Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

9.4.08

Για μιά αριστερή Αριστερά {ΙΙΧ)

Η πραγματική ημερομηνία αυτού του "πόστ" είναι 30-4-08

9. Καταναλωτές, όλοι μας δηλαδή...
(ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ! Δεν υπάρχει "φαγητό" τζάμπα...)

Από το «φάτο, θα τό πετάξουμε» των παλιότερων... στο «πετάμε φαγητά, ρούχα, παπούτσια... άρα είμαστε ευτυχείς»...

Και στο τέλος καταντάμε να αυτοκαταναλωνόμαστε...

* Δεν καταναλώνουμε μόνο προίόντα και υπηρεσίες αλλά και τις ίδιες μας τις σχέσεις.
* Καλός καταναλωτής, καλός άνθρωπος.
* Υπερκατανάλωση: Επίδειξη, "μόδα". H ανασφάλεια δεν πολεμιέται έτσι...
* Παραγωγή για την κατανάλωση (παλιότερα), παραγωγή για τους ...παραγωγούς (τώρα)
* Το μεγάλο κόλπο της δημιουργίας τεχνητών, ψεύτικων, αναγκών. Η καλλιέργεια αισθήματος στέρησης.
* «Να έχεις ή να είσαι» - Erich Fromm
* Το "φαίνεσθαι" αντί του "είναι".
* Η εικονική πραγματικότητα είναι πολύ πιό παλιά από τους κομπιούτερ... Αρχαία, εντελώς, είναι...
* Πεπόνι το Δεκέμβριο;;; Και σταφύλι... Και ανοησίες Μαλακάστερ... Και τον κακό μας τον καιρό!
* Living in style.
* Μοντέρνοι σκλάβοι, ναί ! ΣΚΛΑΒΟΙ, των μηχανισμών της αγοράς.

--------------------->>>>>>{συμπληρώνεται/ολοκληρώνεται οσονούπω...}

2 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
{όχι όπως μεταξύ Ζήμενς-Άλστομ}...
ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ
{όχι όπως μεταξύ πρωτα(θ)λητών}

Πεπόνι το Δεκέμβριο;;; Και σταφύλι...
Με το σύστημα Μακ-τάδε...


Ο ευρών, η ευρούσα, το ευρόν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ διαφημίζει η διαφήμιση που αρχίζει όπως παραπάνω, αμειφθήσεται γενναίως, ηθικώς, πνευματικώς, ψυχικώς αλλά και ολίγον ...διακοπικώς.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...

Ο ALBERT EINSTEIN ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ" *

Ανωνύμου του Νεοέλληνος

Πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Ελλάδα, ο Αλμπέρτος Αϊνστάιν, καλεσμένος, απο το Ναπολέοντα, σ’ ένα συνέδριο, με θέμα: «Η συμβολή του Georg Bush στη Θεωρία της ειδικής Ασχετοσύνης»
Πριν αρχίσει το συνέδριο τον πλησίασε ένας Φοιτητής από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, του συστήθηκε και του εξέφρασε τη χαρά του που τιμά με την επίσκεψή του την Ελλάδα.
«Δική μου η τιμή να επισκέπτομαι την Ελλάδα», απάντησε ο Αϊνστάιν και στη συνέχεια ρωτάει τον συνομιλητή του; «Τι IQ έχετε ;», για να πάρει την απάντηση «250». Τότε ο Αϊνστάιν άρχισε να ανταλλάσσει, για αρκετή ώρα απόψεις με το συνομιλητή του για τις καινούργιες προσεγγίσεις της Θεωρίας της Γενικής και Ειδικής Σχετικότητας και για την ανάγκη να διατυπωθεί μια νέα θεωρία, η Θεωρία των Πάντων, η οποία θα μπορούσε να απαλλάξει την Ανθρωπότητα από τους σκοταδιστικούς μύθους και τις αμαθείς, βλακώδεις, βάρβαρες και καταστροφικές εξουσίες.
Λίγο αργότερα πλησιάζει τον Αϊνστάιν ένας άλλος σύνεδρος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, (του Κουκουβαγείου κατά Σκαρίμπα). «Καλημέρα σας κύριε Αϊνστάιν, και μεγάλη μου τιμή που σας γνωρίζω». «Δική μου η τιμή κύριέ μου» απάντησε ο Αϊνστάιν και στη συνέχεια τον ρωτάει: «Τι ΙQ έχετε;», για να πάρει την απάντηση «150 κύριε Καθηγητά», οπότε ο Αϊνστάιν αρχίζει να συζητά μαζί του για την πυρηνική ενέργεια, για τις πιθανές εφαρμογές της για ειρηνικούς σκοπούς και για τα νέα ενεργειακά προγράμματα δασοπυρπόλησης του κ. Σουφλιά.
Στο επόμενο διάλειμμα τον πλησιάζει ένας τρίτος σύνεδρος, «Καλημέρα σας κύριε Αϊνστάιν, είμαι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε την Ελλάδα;». «Δυστυχώς, άργησα να επισκεφτώ την πατρίδα των επιστημών και του πολιτισμού. Είμαι όμως χαρούμενος που ήρθα έστω και αργά, αλλά για πέστε μου τι ΙQ έχετε; ». «100», απαντά ο Καραμάν Αλής, του Αϊνστάιν, οπότε ο Αϊνστάιν αρχίζει να το ρωτάει για την παγκοσμιοποίηση, για το ρόλο των αμερικανών στα Βαλκάνια, για την εξωτερική πολιτική της Θεοδώρας Μητσοτάκη, για το "δομημένα βρωμόλογα" του Ζαχόπουλου, για τις υποκλοπές και για τις "Miesens von Siemens", αλλά για άγνωστο λόγο ο Αϊνστάιν διέκοψε ξαφνικά τη συζήτηση.
Τη φυγή του Einstein σταμάτησε ένας ψηλός. «Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, που γνωρίζω τον Πατέρα της Θεωρίας της Σχετικότητας. Ξέρετε εγώ είμαι γνωστός και ως ‘Αρχιερέας της ΑποσταCIAς’, ως ‘Εφιάλτης’... Είμαι φίλος των Bush και πατέρας της Ντόρας. Τον Μικρό που σας απασχόλησε προηγούμενα, όταν ήμουνα Πρωθυπουργός δεν τον έκαμα ούτε υφυπουργό εμπορίου, γιατί έκρινα ότι ήταν παντελώς άσχετος…». «Συγνώμη κύριε τι IQ έχετε;», τον διακόπτει ο Einstein. “Εγώ τα έχω τετρακόσια» απαντάει ο ψηλός. «Α! Ώστε εσείς είστε ο κύριος Μητσοτάκης, που μετασχηματίσατε τη Πολιτική Σχετικότητα σε Κυβερνητική Ασχετοσύνη και δημιουργήσατε τις Μεγάλες Μαύρες Τρύπες στην νεότερη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας; Εσείς κύριε Μητσοτάκη δεν είστε πρόβλημα για τους Μαθηματικούς, αλλά για τους Ιστορικούς και προς το παρόν παραμένετε ένα πρόβλημα για τον Ελληνικό Λαό», απάντησε ο Einstein και γύρισε διακριτικά την πλάτη στον ψηλό.
Στο προτελευταίο διάλειμμα, πλησίασε τον Αϊνστάιν μια «κυρία από σπίτι», με γαλλικά και πιάνο και μεγάλη οικογενειακή, οικονομική και πολιτική, δύναμη. «Καλημέρα σας κύριε Καθηγητά. Είμαι η κυρία Ζαπλουτίδου, η χορηγός του συνεδρίου ξέρετε... Είναι μεγάλη μου τιμή να σας έχω μπροστά μου. Άκουσα πως ξέρετε μαθηματικά. Μήπως θα μπορούσατε να κάνετε μερικές ώρες φροντιστήριο στα παιδιά μου, θα πληρωθείτε καλά;». «Η τιμή είναι δική μου κυρία μου. Όχι δεν διδάσκω πιά και δεν μπορώ να κάνω φροντιστήριο στα παιδιά σας. Άλλωστε δεν μένω στην Ελλάδα. Αλήθεια τι ΙQ έχετε;», ρωτάει την κυρία. «50» απαντάει κάπως συνεσταλμένα η κυρία Ζαπλουτίδου, γιατί τόσα ήταν περίπου και τα χρόνια της, οπότε ο Αϊνστάιν ζητάει τις απόψεις της για τον κ. Σαρκοζί και τη μόδα στο Παρίσι, για την καινούργια ενδυματολογική επανάσταση της κυρίας Μέρκελ, για τη συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για την οικονομική πολιτική του Υπουργού Μαυραγοριτισμού κ. Αλογοσκούφη, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Λιμάνια κλπ, μέχρι που τελικά μπήκαν, σκασμένοι στα γέλια, πάλι στην αίθουσα.
Στο τέλος του συνεδρίου πλησιάζει τον Αϊνστάιν ένας σύνεδρος, ο Κύριος Κουμπαρόπουλος, με ανοιχτό πουκάμισο να φαίνεται το τριχωτό του στήθος, (υποκατάστατο του ευνουχισμένου ανδρισμού του), με χρυσή ταυτότητα στο δεξί του χέρι, χρυσή αλυσίδα με σταυρουδάκι στο λαιμό και μια αθλητική εφημερίδα παραμάσκαλα. «Γειά σου μεγάλε» του λέει και του δίνει το χέρι. «Γειά σας κύριε, τι IQ έχετε;», τον ρωτάει ο Αϊνστάιν. «Άριστα 10» απαντάει ο μάγκας. Οπότε ο Αϊνστάιν του λέει: «Ξενυχτισμένος φαίνεσαι. Να μην πηγαίνεις συχνά στα σκυλάδικα και στις χαρτοπαικτικές λέσχες, γιατί θα σε πάρουν χαμπάρι, θα σε βγάλουν απ' το κύκλωμα των κουμπάρων και η ομάδα σου θα χάσει το πρωτάθλημα».
Το ίδιο βράδυ όλα τα τηλεοπτικά κανάλια φιλοξενούσαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων την παρακάτω "ζωντανή και αποκλειστική δήλωση του κ. Κουμπαρόπουλου: «Άκουσα σήμερα τη διάλεξη του Αϊνστάιν", δήλωνε γεμάτος αυτοπεποίθηση. "Τον γνώρισα μάλιστα, αλλά σιγά, μωρέ, τον επιστήμονα, που πρόβλεψε πως θα χάσει η ομαδάρα μου».
Την επομένη ο Αϊνστάιν αναχώρησε από την Ελλάδα με ισχυρό πονοκέφαλο…
__________________
* Φιλοξενούμε ευχαρίστως αυτό το κείμενο του "Ανωνύμου του Έλληνος", παρά το γεγονός πως δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε τις σχετικές πληροφορίες, θέμα για το οποίο ζητάμε τη βοήθεια των επισκεπτών .