέρνηση "συνευθύνης" κλπ)
Ποιάς φύσης αγώνας είναι ΑΥΤΕΣ οι εκλογές;;; Τί είναι "γκόλ" σ" ΑΥΤΟΝ τον αγώνα;;;
Όλες οι προηγούμενες εκλογές ήταν -ξεκάθαρα πιά...- ένας αγώνας μεταξύ δύο κομμάτων-φατριών για την "κατάκτηση" της, πολύ προσοδοφόρου γι' αυτές, εξουσίας.
Σ' αυτές εδώ έχει γίνει αισθητό ότι μάχονται οι δυνάμεις που «όλοι μαζί τα φάγανε και θέλουν να συνεχίσουν να τα τρώνε» με τις υπόλοιπες.
Οι πρώτες, όπως έγραψα παραπάνω, έχουν στις τάξεις τους τα "μεγάλα κανόνια": Τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους, μεγατούτο, μεγατάλλο... Και βέβαια βρίσκουν την ομόθυμη υποστήριξη από την νεοσυντηρητική (νεοφιλελεύθερη κατ' αυτούς...) πολιτικοχρηματιστική ηγεσία της υφηλίου, η οποία με πρόφαση την κρίση που όλοι μαζί δημιούργησαν, αντεπιτίθεται καιρό τώρα για να γιγαντώσει την εκμετάλλευση (μέχρι πλήρους εξαθλίωσης) των κοινωνιών.
Οι άλλες εκφράζουν την ανθρώπινη κραυγή ενάντια στην ανισότητα και την αδικία, διάσπαρτες όμως και ασυντόνιστες καθώς είναι δεν έχουν καταφέρει να βάλουν έστω ένα ..."γκολ" μέχρι τώρα. Τον τελευταίο πάντως καιρό φαίνεται πως επειδή η απόγνωση "έχει χτυπήσει κόκκινο", συμπαρατάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται, κατά πλειοψηφία.
Λέγεται ότι αυτή τη φορά η ...ομάδα θα βάλει "γκόλ", ένα ή περισσότερα. Όπου το πρώτο και ...φαρμακερό "γκόλ" θα είναι ένα μεγάααααααααααααλο ποσοστό ψήφων, αισθητά μεγαλύτερο από την ομάδα των "κανονιών". Δεύτερο, τρίτο, τέταρτο κλπ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ, θα είναι όμως η απόρριψη των ποικίλων διαχωριστικών γραμμών, τις οποίες έχουν εφεύρει και επιβάλει τα "κανόνια" στην κοινωνία για να την χειραγωγούν και απομυζούν άκοπα
κατά το διαβόητο "διαίρει και βασίλευε".
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, αμυντικός παίχτης ως τώρα, δεν μού φαντάζει ικανός να βάλει ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ που απαιτούνται. Ίσως ούτε και το πρώτο. Δεν θα μπορέσει να κάνει τις αναγκαίες τρίπλες για να διασπάσει την ισχυρή κι  αδίστακτη άμυνα των αντιπάλων.
Γιαυτό, τώρα που πήρε τον έλεγχο της μπάλας, πρέπει να δώσει πάσα στον ανυπέρβλητο στις τρίπλες γκολτζή... 
Ο γκολτζής
Από μικρός έπαιζε μπάλα στις αλάνες... Προπονούνταν σκληρά κι ήταν κατάλληλος για τα σκληρότερα ματς. Άφθαστος στην αντοχή, δημιουργικό μυαλό, δεξιοτέχνης στις τρίπλες, ευθύβολος στα τελικά σούτ.
Οι α(θ)λητικες διοικήσεις όμως δεν τον εμπιστεύτηκαν ποτέ. Τον ήθελαν μόνιμα στην εξέδρα για κλακαδόρο. Και ως παίχτες έπαιρναν, χρυσοπληρώνοντάς τους μάλιστα, διεφθαρμένους επαγγελματίες που μόνο η τσέπη τους ένοιαζε και καθόλου δεν δίσταζαν να πουλάνε τα παιχνίδια. Παίχτες που είχαν αναδειχτεί από πολλά, επίσης διεφθαρμένα, α(θ)λητικα ΜΜΕ, εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια τι-βί.
Έτσι κι οι διοικήσεις από την πλευρά τους, είχαν την ευχέρεια και έκαναν τις τεράστιες δικές τους κομπίνες, έφτιαχναν κανονισμούς που κάλυπταν την ασυδοσία και τη διαφθορά τους, έστηναν αγώνες για την ποδοσφαιρική λοταρία, εξαγόραζαν διαιτητές, μεθόδευαν ψεύτικες κληρώσεις αγώνων ώστε το πρωτάθλημα να το παίρνουν συνέχεια δυό ομάδες, πότε η μία, πότε η άλλη.
Και το χειρότερο: Είχαν στήσει ένα κολοσσιαίο δίκτυο ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής μέσω εικονικών αγοραπωλησιών παιχτών, κρατικής χορηγίας, τηλεοπτικών δικαιωμάτων...
Κάποτε όμως τους ξέφυγε η υπόθεση από τα χέρια τους. Εκμεταλλεύτηκαν την διαφθορά τους κάποιοι ξένοι παίχτες και τόσο το πρωτάθλημα όσο κι οι ομάδες τους έφτασαν στον πάτο του βαρελιού.
Όχι όμως οι ίδιοι ούτε τα ξένα "κονέξια" τους. Έχουν σωρεύσει πολύ χρήμα αλλά και έχουν εμπλέξει πολύν κόσμο στις κομπίνες τους, έτσι που να μην αφήνουν να γίνει ένα παιχνίδι της προκοπής.
Γιαυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που έχει τη μπάλα, πρέπει να την πασάρει στον γκολτζή ΣΥΡΙΖΕΛΛ, που είναι ο μόνος ικανός να τους κατατροπώσει, «οργώνοντας» ακούραστος το γήπεδο, τριπλάροντας συνέχεια, δημιουργώντας ευκαιρίες, σουτάροντας ευθεία στο "γάμμα".
- - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) To κατ' εμέ υπόλοιπο 10% συντίθεται από τους των παραγράφων 1.1. έως 1.7. και τους εξαρτημένους από αυτούς λακέδες, σφογγοκωλάριους, τσιράκια, μπράβους, χαφιέδες, χρυσωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και λοιπά όζοντα ιδιοτελούς συμφέροντος άτομα.

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Καλημέρα, αγαπητέ Ναπολέων.
Πολύ καλή η ανάλυση του αγώνα και των παραγόντων στην αντίπαλη ομάδα.

Μια ερώτηση μόνο: πιστεύεις στην ιστορία των νεαρών που προκαλούν επανάσταση στο διαδίκτυο κλεισμένοι στο γκαράζ τους ή κλαίγοντας για μια γκόμενα που τους εγκατέλειψε;

Ναπoλέων είπε...

Φίλτατε Λωτοφάγε,
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Και για το "πολύ καυτό" κατ' εμέ ερώτημά σου.
Καυτό αλλά και δύσκολο και όχι άμεσα συνδεδεμένο με το σημερινό μου θέμα.
Θα εκθέσω τις απόψεις μου άλλη φορά, σύντομα ελπίζω.

Όσο για το "μάτς" και τον ..."γκολτζή", τελικά θα συνεχίσω αύριο.
Γιατί απόψε πρέπει να πάω στα Γιάννενα για μια "Λαϊκή Συνέλευση" που θα κάνουμε στην Πλατεία με συμμετοχή του συριζαίου Βίτσα.