Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

19.1.12

Πόσο εκπροσωπούν τους έλληνες
αυτοί που θα υπογράψουν το "κούρεμα";;;

Καθόλου!
Είναι η απλή και -σχεδόν αυτονόητη- απάντηση.
Διότι, έστω κι αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι το ενδιαφέρον όσων στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση συνενοχής, όπως αποδείχτηκε αυτές τις 50 μέρες, εστιάζεται μόνον και μόνον στο πώς θα κερδίσουν κάποιους δημοσκοπικούς "πόντους" και ειδικότερα του κ. Σαμαρά στο πώς θα αυξήσει την πιθανότητα "πρωθυπουργοποίησής" του μέσω του φαυλότατου καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος, κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει ότι όλοι τους αθροιστικά δεν αντιπροσωπεύουν παρά ένα 30-35% των πολιτών.
Που και απ' αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία απαρτίζεται από αναμένοντες μιά κάποια ατομική εκδούλευση, ήτοι προνομιακό «βύζαγμα» της εξουσίας, όπως έχουν συνηθίσει από παλιά, είτε ήταν "κυβερνητικοί" είτε ...αξιωματικώς "αντιπολιτευόμενοι".
Από την άλλη μεριά, είναι σίγουρο ότι οι ...«κουρείς» και οι λακέδες τους θα μείνουν με τα ψαλλίδια και τις χτένες στο χέρι, αν εμείς δεν προσφέρουμε το κεφάλι μας για ...εθνοσωτήριο κούρεμα, αρνούμενοι να υποκύψουμε στην ψευδολόγο ξετσίπωτη τρομοκρατία, ότι δεν θα πληρώνονται μισθοί συντάξεις εκτός κι αν δεχτούμε το αλυσόδεμά μας για κάπου 20-30 χρόνια τουλάχιστον...
Εκτός κι αν δεχτούμε την ΝΕΟδουλεία και βέβαια το ξεπούλημα δημόσιας γης και πόρων σε «επενδυτές»... εγχώριους ή ξένους...
«Δεν θέλουμε το "κούρεμα" ούτε "δανειακή"
φευγάτε ...παπαδήμιοι πριν έρθουμε εκεί!»
Αυτή η κραυγή πρέπει να υψωθεί «ώς τα ουράνια» και να τους τρέψει -οριστικά αυτή τη φορά!- σε άτακτη φυγή, όπως έγινε με την, μονοσήμαντη αλλά τσουχτερή, αποδοκιμασία στις 28-10-11.

«Και τί θα γίνουμε χωρίς δάνεια;»
ίσως αναρωτιούνται κάποιοι...
1. Είναι φανερό  (και ομολογημένο ακόμα και από "τροϊκανούς") ότι η -εγκληματικά ηλίθια ή προδοτικά σκόπιμη... διαλέξτε...- προσφυγή στο ΔΝΤ και τα δάνειά του, διόγκωσε ΚΑΙ το χρέος ΚΑΙ το έλλειμμα ΚΑΙ την ανεργία-εξαθλίωση μεγάλου μέρους των συνελλήνων.
Όποιος-όποια δεν τό έχει καταλάβει αυτό,
ας σταματήσει διαβάζοντας εδώ. 
Ας μην χάσει χρόνο με τα παρακάτω...
2. Λεφτά υπάρχουν! Είναι τα δικά μας λεφτά, οι φόροι μας οι εισφορές μας, τα κρατικά έσοδα γενικότερα, τα οποία φτάνουν για την αξιοπρεπή συντήρησή μας και περισσεύει και κάτι για να πέσει σπόρος μιας κάποιας ανάπτυξης.
Αρκεί βέβαια να κόψουμε κάθε κρατική σπατάλη, όπως π.χ.:
2.1.  Τις κρατικές διαφημίσεις και παντός είδους άμεσες ή έμμεσες ενισχύσεις σε κανάλια του κ - - - -, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση καταβολή όσων χρωστάνε σε φόρους και εισφορές. Αν περιορίσουν τις εκπομπές τους ή κι αν κλείσουν ακόμα, δεν θα πάθουμε τίποτε στερούμενοι τις σκουπιδοεκπομπές τους ή τις "αναλύσεις" του Μεγάλου Υποκριτή (αγγλιστί: Mega Pretender) και των ομοίων του.
2.2. Κάθε χρηματοδότηση σε «καλλιτέχνες» (για την μπουφόνικη -κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό...- Γιουροβίζιον π.χ.), σε λαμόγια-μεγαλοκαρχαρίες α(θ)λητισμού,  ποδοσφαιρικού ή άλλου, σε μυστικο-κονδυλιακή ενίσχυση ΜΚΟ για -ας πούμε...- την σωτηρία της γαλαζοπράσινης αλεπούς Σκλίβανης και περιχώρων...
2.3. Για κάθε πολυτελές ταξειδάκι, ταξείδι (ή ταξειδάρα...) κρατικού οργάνου εις τας Ευρώπας. Πολύ περισσότερο αφού, άμα πούμε "ΣΤΟΠ στα ΔΑΝΕΙΑ", δεν θα θέλουν να μάς δούν στα μάτια τους. Άμα θέλουν "ζωντανή" επικοινωνία, ας έρχονται αυτοί εδώ.
2.4. Για την χρηματοδότηση ...απείρων πρωτοπαλήκαρων/συμβούλων των υπουργών. Που κι αυτούς θα πρέπει να τους μειώσουμε σε 12-15 το πολύ. Και -όμοια- τους βουλευτές σε 200. Καλά είναι τόσοι... Ιδίως αν δουλεύουν για τον σκοπό για τον οποίο τους εκλέγουμε και όχι ως κομματικοί λόχοι, υποχείρια και σφογγοκωλάριοι κάθε τυχάρπαστου-ανέντιμου «ηγέτη».

3. Τα λεφτά μας θα φτάσουν! Αλλά θα περισσέψουν κιόλας για ΔΗΜΟΣΙΕΣ επενδύσεις, αν:
3.1.  Εξαφανίσουμε κάθε σπατάλη δυναμικού -ανθρώπινου ή υλικού- στον δημόσιο/ημιδημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα λόγω κακο-οργανωσιάς, ...μη-μου-απτισμού, ευνοιοκρατίας.
{διαβάστε μιά αυθεντική ιστορία για τη ΔΕΗ στο myrtodafnis.blogspot.com και θα καταλάβετε καλλίτερα}
Εύκολο είναι και όχι "βουνό"! Νόμοι υπάρχουν! Εφαρμογή χρειάζονται!
Και θα εφαρμοστούν πιστά, με συνέπεια και διάρκεια, μόνον αν οι πολίτες, εμείς όλοι, το απαιτούμε επίμονα και συνέχεια, στον ζωτικό του χώρο καθένας και καθεμιά. «Απαλά» ή και ...«με το ζόρι».
3.2. Περιφρουρήσουμε την δημόσια γή και τους εθνικούς πόρους από τα αρπακτικά-«επενδυτές» και πάψουμε να πουλάμε π.χ. τα "Αίρ-μπάς" σε τιμή ενός ...λεωφορείου.
3.3. Δείξουμε ενεργό αλληλεγγύη και συνεργατικότητα στο μικροπεριβάλλον μας, διαχειριζόμενοι τα ζητήματά μας και λύνοντας τα προβλήματά μας μόνοι μας, τοπικά.

Άντε... Καλό μας κουράγιο!

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Ντροπή σου να ζητάς τέτοιες περικοπές!
Θες να τα μαζέψουν και να φύγουν; Τι νόημα θα έχει η παραμονή τους αν δεν τσεπώνουν εκατομμύρια;
Κι εμείς, τι θα κάνουμε ορφανοί; Ποιος θα παίζει πλέον το ρόλο του σκύλου που περιμένει να πέσει καμιά μπουκιά από το τραπέζε του αφέντη;

...Ατακαδόρ είπε...

To ξέρει και η τρόϊκα ότι καθόλου δεν εκπροσωπούν (πιά...) τους Έλληνες.
Γιαυτό ζήτησαν και ξαναζητάνε τις "προσωπικές" υπογραφές των αρχηγών των τριών κομμάτων της κυβέρνησης συνενοχής...
Για να τους έχουν εντελώς ξεφτιλισμένους και άρα πειθήνια όργανά τους σε κάθε «έξωθεν» σχεδιασμό.