Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

24.12.11

«Τί είν' το botox, ρέ παιδιά;»

Αυτό το ερώτημα είχα απευθύνει σε "γυναικείο"(*) μπλογκ, στα μέσα του 2007 που άρχισα την μπλογκική μου ...καριέρα.
Και έγινα καταγέλαστος βέβαια που δεν τό ήξερα... Οι απαντήσεις ήταν όλες κοροϊδευτικές. Όλες οι κυρίες που απάντησαν μέ θεωρούσαν υποχρεωμένο να ξέρω γι' αυτό το «θαύμα»...
Τότε δεν είχα ακόμα εξοικειωθεί με τα "ψαχτήρια", το Google και τα υπόλοιπα.

Το θυμήθηκα διαβάζοντας για τον τρόμο που έχει απλωθεί για τις καρκινογόνες συνέπειες τεχνητού γυναικείου στήθους από -αβλαβή υποτίθεται- σιλικόνη.
Έψαξα και να κάτι λίγα που βρήκα στο διαδίκτυο για το botox:
In cosmetic applications, a Botox injection, consisting of a small dose of botulinum toxin, can be used to prevent development of wrinkles by paralyzing facial muscles
Και παρακάτω:
Botulinum toxin is a protein produced by the bacterium Clostridium botulinum, and is considered the most powerful neurotoxin ever discovered. Botulinum toxin causes Botulism poisoning, a serious and life-threatening illness in humans and animals.
Μεταφράζω:
Στις εφαρμογές καλλυντικών, μιά ένεση με μπότοξ, που είναι μια μικρή δόση της βοτουλινικής τοξίνης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποτρέψει την δημιουργία ρυτίδων με το να παραλύει τους μυς του προσώπου.
και:
Η βοτουλινική τοξίνη είναι μιά πρωτε'ί'νη που παράγεται από το βακτήριο "Βοτουλινικό Κλωστρίδιο" και θεωρείται ως η πιο ισχυρή νευροτοξίνη που ανακαλύφθηκε ποτέ. Η βοτουλινική τοξίνη προκαλεί την  βοτουλισμική δηλητηρίαση, μια σοβαρή -και απειλητική για την ζωή- ασθένεια ανθρώπων και ζώων.
«Μπρος στα κάλλη τί είν' ο πόνος;», που λέμε...
Και με το παραλυτικό μπότοξ ή την καρκινογόνο σιλικόνη ή....... ή........ ή........, επανέρχεται βασανιστικά στο νού μου το ερώτημα:
«Τί είν' τα κάλλη, ρέ παιδιά;»
Περιμένω απαντήσεις σας.
Και θα επανέλθω.
- - - - - - - - - - - - - - -
(*) Γυναίκας "ιδιοκτήτριας" με, κυρίως, γυναίκες σχολιάστριες.

6 σχόλια:

ria είπε...

χρόνια πολλά φίλε μου!

η ομορφιά είναι στα μάτια αυτού που τη βλέπει!

αντικειμενικά όμορφη είναι μια γυναίκα με αρμονικά χαρακτηριστικά, χωρίς ρυτίδες με ωραίο σώμα, με πλούσια μαλλιά.

Ναπoλέων είπε...

Κι η λίμνη, Ρία μου, {ξέρεις εσύ ποιά λίμνη...} που ούτε αρμονικά χαρακτηριστικά έχει, ούτε ωραίο σώμα ούτε πλούσια μαλλιά... άσε που ρυτιδιάζει με το ελαφρότερο αεράκι...
γιατί είν' όμορφη;;;

Χρόνια πολλά !

ria είπε...

έχει και αυτή τις ομορφιές της, αλλά σαν τη γυναίκα δεν είναι φίλε μου!

προχτές έκανα μποτοξ, μου το έκανε ο ξάδερφός μου ο πλαστικός. τζάμπα, γιατί έκανε της γυναίκας του και περίσσεψε φάρμακο και για μένα...

χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη!

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Στη γυναίκα του μπορεί να τό 'κανε για τους δικούς του λόγου, ίσως ανομολόγητους...

Αυτό δεν είναι λόγος για να το κάνεις και σύ.

Μιά χαρά κοπέλλα σέ θυμάμαι.

Τί τα θέλεις τα χημικά;;;

KOYKLITIS είπε...

Κι ότι ετοιμαζόμουν για ένα μπότοξ αλλά με το που διάβασα ότι παραλύουν οι μυς είπα να το αναβάλω για όταν τα νεύρα παραλύσουν μόνα τους…
Στα σοβαρά τώρα, ποτέ δεν κατάλαβα εκείνες ή εκείνους που προσπαθούν να σταματήσουν τη φθορά του χρόνου με τεχνητά μέσα.
Ο χρόνος έτσι κι αλλιώς είναι…ασταμάτητος και δεν πα να είσαι και η Βουγιουκλάκη. θα σε παρασύρει στο διάβα του…
Καλή σου μέρα.

Peter Papageorgiou είπε...

xaxaxa

Εγώ έτυχε να διαβάσω πρόσφατα και να μάθω γιατο botox λόγω ενασχόλησης με το... μαγείρεμα! Βλέπεις το...Clostridium Botulinum είναι από τα λίγα αναερόβια βακτήρια και δύναται να αναπυχθεί σε σκόρδα που έχουν αφεθεί σε λάδι πολύ καιρό!

Beauty is in the eye of the beholder. Πρώτον η πραγματική ομορφιά μιας γυναίκας δεν επηρρεάζεται από μερικές ρυτίδες. Δεύτερον όταν εισαι ερωτευμένος δεν τις βλέπεις! Είμαι παντρεμένος δεύτερη φορά και το λέω και το ξαναλάω στα δικά μου μάτια οι γυναίκες μου παρέμειναν όπως όταν τις πρωτογνώρισα...καλή διάθεση να υπάρχει!! Και μακριά από μας το botox και τα βαμμένα μαλλιά...(για θέμα γκρίζου, εξηγούμαι...)