Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

11.9.12

Η «ιδιωτικοποίηση» ως ΑΘΩΩΣΗ των υπόλογων
για το διεφθαρμένο, το πελατειακό τους, κράτος

Όλοι (ή σχεδόν...) ξέρουμε πλέον ότι ο ένας κύριος λόγος που γίνονται οι «ιδιωτικοποιήσεις», το ξεπούλημα δηλαδή της δημόσιας γής και των πόρων, είναι οι μίζες που πέφτουν τόσο κατα την διαδικασία του ξεπουλήματος, όσο και αργότερα, όταν οι ιδιώτες «επενδυτές» πετυχαίνουν να τους γίνονται τα χατήρια τους μέσω ...«ενίσχυσης» των ταμείων διεφθαρμένων πολιτικών.
Ο δεύτερος (στη σειρά, όχι στη σπουδαιότητα...) κύριος λόγος είναι η ΑΘΩΩΣΗ των υπόλογων για την δημιουργία του διεφθαρμένου, του πελατειακού τους, κράτους.
Θυμάστε ποιό είναι το ΒΑΣΙΚΟ τους «επιχείρημα»;;;
Δεν είναι ότι το κράτος είναι ΚΑΚΟΣ επιχειρηματίας;;;
Το κράτος που έφτιαξαν οι ίδιοι!!!
Αυτό ...«ξεχνούν» να μάς το πουν...
Ότι το κράτος είναι ΚΑΚΟΣ επιχειρηματίας είναι μια ξεκάθαρα «αυτοεπαληθευόμενη» άποψη. Γιαυτό και ελάχιστης αν όχι μηδενικής αξίας.
Μηδενικής αξίας για μάς. Διότι βέβαια είναι ιδιοτελέστατη και έχει μεγάλη αξία για όσους την προωθούν...
Όσοι την υπερασπίζονται και την εφαρμόζουν έβγαλαν (και θα βγάλουν πολλά, αν τους αφήσουμε να κάνουν κουμάντο...) και ως ζεστό χρήμα και ως άλλα ωφέλη.
Δεν θα επιχειρηματολογήσω πάνω σ' αυτό: Όποιος δεν τό 'χει ακόμα καταλάβει από μόνος του, δεν πρόκειται να το καταλάβει όσα επιχειρήματα κι αν ακούσει, διαβάσει...
Για να φανεί όμως το μέγεθος της ακατάσχετης και πολυεπίπεδης ψευδολογίας τους, ας σκεφτούμε τα αποτελέσματα από μερικά κραυγαλέα δείγματα «ιδιωτικοποιήσεων», δηλαδή ξεπουλημάτων δημόσιας περιουσίας.
- Ποιές «επενδύσεις» έγιναν στο ξεπουλημένο αεροδρόμιο των Σπάτων;;;
- Ποιές στη "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ";
- Ποιές στην Cosmote και ποιές στον ΟΤΕ{*};;;
- Ποιές στην "Εμπορική" Τράπεζα;
Μοναδική απάντηση: Καμμία.
Απλώς κάποιοι και από τις δύο πλευρές (του αγοραστή αλλά και του πωλητή...) έβγαλαν και βγάζουν καλά λεφτά από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας...
Ας δούμε όμως και μία στην οποία έγινε πράγματι μεγάλη επένδυση: Στο αλουμίνιο από την Πεσινέ.
Το «μυστικό» είναι ότι η τότε κυβέρνηση της -καραμανλικής- Ε.Ρ.Ε. (τέλος δεκαετίας του 1950) εκχώρησε την αποκλειστική επεξεργασία του ελληνικού βωξίτη στην γαλλική Πεσινέ για 50 χρόνια, με τον ειδικό όρο η εν λόγω εταιρεία να αγοράζει το ηλεκτρικό ρεύμα (το οποίο είναι ο βασικός συντελεστής παραγωγής αλουμινίου από τον βωξίτη) της κρατικής ΔΕΗ σε τιμή -κρατηθείτε...- 1/3 από ότι το επίσημο τιμολόγιό της, από όσο δηλαδή το πληρώναμε όλοι εμείς!!! Είτε για οικιακή κατανάλωση είτε για επαγγελματική, βιομηχανική κλπ... Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, με τα λεφτά μας έγινε στην ουσία η επένδυση, όχι της Πεσινέ...
Με τα λεφτά σας κάνω κι εγώ όσες επενδύσεις θέλετε...
Ας σκεφτούμε όμως και την περίπτωση της ΔΕΗ.
Κρατική δεν ήταν η ΔΕΗ εξαρχής;;;
Πώς και κατάφερε και έκανε τόσο μεγάλες, τεράστιες, επενδύσεις όλα αυτά τα χρόνια;
Πού είναι το πρόβλημά της; Στον ...συνδικαλιστή Φωτόπουλο;
Δεν την φέρνω ως παράδειγμα ...τέλειου μοντέλου. Έχω άλλωστε αρκετά «ράμματα για τη γούνα της» από εντελώς προσωπική μου εμπειρία. Όπου όμως πάσχει, πάσχει από τις επεμβάσεις των πολιτικών, όχι διότι -απλώς...- τα κεφάλαιά της ήταν δημόσια και όχι ιδιωτικά.
Και η γαλακτοβιομηχανία μας, η "ΔΩΔΩΝΗ", κρατική δεν ήταν κι αυτή;;;
Πώς έγινε ό,τι -πολύ καλό και κερδοφόρο!- έγινε;;;
Και γιατί θέλουν να την ξεπουλήσουν τώρα;;;
Μα για να τα "κονομήσουν" κάποιοι...  Αγοραστής και πωλητές...
Κι ένα άλλο, δικό μας, καθαρά γιαννιώτικο:
Η «ιδιωτικοποίηση» της "ΟΑΣΗΣ".
Με το σαθρό -αν όχι και γελοίο...- επιχείρημα ότι «ο Δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τον καφετζή» η "ΟΑΣΗ" εκχωρήθηκε από χρόνια στην ιδιωτική ...πρωτοβουλία.
Της έβγαλαν τα μάτια και οι προηγούμενοι αλλά ο τελευταίος αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι είχε μεγάλη ιδιωτική ΥΣΤΕΡΟβουλία:
Και φέσωσε τον Δήμο με κάπου 20 απλήρωτα μηνιαία ενοίκια (σύνολο 300.000 ευρά!!!) ΚΑΙ ξήλωσε μέχρι και τα ...κουφώματά της φεύγοντας...
Έτσι η "ΟΑΣΗ" μας, στην καρδιά της πόλης μας, το καλλίτερο "μπαλκόνι" της, μένει τώρα -τέσσερα χρόνια καί...- ξεκοιλιασμένη και σκουπιδότοπος. Μιά ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ για τις Δημοτικές Αρχές αλλά και ...αποθέωση της ιδιωτικής ΥΣΤΕΡΟβουλίας.

Κε Σαμαρά, κε Βενιζέλο -και όλοι εσείς οι αποδέλοιποι υμνητές και "εραστές" της ιδιωτικοποίησης των πάντων- δεν ψάχνετε να βρείτε καμμιά άλλη δουλίτσα;;; Διότι μ' αυτή που κάνετε τώρα, όπως την κάνετε, δύσκολα θα αποφύγετε το "Γουδί"...
Η αυτοαθώωσή σας μέσω της δυσφήμισης του Δημόσιου δεν θα περάσει.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
{*} Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό θέμα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει "μεγάλη πλάκα" το ότι ο ΟΤΕ ξεπουλήθηκε, «ιδιωτικοποιήθηκε»..., σε ΚΡΑΤΙΚΗ γερμανική εταιρεία...
Καταλαβαίνετε πόσο χοντρά μάς δουλεύουν οι διεφθαρμένοι;;;
Υ.Γ.
Υπάρχει όμως και μιά άλλη πλευρά της δυσφήμισης του κράτους. Πολύ πιο σκοτεινή αυτή και με πολύ σημαντικότερα, μακροπρόθεσμα και διαρκέστερα, απεχθή αποτελέσματα.
Η διαρκής, «έντεχνη» και πολλαπλώς καλλιεργούμενη αντίληψη ότι η αποκρουστική όψη του κράτους, την οποία οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, είναι και η μοναδική όψη που μπορεί να έχει!!!
Η «εμπέδωση» αυτής της αντίληψης στους πολίτες είναι ξεκάθαρη ώθησή τους στις ΑΤΟΜΙΚΕΣ λύσεις, στην ατομική, αντικοινωνική βόλεψη.
Κατ' αυτόν τον τρόπο οι ταγοί μπορούν να απολαμβάνουν ανέλεγκτα και αδιατάρακτα την εξουσία τους κατά το «διαίρει και βασίλευε». Σε συνδυασμό βέβαια με την ατιμωρησία που συνεπάγεται το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω», αφού η ατομική βόλεψη είναι αντικοινωνική στάση και -εντελώς «φυσικά»...- σημαίνει παραβίαση στοιχειωδών κοινωνικών κανόνων.
Το κράτος, που η ίδια η λειτουργία της σύνθετης, πολυάνθρωπης και πολύπλοκης κοινωνίας χρειάζεται, μπορεί να έχει ΑΛΛΗ, ευχάριστη και ωφέλιμη, μορφή, αν συγκροτηθεί δημοκρατικά και με διαφάνεια, ώστε να υπάρχει διαρκής ΕΛΕΓΧΟΣ σε όλα τα επίπεδα. Έλεγχος στον γείτονά μας που πετάει τα μπάζα όπου νά 'ναι και μετά ...βρίζει τον Δήμαρχο που δεν τα μάζεψε... μέχρι στον ...πλανητάρχη για το πού οδηγεί το γήϊνο καράβι.
Σε άλλο άρθρο όμως αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: