Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

24.3.14

Από τον Πούτιν στο... Athens Science Fiction Festival

Μιά έκτακτη εντατική απασχόληση, τρείς μήνες τώρα, περιόρισε στο ελάχιστο τον διαθέσιμο χρόνο μου για "εμφάνισή" μου εδώ.
Δεν ξέρω πόσο στενοχώρησε εσάς αυτό, εμένα όμως πολύ μέ στρίμωξε. Υπάρχει ένας κάποιος εθισμός, όπως και να το δείς...
Σήμερα παρουσιάστηκε ένα ελεύθερο πρωϊνό και λέω να αραδιάσω ένα "ποτ-πουρί" σκέψεων για κάποια από τα τρέχοντα και διατρέξαντα ζητήματα.
Από το πολύ επικίνδυνο «παιχνίδι» συμφερόντων στην Ουκρανία μέχρι το Φεστιβάλ Ταινιών Επιστημονικής Φαντασίας και Φανταστικού, που γίνεται στην Αθήνα(*) αυτές τις μέρες και το οποίο θερμά σάς συνιστώ να παρακολουθήσετε. Συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη 26/3 στο σινεμά "ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ", στη Λεωφόρο Συγγρού απέναντι από του "ΦΙΞ".

Ο ΠΟΥΤΙΝ ως καλαμπουρτζής
Φυσικά δεν παραβλέπω τη σημασία της σύγκρουσης κολοσσιαίων συμφερόντων, με επίκεντρο την Ουκρανία αυτή τη φορά, και εύχομαι να μην μάς προκύψει, ως ανθρωπότητα, κάτι πολύ κακό. Αυτό όμως δεν μέ εμπόδισε να ...«λατρέψω» τον Πούτιν(**) για την πρώτη του απάντηση στις επικρίσεις ότι τα στρατιωτικά τμήματα που εισέβαλαν στην Κριμαία φόραγαν στολές {χωρίς διακριτικά όμως...} που ήταν ρώσσικες.
- Τέτοιες στολές μπορεί να αγοράσει κανείς σε οποιοδήποτε κατάστημα των πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών, είπε ο ωραίος Πούτιν. Συμπληρώνοντας ότι για ντόπιες πολιτοφυλακές ουκρανών πρόκειται, όχι για ρώσσους φαντάρους...
Τους έβγαλε τη γλώσσα εν ολίγοις των επικριτών του αμερικανο-γερμανο-αγγλο-γαλλο-νατοϊκών και δεν συμμαζεύεται, που κανένα πρόβλημα δεν είχαν να καταστρέψουν την Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και διάφορες άλλες χώρες παλιότερα για ...ανθρωπιστικούς λόγους και να κόπτονται τώρα για την ρώσσικη εισβολή στις -φιλορωσσικές πάντως- περιοχές της Ουκρανίας.
Δεν παίρνω θέση υπέρ του. Καμμιά εισβολή δεν είναι δικαιολογημένη, ο λαός πάντα την πληρώνει. Όμως μού άρεσε το ξεμπρόστιασμα της υποκρισίας των ηγετών των λεγόμενων «δημοκρατιών δυτικού τύπου»...

Σιδερόφραχτες παρελάσεις
Οι -στρατιωτικής πάντα έμπνευσης...- παρελάσεις ποτέ δεν μού άρεσαν. Είτε ως καθαυτό στρατιωτικές είτε μαθητικές μεν αλλά στρατοκρατικής πάλι εμφάνισης. Τμήματα, φάλαγγες, βήμα, κόρδωμα και ανούσιο πέρασμα μπροστά από "επισήμους"...
Στρατοκρατία του κερατά. Εξοικείωση-μιθριδατισμός εξ απαλών ονύχων.
Η σαμαρική ακροδεξιά που μάς κυβερνά, μάς παρουσίασε όμως νεώτερη, ακροδεξιότερη εκδοχή των παρελάσεων: Τις ...σιδερόφρακτες.
«Ουκ εά με καθεύδειν το του Γιωργάκη στραπάτσον» είπε στους συνεργάτες του ο ακροδεξιός Αντωνάκης. Αγριεύονταν στον ύπνο του με τη σκέψη ότι μπορεί να πάθει ό,τι και ο προ-προκάτοχός του το Φθινόπωρο του 2011. Που μετά από αυθόρμητες εκδηλώσεις -πολιτών και μαθητών-αποδοκιμασίας των «επισήμων» στις παρελάσεις για την 28/10 σε 20 και πλέον μεγάλες πόλεις, πανικοβλήθηκε και δήλωσε ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα για το "Μνημόνιο". Πράγμα που καθόλου δεν άρεσε στο τότε κυρίαρχο στην Ευρώπη «ζεύγος» των Μέρκελ-Σαρκοζύ κι έτσι τον κάλεσαν άρον-άρον στις Κάννες, όπου του «υπέδειξαν» ...ευγενέστατα να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία υπέρ του «δικού τους» τεχνοκράτη Παπαδήμου, για τον οποίο ήταν σίγουροι πως δεν θα λέει τέτοια κακά πράμματα. 
«Ουκ εά με καθεύδειν το του Γιωργάκη στραπάτσον» είπε ο ακροδεξιός αρχηγός και τα ακροδεξιά τσιράκια του έπευσαν να ...σιδεροφράξουν τις έκτοτε παρελάσεις. Κρατώντας εκατοντάδες μέτρα μακρυά από την εξέδρα τον κόσμο και με προσκλήσεις στους σίγουρους «δικούς τους» εξασφαλίστηκε ένα πειθήνιο ...θεαματήριο στις παρελάσεις.
Ο υπουργός Προστασίας {της κυβέρνησης από τον} Πολίτη εκπόνησε και εφάρμοσε το μεγαλειώδες φασιστικό σχέδιο. Φασιστικότερο και από τις ίδιες τις παρελάσεις. Στην καταχρεωμένη καμπούρα μας βέβαια.
Εύγε μεγάλε Δένδια {απλοαλβανιστί: σκληρέ δάρτη}!!!

Ζεστή Άνοιξη
Όχι! Δεν εννοώ την κούφια σαμάρεια "ΑΝΟΙΞΗ", την τρέχουσα καιρική εννοώ. Την έχουμε ζαλίσει πολύ την κακομοίρα την ατμόσφαιρα και μάς ανταποδίδει  έναν ...αυγουστιάτικο Μάρτη.
Σκεφτείτε τί έχουν να τραβήξουν τα εγγόνια μας, αν εμείς οι παπούδες τους εξακολουθήσουμε να βάζουμε το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο.

Πλεόνασμα απάτης: Πρωτογενές πάντως...
Οτι θα ήταν απάτη το «πρωτογενές πλεόνασμα» ήταν εξαρχής σίγουρο. Και μόνο από την -πολιτική αλλά και «άλλου είδους» για κάποιους...- ανεντιμότητα των δημιουργών του αν έκρινε κανείς, έφτανε και περίσσευε για να το συμπεράνει αυτό
Το ότι θα ...υποδείκνυαν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ πως είναι απάτη... έ! αυτό υπερβαίνει και την «συνήθη» βλακεία τους. Προσέξατε τί ανακοίνωσε το επικοινωνιακό επιτελείο Σαμαρά;;; Η γνωστή ομάδα χάλκευσης και φενακισμού των Ελλήνων;;;
Από τα τρία τόσα δίς το ένα δίς θα διατεθεί, είπαν, για πληρωμή καθυστερημένων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες προμηθευτές κλπ που συναλάσσονται μαζί του. Το μπαταξηδηλίκι δηλαδή εμφανίζεται ως ...succes story...
Εκτός από εντιμότητα, τούς λείπει και κουκούτσι μυαλό ως φαίνεται.

Ά! που να φτύσουν το γάλα της μάνας τους 
Στο πλαίσιο του αφανισμού των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, εμπόρων, επαγγελματιών και της μετατροπής τους σε είλωτες-υπαλλήλους των ντόπιων και πολυεθνικών κολοσσών ο κ. υπουργός υπανάπτυξης "μετά της κουστωδίας" των υπόλοιπων σφογγοκωλάριων της τρόϊκας προώθησε στη Βουλή σωρεία παρδαλών διατάξεων με στόχο -δήθεν- την ενίσχυση του ανταγωνισμού, που θα μειώσει τις τιμές και μπλά-μπλά-μπλά...
Θα ...μειωθούν όσο ...μειώθηκαν από την αρχή εφαρμογής των εξοντωτικών "μνημονίων"... ήτοι θα αυξηθούν.
Θα τα καταφέρει μέχρι τέλους η χαμογελαστή νυφίτσα;;;
Ας όψονται όσοι βουλευτές ψηφίσουν {και} αυτό το έκτρωμα.

Ο ισλαμολαϊκιστής κουμπάρος
Βαριά τα σύννεφα πάνω από την γείτονα χώρα. Ας ελπίσουμε ότι ο ισλαμολαϊκιστής ...κουμπάρος μας δεν θα ανάψει καμμιά διεθνή φωτιά με τα καμώματά του. Όπως με την κατάρριψη συριακού αεροπλάνου, που παραπέμπει στην -τόσο γνωστή και φθαρμένη- πραχτική των "ταγών" να προσπαθούν να στρέψουν τα μάτια του λαού προς τα έξω, όταν τα μέσα εξελίσσονται άσχημα γι' αυτούς.

«Και το ποτάμι ήταν θολό»...
Ολόρθο όμως, ξεκάθαρο και σταθερό είναι το "ΒΟΥΝΟ"!
Δεν περίμενα να «δικαιωθεί» τόσο απόλυτα το δημοτικό τραγούδι για τη "Ρούσα Παπαδιά". Διαβάστε το ολόκληρο στο μπλογκ του «παρατηρητικού» "Κλαζομένιου": kakiokakies.blogspot.gr. Μετά διαβάστε και τη διακήρυξη του ...Σταύριου Ποταμιού και πείτε μου.
Μπροστά στην τόση ρευστότητα και θολούρα του ποταμιού αλλά και άλλων που σπεκουλάρουν στην «δυναμική» του να αφαιρέσει ψήφους από τον κύριο αντίπαλό τους, κάποιοι συγχωριανοί και κοντοχωριανοί αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ένα κόμμα ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ-ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ: "το Βουνό".
Βρείτε την υπέροχη διακήρυξή του στο μπλογκ: http://tovouno2014.blogspot.gr
Και προσχωρείστε παραχρήμα. Για το καλό της ανθρωπότητας.

Τί ανακάλυψε το βαλιτσάκι μου για το χαμένο αεροπλάνο
Κοντός ψαλμός, αλληλούϊα.
Εξωγήϊνοι φιλικών διαθέσεων έσκαψαν τεράστιο λαγούμι σε έρημο της βόρειας Αυστραλίας, κατέλαβαν το αεροπλάνο και το οδήγησαν εκεί για να μελετήσουν πώς γίνεται ένας εσμός λογικών πλασμάτων, όπως μάς θεωρούν, να έχει αφήσει το μέλλον του στα χέρια τυχάρπαστων συμφεροντολόγων και εκμεταλλευτών του χιλιάδες χρόνια τώρα, έχοντας πιστέψει ουρανομήκεις ηλιθιότητες περί ανταγωνισμού, δίκιου του ισχυρότερου κλπ.
Όταν ολοκληρώσουν την μελέτη και βρούν και το σχετικό εμβόλιο θα μάς το προσφέρουν μπας και γίνουμε κάποτε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Καμμιά σχέση δεν έχει αυτή η ανακάλυψη με Επιστημονική Φαντασία.
Για τέτοιες ταινίες προλαβαίνετε ακόμα να πάτε στον "ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ" στη Συγγρού, απόψε, αύριο και μεθαύριο.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) Πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα θα βρείτε στο http://sffrated.wordpress.com
(**) Tον οποίο κατά τα άλλα δεν συμπαθώ ιδιαίτερα. «Γόνος» της Κά-γκέ-μπέ είναι άλλωστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: