Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

6.3.11

Η Ιρλανδία δείχνει το δρόμο...

{αναδημοσιεύω δημοσίευμα της "Ναυτεμπορικής",
όπως ανδημοσιεύτηκε στο yahoo.gr.
Τα χρώματα όμως και οι υπογραμμίσεις
και οι υποσημειώσεις είναι δικές μου!}
Τη συμφωνία τους για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ανακοίνωσαν στην Ιρλανδία το Fine Gaelκαι οι Εργατικοί.

Τα δύο πρώτα κόμματα στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου «ολοκλήρωσαν τη συμφωνία» τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ανακοίνωσε ο ηγέτης του Fine Gae,l Έντα Κένι, ο οποίος προαλείφεται για νέος πρωθυπουργός της χώρας. «Είμαι ευτυχής να σας ανακοινώσω πως καταλήξαμε σε συμφωνία», τόνισε ο Κένι, μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

«Εργαζόμαστε πάνω σε ορισμένες τελικές λεπτομέρειες προτού παρουσιάσουμε την τελική συμφωνία στα δύο κόμματα», διευκρίνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως υπήρξαν ορισμένες συναντήσεις με τον ηγέτη τωνΕργατικών Έιμον Γκίλμορ κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδος.

Το κεντρώο Fine Gael ήρθε πρώτο στις πρόωρες εκλογές της 25ης Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει τη δεδηλωμένη κυβερνητική πλειοψηφία. Έτσι η αναγκαίο η συνεργασία με τουςΕργατικούς, σε ένα δοκιμασμένο σχήμα υπό το οποίο είχε κυβερνήσει το Fine Gael και στο παρελθόν.

Ο νέος -όλα δείχνουν- πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, έχει δεσμευθεί πως θα επαναδιαπραγματευθεί το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας[¹] που συνήφθη με το ΔΝΤ[²] και την ΕΕ, και το οποίο υποχρεώθηκε να αποδεχθεί η Ιρλανδία τον Δεκέμβριο του 2010, κάτι που στα μάτια των πολιτών έγινε αντιληπτό ως εθνική προδοσία[³].
- - - - - - - - - - -
[¹] Έτσι αποκαλούν την πλήρη εξάρτηση από τους διεθνείς τοκογλύφους...
[²] Διεθνές ΝεκροΤομείο
[³] Κοίτα να δείς διαστρεβλωμένη αντίληψη που έχουν ΚΑΙ οι Ιρλανδοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: