Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

10.9.09

Korantis über alles!

Για τις δικές μας ή τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών (και «ασφαλείας»...) δεν είχα ποτέ καλή ιδέα. Ως χαφιέδικα εργαλεία των απανταχού και διαχρονικώς εξουσιαστών-καταπιεστών τις ήξερα.
Δημόσιες υπηρεσίες με καλοπληρωμένους (και χρυσοπληρωμένους ενίοτε...) ρουφιάνους που παραβιάζουν συστηματικά κάθε νόμο, κάθε Σύνταγμα, κάθε ανθρώπινο δικαίωμα με την πρόφαση της «εθνικής ασφάλειας».

Οπότε η προσχώρηση του Κοραντή στο φασιστοφέρνον μόρφωμα του ...«χέρι-χέρι» Μαυροτζαφέρη{*}, λίγους μήνες αφού έφυγε από την ΕΥΠ (πρώην ΚΥΠ), καθόλου δεν μέ παραξένεψε.
Το ότι θήτευσε τα τελευταία 5 χρόνια εκεί, καθαρά καραμανλική επιλογή, και άλλα 29 (τρομάρα μας) ως πρεσβευτής δώθε-κείθε απλώς εξηγεί μέρος από το νεοελληνικό (και ειδικότερα το μεταπολιτευτικό...) θαύμα...

Νομίζω όμως ότι ανακύπτει ένα σοβαρό θέμα για τον κ. Καραμανλή: Δεν παραιτήθηκε τότε με την τεράστια ξεφτίλα της παρακολούθησης των τηλεφώνων του και πολλών υπουργών του, καιρός είναι να παραιτηθεί τώρα, αναγνωρίζοντας ότι είναι παντελώς ανίκανος όχι μόνον να κυβερνήσει τη χώρα αλλά και να επιλέξει στοιχειωδώς έντιμους (πολιτικά κυρίως αλλά και αλλοιώς...) συνεργάτες, ειδικά σε τόσο καίριες και "ευαίσθητες" θέσεις.
- - - - - - - -
{*} Το ότι στο κεφάλι του έκατσε περιστέρι (και φωτογραφήθηκε μαζί του...) ήταν ένα απλό ελληνορθόδοξο θαύμα για να πληρωθεί το ρηθέν υπό των προφητών «και το πνεύμα εν είδει περιστεράς εβεβαίου του λόγου το ασφαλές»...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: