Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

27.11.10

Ιρλανδία-Ελλάς σημειώσατε... μηδέν

Τον «αγώνα» αυτόν δεν θα τόν βρείτε στο δελτίο του ΠΡΟ-ΠΟ... Δεν είναι της γιουρομπάλας ούτε του "μουντιάλ"...
Αγώνας των κυβερνήσεων είναι να δείξουν ότι μπορούν να επιβάλουν στους λαούς τους νέα σκληρότερη αφαίμαξη, ώστε να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Και οι φτωχοί φτωχότεροι βέβαια, για να υπάρξει «ισοζύγιο».
Κατέφυγε λοιπόν και η Ιρλανδία στο Διεθνές ΝεκροΤομείο.
Για να αποφύγει την χρεωκοπία, λέει. Χωρίς όμως να έχει απαντηθεί το ερώτημα ποιός ακριβώς θα χάσει -και εννοούμε να χάσει πολλά...- από τη χρεωκοπία ενός κράτους.
Σίγουρα όχι ο λαός του κράτους, διότι με τα μέτρα αφαίμαξής του που επιβάλει το εν λόγω ...ευαγές ίδρυμα ήδη χάνει πολλά. Εμείς τό είδαμε κιόλας {και θα δούμε κι ακόμα χειρότερα}, θα τό δούνε τώρα και οι ιρλανδοί...
Τί παραπάνω θα έχανε ο εργαζόμενος λαός ή οι συνταξιούχοι, οι μικρέμποροι, αν χρεωκοπούσε το κράτος;;;
Αυτοί που θα έχαναν πολλά θα ήταν όσοι απόχτησαν {με όποιους τρόπους...} πολλά και βέβαια οι διεθνείς τοκογλύφοι {ευφημιστικά: οι "αγορές"...} που έχουν πάρει τα ελληνικά "ομόλογα", που μάς έχουν δώσει δάνεια.
Δάνεια για να αγοράσουμε αεροπλάνα, τάνκς, φρεγάτες, ...κεκλιμένα υποβρύχια και άλλα τέτοια σύνεργα, πότε για τον "εκ βορρά" κίνδυνο, πότε για τον "εξ ανατολών". Καί πότε για την αντιμετώπιση της "τρομοκρατίας', λέγε με λαϊκής οργής...

Υπάρχουν όμως σοβαρές διαφορές μεταξύ Ιρλανδίας και Ελλάδας.
Η Ιρλανδία είχε ήδη εφαρμόσει άκρατες νεοφιλελεύθερες τεχνικές {ελαχιστοποίηση φόρου στις επιχειρήσεις[*], ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.} και είχε για λίγο πετύχει το «ιρλανδικό θαύμα», μια εκπληκτική οικονομική «ανάπτυξη», σαν κι αυτή που υπόσχονται για μάς "μετά"...
«Θαύμα» της, διαβόητης πιά εκεί, ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που αποδείχτηκε όμως τεράστια φούσκα... Φούσκα ιδιωτικής απληστίας που έσκασε.
Δεν είχε η Ιρλανδία ούτε διεφθαρμένους πολιτικούς {τουλάχιστον δεν έχει δει το φώς της δημοσιότητας κάτι τέτοιο}, ούτε υπερτροφικό, σπάταλο κράτος, ούτε κυβερνήσεις που εξαπατούσαν το Eurostat...
Ούτε υπερξοπλισμοί τής χρειάστηκαν, αφού δεν είχε βόρειους ή ανατολικούς κινδύνους...

Εδώ μπορεί να μάς κάνουν "πλύση εγκεφάλου", ακόμα και με θρασείες παγκαλικές δηλώσεις ότι «όλοι μαζί τά φάγαμε», με στόχο να πεισθούμε να μην αντιδράσουμε για το γενικό ξεπούλημα των εθνικών πόρων και της γής μας στο αδηφάγο ακριδικό κεφάλαιο, ώστε να ...σωθούμε.
Στην Ιρλανδία όμως τρέχουν και δεν φτάνουν για να κρύψουν ότι ακριβώς οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις για άκρατη "ιδιωτική πρωτοβουλία" και μια κοινωνία του ανταγωνισμού της ζούγκλας και του «ο χρήστης πληρώνει» είναι υπεύθυνες για την κρίση, που κάνουν τα πάντα για να τήν φορτώσουν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.

Όπως και νά 'χει...
Ιρλανδία-Ελλάς σημειώσατε... μηδέν!
- - - - - - - - - - - - - -
[*] Αυτό που έκανε κι ο Αλογοσκούφης εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: