Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

25.12.09

Χριστούγεννα

Χριστούγεννα, Christmas, Weihnachten, Noël, Natale, Navidad, Natal, Рождество...
Ή αλλοιώς...
Χριστούγεννα, Λειτουργία Χριστού, Άγια Νύχτα, Γέννηση (εκείνου), Γενέθλια, Γεννητούρια, Γενέθλια, Γέννηση...
όσο μού επιτρέπουν οι μεταφραστικές μου δυνατότητες.

Η μεγαλύτερη (για τους "δυτικούς") χριστιανική γιορτή, η -ας πούμε- δεύτερη για τους ορθόδοξους, που γιορτάζουν «περισσότερο» το Πάσχα, την ανάσταση.
Δεν ξέρω αν οι μωαμεθανοί ή οι βουδιστές κλπ γιορτάζουν εξίσου λαμπρά την γέννηση του ..."δικού τους". Κάτι θα κάνουν πάντως κι αυτοί, δεν μπορεί... Όταν εξαρτάς μιά θρησκεία από ένα άτομο, όποιας "υφής" άτομο, όλο και κάπως θα τιμάς την έλευσή του στον κόσμο.

Χριστούγεννα.
Η γιορτή, λέει, της αγάπης... Του ελπιδοφόρου μηνύματος για την ανθρωπότητα.
Πολύ ωραίο για νά 'ναι αληθινό, θά 'λεγε κάνας ...βρωμιάρης απαισιόδοξος, κακεντρεχής. Μυθοπλασία. Εργαλείο χειραγώγησης για ευκοπώτερη εκμετάλλευση των αρχόμενων από τους άρχοντες.
Που καθόλου μακρυά όμως δεν είναι από την πραγματικότητα, αν τό δείς πως εξελίχτηκε, πως χρησιμοποιήθηκε, αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα. Ότι γεννήθηκε κάποιος που θα κήρυττε πως η αγάπη (πρέπει να) είναι η βάση των ανθρώπινων σχέσεων.
Το πόσο οικτρή πρόφαση ήταν αυτό (και είναι ακόμα! σκέψου τον Μπους... π.χ.) για παντός είδους εγκλήματα και ατιμίες, τό ξέρουμε όλοι.
Ο πιο πάνω βρωμιάρης κακεντρεχής θα σχολίαζε: Το μόνο σίγουρο για την γέννηση του "θείου βρέφους" είναι ότι ...τιμήθηκε με τη σφαγή χιλιάδων, λέει, νηπίων... Οπότε γιατί θα περίμενε κανείς καλλίτερη διαχρονική εξέλιξη αυτής της θρησκείας;;;
Πολύ περισσότερο αφού αυτός που τήν έκανε κράτος, ο και "άγιος" ανακηρυχθείς λατίνος Κωνσταντίνος, για πολεμικούς σκοπούς, "εν τούτω νίκα", τήν υιοθέτησε...
Χριστούγεννα.
Παρθενογένεση. Σε όλες σχεδόν τις θρησκείες υπάρχει και μιά παρθενογένεση. Στο «δικό μας» δωδεκάθεο π.χ. η Αθηνά είχε γεννηθεί απ' το κεφάλι του Δία, όχι μετά από κάποια σεξουαλική επαφή, όπως εμείς οι υπόλοιποι.
Η χρήση της «παρθενίας», της «αγνότητας», του «άμωμου», για εμπέδωση του σεβασμού, του θαυμασμού, της "πίστης" εντέλει. Αλλά και της διάκρισης, της σήμανσης ανώτερης ποιότητας. Πώς λέμε... αγνό-παρθένο-ελαιόλαδο ή αγνό-παρθένο-μαλλί;;; Έτσι!
Το ότι οι επιστήμονες έχουν καταλήξει πως η σεξουαλική αναπαραγωγή είναι η βάση της εμφάνισης "ανώτερων" {στη συνθετότητα, στις ικανότητες, στη δημιουργικότητα} ειδών, με κορυφαίο -μέχρι στιγμής...- τον άνθρωπο, και ότι η «παρθενογένεση» απαντάται μόνο σε "κατώτερους" από αυτή τη σκοπιά οργανισμούς {π.χ. σαλιγκάρια...} είναι ...ψιλά γράμματα για κάποιους. Ακόμα και για ...αλάνθαστους πάπες.
Χριστούγεννα.
Παιδιά. Σχολικές διακοπές. Κάλλαντα. Παιχνίδια σωρό... Πολεμικά συνήθως. Για να εξοικειωθούν τα αγόρια κυρίως στη βία και τη βαρβαρότητα. Να είναι έτοιμα να δείξουν τον «ανδρισμό» τους εν καιρώ... Και κούκλες, κούκλες πολλές, ομιλούσες... Σπιτάκια, μωρουδίστικα, κουζινικά. Για να συνηθίσουν τα κοριτσάκια τον "ρόλο" για τον οποίο προορίζονται... Παιχνίδια πλαστικά, σύνθετα, διαιρούμενα, ρομπότ, με πολύπλοκους μηχανισμούς... Μελετημένα να χαλάνε γρήγορα για να κινείται η Αγορά... Όχι σαν τις δικές μας τις σβούρες και τα τόπια που κρατούσαν χρόνια... Παιδιά. Σχολικές χριστουγεννιάτικες διακοπές. "Δυτικού" πλέον τύπου. Δέντρα, τραγούδια για χιόνια, τάρανδους και έλκυθρα... Τάρανδοι, έλκυθρα... Ίδια κι απαρράλλαχτα σαν κι αυτά που υπήρχαν στη Βηθλεέμ. Τά είχανε για να μετακινούνται στην ...έρημο. Και χιόνια πολλά είχαν, σάς διαβεβαιώ!
Και οι μη χριστιανοί έχουν τα ανάλογα «έθιμα» πάντως. Μην τό βάλετε κατάκαρδα!
Χριστούγεννα.
Χριστούγεννα=Καταναλωτισμός. Η «αποθέωση» του καταναλωτισμού θα μπορούσα να πώ. Consumo ergo sum! Καταναλώνω άρα υπάρχω. Καημένε Καρτέσιε... Και προς ενίσχυσιν του "πνεύματος των Χριστουγέννων" έρχεται αρωγός ο "13ος" μισθός ή το «έξτρα» επίδομα ανεργίας ή το «ειδικό βοήθημα» για τους χαμηλοσυνταξιούχους... Καταναλώστε να κινηθεί η Αγορά διότι ...χανόμεθα.
Έμ! βέβαια αφού όλα -ακόμα και τις διαπροσωπικές σχέσεις!- τά έχουμε αποθέσει, στον σκληρό και απάνθρωπο "θεό"-Αγορά... Αν δεν τήν στηρίξουμε, ...δεν θα έχουμε το θεό μας.
Χριστούγεννα.
Σπίτι ή σε κάποια ταβέρνα {ή σκυλάδικο} και... "ρεβεγιόν".
Απλογαλλιστί "réveillons", ήτοι «ας ξυπνήσουμε»...
Ή αλλοιώς: Να ξαγρυπνάμε γιατί «μάς πήραν φαλάγγι»...
Καλά ξυπνητούρια.
Και καλή χρονιά, έ!
- - - - - - - -
Υ.Γ.
Κι η κρατική ΝΕΤ τί λέτε είχε ως μεταμεσονύκτια εκπομπή;;;
Είχε ένα πολύ, μα πάραπολύ οικογενειακό θέμα!!!
Είχε [ως επανάληψη από το 2007...] την εκπομπή της κας Φλέσσα με καλεσμένο τον καθηγητή εγκληματολογίας αλλά και γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Ευγένιο Τριβιζά.
Όπου στην κουβέντα για τα παραμύθια και το ρόλο τους στην ανάπτυξη της παιδικής φαντασίας η καλή δημοσιογράφος έβαλε και το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και της κακοποίησης πολλές φορές των παιδιών.
Και ο κ. Τριβιζάς, με την ιδιότητα του εγκληματολόγου, δεν δίστασε να πεί ότι η οικογένεια, έχει, ως άσυλο, την κακή της πλευρά, λειτουργεί ενάντια στα παιδιά διότι, τα περισσότερα από όσα άσχημα, αν μή και εγκληματικά, γίνονται ενδοοικογενειακά, δεν αποκαλύπτονται λογω του "απαραβίαστου"...
Είναι αυτό που λέμε: Πατρίς-θρησκεία-οικογένεια...
Γκέγκε;;;

4 σχόλια:

marianaonice είπε...

Παρ' όλα αυτά εγώ θα ευχηθώ:
Χρόνια πολλά και καλά!
Υγεία, αγάπη και χαρά!
Και ειρήνη στον κόσμο!
:))

Z. είπε...

Καλησπέρα.
Είδα φως και μπήκα.
Όλα καλά;

ikor είπε...

Ναι, η Αγορά ιδεών έγινε αγορά προϊόντων... Ειδικά τα Χριστούγεννα έγιναν γιορτή καταναλωτισμού και κραιπάλης...

Παρόλ' αυτά μας δίνεται η ευκαιρία να ευχηθούμε. Ολόψυχα λοιπόν σου εύχομαι Υγεία και κάθε καλό Ναπολέοντα.

Να είσαι καλά!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Kαλημερα. Ευχομαι καλη χρονια γεματη υγεια, χαρα, δημιουργικοτητα και αισιοδοξια για το μελλον.