Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

26.2.13

Ραγκούσης - Προβόπουλος
σημειώσατε... ιδιοτελείς μπαρούφες

§ Ο κ. Φραγκ. Ραγκούσης είναι συνήγορος υπεράσπισης του βαρυποινίτη Π. Βλαστού, του οποίου η θεαματική, περίπου χολυγουντιανή, προσπάθεια απόδρασης από τη φυλακή Τρικάλων αποδείχτηκε οικτρή αποτυχία. Χωρίς ανθρώπινα θύματα ευτυχώς.
Και ως συνήγορος υπεράσπισης πρέπει βέβαια να υπερασπίζεται τον πελάτη του. Τον πελάτη του. Όχι όμως και την εμφανώς παράνομη προσπάθεια του πελάτη του να αποδράσει!!! Ας έρθει στα συγκαλά του. Στα οποία ΔΕΝ φαίνεται να είναι, όταν δηλώνει ότι η κυβέρνηση ...έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή χαμηλόμισθων δεσμοφυλάκων!!! Προφανώς διότι δεν τους διέταξε να κάτσουν ήσυχα και να αφήσουν να αποδράσει ο (με σίγουρα φουσκωμένο πορτοφόλι) Βλαστός που του πληρώνει φράγκα...
Το γαρ πολύ της θλίψεως (που δεν πέτυχε η απόδραση...) φέρει παραφροσύνην.
Πολύ παρεξηγήσατε το ρόλο σας κ. (όνομα και πράμμα...) Φραγκ. Ραγκούση.
§ Ο κ. Προβόπουλος είναι Διοικητής της "κεντρικής" (και κάποτε, προ ευρώ, και "εκδοτικής"...) Τράπεζας της Ελλάδας. Διοικητής επί χρόνια πολλά και επί πολλών κυβερνήσεων, πολλών χρωμάτων, γαλάζιων, πράσινωνπρασινογαλαζογκρί και γαλαζοπράσινομώβ... Επί θητείας του έγινε το μεγάλο κόλπο των (σο)δομημένων ομόλογων αλλά και το νεώτερο της ακούσιας υποκατάστασης των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων με ...άχυρα, τα οποία ύστερα "κουρεύτηκαν" με τις γνωστές συνέπειες.
Ο Διοικητής της Τ.τ.Ε. διορίζεται μεν από την -όποια, όποτε- κυβέρνηση αλλά δεν είναι κομματικό όργανό της. Άρα δεν πρέπει να κοιτά το εκάστοτε κομματικό... αλλά το δημόσιο συμφέρον.
Φαίνεται όμως ότι ο κ. Προβόπουλος έχει -αισχρά!- παρεξηγήσει το ρόλο του.
Έτσι π.χ. τον Αύγουστο του 2009 ενημέρωσε για το οικονομικό μας χάλι, επιλεκτικά, ΜΟΝΟΝ τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της «αξιωματικής» αντιπολίτευσης, τα γκεσέμια δηλαδή του δικομματισμού (που ήταν υπεύθυνος για το χάλι...) και όχι τη Βουλή ή τον ελληνικό λαό μέσω π.χ. μιάς έκθεσης της Δημόσιας Τράπεζας.
Έτσι, από τους ενημερωθέντες... ο μεν έξυπνος πρώτος προκάλεσε πρόωρες εκλογές για να τις χάσει και να την αράξει σπιτάκι του ενώ ο πανύβλαξ δεύτερος κατάφερε να τις κερδίσει με το μεγάλο ψέμμα «υπάρχουν λεφτά»... Να τις κερδίσει εις βάρος βέβαια του ελληνικού λαού που -προφανώς- ΑΛΛΟ πράμμα θα ψήφιζε, αν ήξερε την αλήθεια για τα οικονομικά μας...
Ο κ. Προβόπουλος όμως με αυτό το κόλπο κατάφερε να διατηρήσει την χρυσοπληρωμένη καρέκλα του παρά την -υποτίθεται...- ριζική αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος.
Βγάλτε λοιπόν συμπέρασμα για την ποιότητα της έκθεσης της Τ.τ.Ε., που μόλις εκτόξευσε και με την οποία ναι μεν "αδειάζει" τον Στουρνάρα σε κάποια σημεία αλλά γενικά ρίχνει το βάρος για το οικονομικό χάλι στον... λαό. Σα δεν ντρέπεται το γομάρι...
§ Και..., ωρέ Μητσοτάκη, ωρέ αρχιερέα του ρουσφετιού με τους χίλιους και πλέον κουμπάρους και τα ανάλογα βαφτιστήρια, ωρέ πανάθλιε δολοπλόκε, βγαίνεις ακόμα κι εσύ κατήγορος του ρουσφετιού;;;
Δεν ντρέπεσαι λίγο, εσχατόγερε;;; Τόσο στραβούς, γκαβούς, τυφλούς, αόμματους κι αμνήμονες μάς θεωρείς;;;
Υ.Γ.
Αν αυτό δεν είναι θρασέως θρασεία θρασύτητα, σας περικαλώ θερμώς να μού δώσετε εσείς τον ορθό ορισμό της.
Εγώ πάντως τον έβρισα και τον βρίζω όσο μπορώ τώρα που είναι ζωντανός... Διότι «μετά» θα μπορούν να με μπουζουριάσουν για προσβολή της μνήμης νεκρού... Εσείς κανονείστε την πορεία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: