Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

4.3.12

«Κλείδωσαν» οι εκλογές...
Η παγίδα όμως έχει στηθεί για ΜΕΤΑ!!!

«Κλείδωσαν» οι εκλογές... όπως γράφουν διάφορες εφημερίδες. Κι ο Σαμαράς -αλλά και ΚΑΘΕ στέλεχος της ΝΔ που βγαίνει σε κάποιο τηλεπαράθυρο!- άρχισε την γνωστή μπουρδολογία περί ανάγκης για «ισχυρή» κυβέρνηση, δηλαδή "αυτοδύναμη" και αυτοδιεφθαρμένη, δηλαδή σαν κι αυτές που επί 55 χρόνια τώρα κατάφεραν και ζήσαμε ό,τι χειρότερο μπορούσαμε να ζήσουμε μετά τον εμφύλιο.
Ξεπούλημα πόρων, ξεφτίλα, φτώχεια, ερήμωση της υπαίθρου, μετανάστευση, ανακτορικές γελοιότητες, εθνοσωτήριο δικτατορία, καταστροφή του περιβάλλοντος, ...εθνάρχη που «την έκανε» για την Προεδρία μόλις τα βρήκε δύσκολα αλλά και ...σοσιαλιστή χαρισματικό στην ψευδολογία, στις κωλοτούμπες και τα σκανδαλοσκάνδαλα. Πελατειακό κράτος.
Για να ακολουθήσει ο ...εκσυγχρονισμός των λαμόγιων, η κολοσσιαία απάτη-απομύζηση δια του ...σοσιαλιστικού Χρηματιστήριου, αλλά και η άλλη μεγάλη απάτη, η δανειοταϊσμένη γκλαμουριά των «ολυμπιακών» ΝΤΟΠαγώνων. Και "καπάκι" η ...επανίδρυση των κουμπάρων και των νταβατζήδων. Παράλληλα με τα μετοχοδάνεια, εορτοδάνεια, φοιτητοδάνεια, σπιτοδάνεια, αυτοκινητοδάνεια, διακοποδάνεια και δεν συμμαζεύεται για να μάς αποτελειώσουν ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ, μετατρέποντάς μας σε μοναχικά αθύρματα του καταναλωτισμού, της shopping-theraphy και του life-style, του ατομισμού, της αλλοφοβίας. Του ανταγωνισμού, του πλήρους απανθρωπισμού. Του «ζεις για να δουλεύεις»... 
Όλα αυτά τα ...θαυμαστά από «ισχυρές», αυτοδύναμες κυβερνήσεις...
Και τώρα πλέον του «ζεις για να δουλεύεις σαν σκλάβος»... Που το πέτυχε στο ...πίτς-φυτίλι ο «ισχυρός» και αυτοδύναμος Γιωργάκης μας... και το ολοκληρώνει η ...«ισχυρότατη» κυβέρνηση παπανδρεοσαμαρικών υπό τον ...Παπαδήμιο.
Είναι τόσο βλάκας ο Σαμαράς, ώστε να νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει ακόμα και το εντελώς πρόσφατο χάλι μας;;; Και το ποιοί μάς έχουν φέρει σ' αυτό;;;
Είναι τόσο βλάκας, ώστε να νομίζει ότι τα δημοσκοπικά ποσοστά θα ανατραπούν άρδην μέσα σ' ενάμισυ μήνα και θα του δώσουν «αυτοδυναμία»;;;
Όχι βέβαια!!!  Καθόλου -τέτοιος- βλάκας δεν είναι!!!
Απλώς ως ...καθαρόαιμος πολιτικός απατεώνας (τό 'χει δείξει και στο παρελθόν...) ετοιμάζει την παγίδα για ΜΕΤΑ τις εκλογές.

Πολύ ωραία περιγραφή της «όλης» {όπως αρέσκεται να λέει ο Βαγγέλας...} τότε απάτης-παγίδας έχει γίνει στο επί χούντας ανεβασμένο από τους Καζάκο-Καρέζη-Ξυλούρη κ.ά. θεατρικό έργο "Το Μεγάλο μας Τσίρκο". Ειδικά στον σπαρταριστό διάλογο που γίνεται για το αν θα μάς παραχωρηθεί, από τους Βαυαρούς του Όθωνα και τους έλληνες σφογγοκωλάριους "αυλικούς" πολιτικούς, το πρώτο μας Σύνταγμα (1843).
Βρείτε το! Είναι ...αχτύπητο! Και -δυστυχώς...- διαχρονικό.
Με "ρεζουμέ" το «να νομίζουν ότι έχουν -Σύνταγμα- αλλά να μην έχουν»...
Σήμερα η κατάσταση δεν είναι τόσο ...χοντροκομμένη, όσο επί του -ελέω ...θεού- βασιλέως Όθωνα. Ο κόσμος έχει ξυπνήσει πιά και δεν δέχεται τέτοιες ουρανομήκεις ανοησίες... πολύ προσοδοφόρες στους ...γαλαζοαίματους, σαν και τον τελευταίο δικό μας τελειόφοιτο γυμνασίου και μέγα κοπρίτη.
Τώρα τα πράμματα είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένα και μελετημένα. Επιστημονικώς μελετημένα! Από ...ορδές επιστημόνων! Από επιστήμονες ψυχολόγους, ανθρωπολόγους, πολιτικολόγους, οικονομολόγους, αγοραλόγους-μαρκετίστες, στατιστικολόγους, μαθηματικούς, μπηχαβιουριστές, επικοινωνιολόγους, προπαγανδιστές-προμόσιονερς, εκλογολόγους, δημοσκοπιστές, διαφημιστές, λαϊφστυλίστες, εικονοφτιάχτες-ίματζμέϊκερς και δεν συμμαζεύεται.
Και, ΚΥΡΙΩΣ!, από οπίνιον-μέϊκερς, αυτούς που, ...χυδαϊστί, αναφέρουμε συνήθως ως εξωνημένα «παπαγαλάκια».
Έτσι εύκολα νομίζατε ότι μάς κορόϊδευαν -ΑΝΟΙΧΤΑ!!!- δεκάδες χρόνια τώρα;;; Έχει χυθεί πολύς επιστημονικός ιδρώτας για να το πετύχουν!!!
Η διατήρηση -και μακροημέρευση!- των "δυτικού τύπου" ολιγαρχιών, που ...σεμνοταπεινώς αυτοαποκαλούνται «δημοκρατίες», απαιτεί πολύν επιστημονικό κόπο! Και κόστος!
Τί τό περάσατε;;;


Δεν είναι τόσο βλάκας ο Σαμαράς, ώστε να νομίζει ότι έχουμε ξεχάσει ακόμα και το εντελώς πρόσφατο χάλι μας!!!
Σύμφωνα με τις οδηγίες του εσμού των ως άνω, επαναλαμβάνει την μπουρδολογία περί αυτοδυναμίας του για να εμπεδώσει τον ΑΛΛΟ πόλο, την τρομοκρατική του επίθεση ότι θα έχουμε ...ακυβερνησία, αν τυχόν δεν δούμε... «το φώς το αληθινόν» στο πρόσωπό του!
Να εμπεδώσει, ασχέτως αποτελέσματος αυτών των εκλογών, την πεποίθηση ότι πρέπει μονίμως να έχουμε κάποιον κουράδα, που ποτέ του δεν έχει κάνει καμμία δουλειά, ως «ηγέτη» για να μάς κυβερνάει μην τυχόν μάς συμβεί το μεγάλο κακό της «ακυβερνησίας»...


Λένε όλες αυτές τις μπούρδες συνεχώς, για να μάς αποτρέψουν να σκεφτούμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε μοναχοί μας, με αλληλεγγύη και δημοκρατία, αυτοοργάνωση και συνεργασία χωρίς ζουγκλικό ανταγωνισμό. Χωρίς να έχουμε ανάγκη από «ηγέτες», «εθνάρχες» ή όχι, «χαρισματικούς» ή όχι, «εκσυγχρονιστές» ή όχι, «επανιδρυτές» ή όχι, ...«ανοιξιάτικους» ή όχι... 
Ότι μπορούμε χωρίς να έχουμε για ...οδηγούς πολιτικούς απατεώνες, ανέντιμα, άχρηστα, ανίκανα πρόσωπα και τις συμμορίες τους... Χωρίς να βάλουμε τους υπόλογους για το χάλι ολετήρες να μάς ...σώσουν.
Τους ξεφτίλες, τους σαλτιμπάγκους, τους φαιδρούς κωλοτούμπες...


Αυτήν την ...μονίμως στημένη παγίδα ...λουστράρουν τώρα εντατικά και την βάζουν μπροστά μας.
Θα ξεχάσουμε όσα μάς έχουν κάνει και θα ψηφίσουμε όχι με το μυαλό αλλά τρομοκρατημένοι από την ...«ακυβερνησία»;;;
Θα την πατήσουμε τόσο χονδροειδώς πιά;;; 
Θα την πατήσουμε πάλι;;;
ΟΧΙ βέβαια!
Θα απαιτήσουμε οι άλλες εκλογές να είναι για
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Που μόνον αυτή θα μπορέσει να βάλει το σπόρο για μιά πραγματικά δημοκρατική κοινωνία, χωρίς καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα και κόμματα λαμόγιων και νταβατζήδων ή ...δημοκρατικοσυγκεντρωμένα. 
Που μόνον αυτή θα μπορέσει να θεμελιώσει μιά ανθρώπινη και ανθρωπιστική, πνευματική και υλική, ανάπτυξη, χωρίς ξεπούλημα γής και πόρων, απαγκιστρώνοντάς μας από τον ατομισμό, τον καταναλωτισμό, την καταστροφή των διπλανών μας και του περιβάλλοντος.
Που μόνον αυτή θα μπορέσει να καθαρίσει την πολιτική βρώμα των έξη δεκαετιών. 
Τη βρώμα οχτώ {8} «αυτοδύναμων» πολιτικών απατεώνων (...τρεισήμισυ -μόλις!- οικογενειών...) και ενός «παντοδύναμου» σχιζοφρενούς δικτάτορα.
Καλό μας κουράγιο!

8 σχόλια:

marianaonice είπε...

Φοβάμαι πως έχεις απόλυτο δίκιο.
Θα το αναδημοσιεύσω στον Άνεμο, με την άδεια σου ελπίζω.

Λωτοφάγος είπε...

Έχεις δίκιο: μία από τα ίδια ετοιμάζουν μετά τα αποτελέσματα. Εκείνο που με ανησυχεί περισσότερο είναι μήπως ΔΕΝ γίνουν εκλογές.

Αν πάντως μπουμε σε προεκλογική περίοδο, θέλω να δω πώς ακριβώς θα κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία -ιδίως στην επαρχία. Θα γελάσει κάθε πικραμένος, Ναπολέων.
Υπεύθυνοι των εταιρειών δημοσκοπήσεων λένε ότι μόνο 1 στους 10 απαντάει στις ερωτήσεις. Οι υπόλοιποι τους βρίζουν ή κλείνουν το τηλέφωνο. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα ξημερώσει εκείνη η Δευτέρα. Ούτε καν ο Αντωνάκης.

Ναπoλέων είπε...

@ Μαριάννα
Ευχαριστώ για την τιμή.
Αύριο θα το ολοκληρώσω όμως.

@ Λωτοφάγε
Δεν βλέπω να μπορούν να αντέξουν το «ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΕΣ».
Άλλο προβλέπω να συμβεί, που θα κατατείνει στο ίδιο πάντως, αν τα καταφέρουν... Περίμενε την ολοκλήρωση.

Όσο για τους δημοσκόπους...
Το 2007, που ήμουν ακόμα στην Αθήνα, με είχαν πάρει τηλέφωνο τρείς φορές (δεν κατάλαβα πώς έτσι...)
Και πρόπερσυ μέ είχαν πάρει εδώ μια φορά.

Και τις 4 φορές ζήτησα ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για τον χρόνο μου...
Η σκέψη είναι: Οι γνώμες των πολιτών είναι η "πρώτη ύλη" για την «βιομηχανία» τους από την κατεργασία της οποίας βγάζουν αρκετά λεφτά.
Γιατί λοιπόν μια βιομηχανία να έχει την πρώτη ύλη δωρεάν;;;

Περιττό να σάς πω ότι δεν με πλήρωσαν και βέβαια δεν πήραν την γνώμη μου...

Ναπoλέων είπε...

Υ.Γ.
Κάντε το ίδιο άμα σάς τύχει.
Θα διασκεδάσετε με την έκπληξή τους!
Ένας μού είχε πεί:
«Εγώ φοιτητής είμαι και μού δίνουν 85 λεπτά για κάθε γνώμη που καταγράφω. Τί να πληρώσω εσάς;;;»

Γιώργος Παπαχριστοδούλου είπε...

κείμενο προοπτικής το γραφτό σου ναπ. και κυρίως ανάλυσης για τον- γελάς;- Αντάνης Σαμαράς. όχι από σκοπιά αριστερή ή πασόκικη (θα δες ότι σήμερα ο ΓΑΠ στην ομιλία πήγε να ξυπνήσει τα αντιδεξια ενστικτα), αλλά από σκοπιά κοινωνικής προοπτικής κι εμπειρίας. διότι και οι της αριστεράς δεν λενε όχι στον ανταγωνισμό. στην κουλτούρα του. απλώς τον μασκαρεύουν με άλλα λόγια. πχ. "ανάπτυξη"; 'ανάπτυξη" τίνος; των παραγωγικών δυναμεων που μας φερνουν τσερνομπιλ;
το επίσης πιο επικίνδυνο και σοβαρό ειναι πως αντωνάκης ο φιλάνθρωπος και ο βαγγέλας υπήρξαν υπουργοί πολιτισμού. ο πρώτος- εκτός από την εθνικιστική του μυωπία με το μακεδονικό- κατεβασε το βίντεο του γαβρά από το μουσείο της ακρόπολης επειδή ενοχλήθηκε ο χριστιανοορθόδοξος φονταμενταλισμός, ο δεύτερος επί των ημερών του – εκτός από την αμαρτωλή, όπως έχει γράψει παλαιόθεν το ΑΝΤΙ πολιτιστική πρωτεύουσα Θεσσαλονίκη- διέταξε την αποκαθήλωση του πίνακα του Τιερί ντε Κορντιέ, το 2005, από την έκθεση Outlook.

Λωτοφάγος είπε...

Να προσθέσω ακόμα ότι ο Σαμαράς -στους ελάχιστους μήνες που υπήρξε ΥΠ.ΠΟ- κατάφερε να γεμίσει το Μουσείο Ακροπόλεως με Καλαματιανούς υπαλλήλους και να "μεταφέρει" τον ναό του Απόλλωνα από την Ηλεία στη... Μεσσηνία!
Κάπως έτσι σκοπεύει και να μεταφέρει την Ελλάδα στην Αφρική.

Ναπoλέων είπε...

Άρτι επιστρέψας απ' το ...Κλειστόν 'Αστυ, αναλαμβάνω αύθις υπηρεσίαν...

@ Gino αγαπητότατε, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά... τί μού θυμίζεις τώρα...

* Τέτοια εποχή, 50 χρόνια πριν, ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη μαραθώνια πορεία ΕΝΑΝΤΙΑ στα πυρηνικά όπλα αλλά και στην ...φτηνή ΠΥΡΗΝΙΚΗ κιλοβατώρα... «καπιταλιστικής» ή «σοσιαλιστικής» υφής...
Το πόσο ...φτηνή είναι, αποδείχτηκε ΚΑΙ με το "Τσέρνομπιλ" ΚΑΙ με το "3 Miles Island" ΚΑΙ με... ΚΑΙ με... ΚΑΙ με την "Φουκουσίμα" βέβαια...

* Έχω γράψει ...τ' άντερά μου για μια αριστερή Αριστερά. Διότι βέβαια θεωρώ ότι η ...τρέχουσα (των ποικίλων εκφάνσεών της...) πολύ λίγο -ή καθόλου...- αριστερή είναι...
Όπου "αριστερή" (κατ' εμέ)= αντιεξουσιαστική, ΣΥΝαγωνιστική... ανθρώπινη...

* Κάνεις μεγάλο λάθος γράφοντας για «εθνικιστική μυωπία» του Σαμαρά. Περί εθνικιστικής καπηλείας πρόκειται. Νέτα-σκέτα!!!
Καθόλου μύωψ δεν είναι το άτομο.
Κάπηλος είναι. Ανέντιμος βεβαίως. Διότι «εντιμος κάπηλος» δεν νοείται. Δεν υφίσταται ως έννοια...

@ Φίλτατε Λωτοφάγε,

ως ιστορικός πρέπει να καταγράψεις ότι ο ΠΡΩΤΟΣ ...σούπερ Υπουργός Πολιτισμού δεν ήταν ο Αντ. Σαμαρ. αλλά ένας Γκλαβάνης, "υφυπουργός Προεδρείας", έτσι τον έλεγαν τότε, επί αποστατών το 1966:
Αυτός ο ...κύριος, από κάτι κονδύλια «εγγυήσεις φιαλών υγραερίου» που διαχειρίζονταν το υπουργείο του (αγνοώ γιατί ανήκαν σ' αυτό το υπουργείο αυτά τα κονδύλια...), είχε διαθέσει το 90% σε διάφορους πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους της εκλογικής του περιφέρειας, της Λέσβου, και το υπόλοιπο 10% σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα!!!
ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ!!!
Glavanis über alles!!!


Ο Σαμαράς, με τους διορισμούς των καλαματιανών, έρχεται δεύτερος... μην το χαλάμε...

Λωτοφάγος είπε...

ΕΛΕΟΣ! Και πάλι έλεος!
Και για τον Γκλαβάνη και για τις εγγυήσεις φιαλών υγραερίου!!!!!
Ευχαριστώ για την πληροφορία, Ναπ.