Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

17.9.09

Ο ειλικρινής ΟΟΣΑ και άλλαι τερπναί νεοφιλελεύθεραι και σοσιαληστρικαί ιστορίαι

Ο ειλικρινής ΟΟΣΑ {διότι για ...αφελή γκαφατζή, δεν τον πιάνει το μάτι μου...} την πέταξε την κοπριά στα μούτρα πάντων και πασών των επί Γης άτριχων, δίχειρων, πνευματικώς ανώτερων πιθήκων:
«Παρά την -εντός διετίας- απάλυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την ανάκαμψη των {όλων καπιταλιστικών γμτ...} Οικονομιών, η ανεργία θα παραμείνει στα -τρομακτικά για τον κοσμάκη!- επίπεδα του 15%».
Ταύτα εκ Παρισίων, όπου η έδρα του "Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως"...
22-9-09
Μέχρι να διεκπεραιώσω τις τρέχουσες προεκλογικές μου "υποχρεώσεις" ήρθε κι άλλη κατραπακιά για την ανεργία...

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δημοσίευσε έκθεσή του σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα για κάμποσα χρόνια η (πραγματική) ανεργία θα κινηθεί στα επίπεδα του 17-17,5%.
Οπότε ας κοιμούνται ήσυχα οι πλουτοπαραγωγικοί (για τον εαυτό τους) αφεντάδες μας: Ο "εφεδρικός στρατός" τους από ανέργους θα παραμείνει πλήρως στελεχωμένος και «ετοιμοπόλεμος».
Ετοιμοπόλεμος εναντίον κάθε προσπάθειας για να κλείσει, έστω ελάχιστα, η ψαλίδα ανάμεσα στο 3% που απομυζά το 75% του ΑΕΠ και το 25%, που ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας. Και στο 60% που μόλις το ξεπερνά, δουλεύοντας σε 2-3 δουλιές ή απάνθρωπα 12άωρα ως «ελεύθεροι» επαγγελματίες ή εμποράκοι... Δούλοι "κανονικοί" και δούλοι "απελεύθεροι", που απλώς δεν έχουν καταλάβει ότι πάλι δούλοι είναι στην ...εκμοντερνισμένη δουλοκτητική κοινωνία της «ελεύθερης αγοράς», της άλογης κατανάλωσης, της γελοίας επίδειξης, της ανόητης σπατάλης πόρων και δυναμικού.
Ανεργία 15%. Εφεδρικός στρατός.
Θα εξακολουθούν να λάμπουν στο στερέωμα η μαύρη, η ανασφάλιστη, η κακοπληρωμένη εργασία, τα "stage" και οι "ενοικιαζόμενοι", οι απλήρωτες υπερωρίες, η απουσία κάθε ελέγχου ασφάλειας... Θα έχουμε βέβαια πάντοτε τις «Επιθεωρήσεις Εργασίας»... διότι και η στάχτη στα μάτια μας τους χρειάζεται...
Και φυσικά θα έχουμε τους υποχείριους πολιτικάντηδες, τα εξωνημένα κόμματα και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ(Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου, να μην το ξεχνάμε αυτό...) να μιλούν για παγκόσμια οικονομική κρίση, αποκρύπτοντας όμως ποιοί και γιατί την δημιούργησαν. Ποιοί και γιατί την εκμεταλλεύονται για να συνεχίσουν άκοπα την απομύζηση του μόχθου άλλων, του προϊόντος της εργασίας τους.
Να μιλούν για την αναγκαιότητα του «κέρδους πάνω από όλα», ως το "αγώγι που ξυπνά τον αγωγιάτη", αποκρύπτοντας όμως ότι οι ίδιοι ως "πετυχημένοι" αγωγιάτες είναι που οδηγούν την άμαξα στο γκρεμό της απανθρωπιάς, του "ο θάνατός μου η ζωή μου", του φόβου, του μίσους, του ατομισμού, του νόμου της ζούγκλας.
Να μιλούν για την αναγκαιότητα του (καθαρά χρηματικού-παρασιτικού πλέον...) κεφαλαίου ως προϋπόθεσης "ανάπτυξης", αποκρύπτοντας όμως πως με τέτοια "ανάπτυξη" έχουν φέρει την οικουμένη σε καταστροφικά αδιέξοδα ρύπανσης και απαξίωσης.
Ανεργία 15% {ή 17-17,5%}... Κι οι "μάνατζερ", μάνατζερ... Να μανατζάρουν την «ανάκαμψη», την έξοδο από την κρίση, από την «όλη δικιά τους» οικονομική κρίση. Και τα πριμ τους, πρίμ τους για τέτοιο επίτευγμα... Κι η Ανεργία στο 15%...
Χάϊντε θύμα, χάϊντε ψώνιο,
χάϊντε Σύμβολον αιώνιο!
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς
θά 'ρτη ανάποδα ο ντουνιάς.

7 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα, δυστυχώς...

Αίθρα είπε...

Ρέ σύ Ναπολέων, καλά τα "αράδιασες" τα άσχημα αλλά δεν μάς είπες τα όμορφα...

Να σηκωθεί το θύμα, νά 'ρθη ανάποδα ο ντουνιάς.

Πώς θα γίνει να μη μάς πλακώσει από κάτω όμως;

Λωτοφάγος είπε...

Εμείς καλά τη βγάλαμε, φίλε μου. Και οκτάωρο είχαμε και ασφάλιση και μισθούς καλούτσικους.
Αλίμονο στα νέα παιδιά, που έφαγαν τα χρόνια τους στα άχαρα θρανία του σχολείου και μετά στο τουρλουμπούκι των ΑΕΙ και ΤΕΙ, για να προσφέρουν τώρα τις ικανότητές τους στους δουλέμπορους!

anonymos είπε...

Ξέρεις ποιό είναι το βαθύτερο πρόβλημα Ναπολέων? Η διαφορά κοσμοθεωρίας ανάμεσα στο 0,2% των ισχυρών (θεωρώ το 3% που ανάφερες υπερβολικό) και στο 60% της κοινωνικής βάσης.

Οι μεν λίγοι προσπαθούν να εξετάζουν αντικειμενικά τα προβλήματα και έχουν οπωσδήποτε αντικειμενικούς και ξεκάθαρους στόχους, οι δε πολλοί παραμένουν ευλαβικά με μια διάθεση παλιμπαιδισμού στις υποκειμενικές τους προσλαμβάνουσες.
Λογικό είναι οι δεύτεροι να χάνονται, λόγω του ότι μόνος σου δεν μπορείς να φτιάξεις φασολάδα πλέον όχι να λύσεις ένα τόσο σημαντικό και δύσκολο πρόβλημα.

Αρκούνται λοιπόν σ' αυτά που τους λένε ή τους κρύβουν οι αυθεντίες, περιμένοντας να τους καταχειροκροτήσουν την επόμενη φορά που θα ξανασώσουν τον κόσμο.

Θεωρώ πως αυτή η διαδικασία υπάγεται στην φυσική επιλογή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να την αναχαιτίσουμε. Και πόσο άλλο να ξυπνήσει ο ντουνιάς? Εφόσον ούτε αναλφαβητισμος υπάρχει πια, έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των πτυχιούχων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης....

Idom είπε...

Μα όχι, δεν καταλάβατε (σχετικά με την εκτροπή τού Αχελώου ποταμιού).

Γίνεται για να τιμηθεί ο ήρωας Ηρακλής που πριν 3245 χρόνια είχε εκτρέψει τον Πηνειό και τον Αλφειό για να καθαρίσει την κόπρο τού Αυγεία (μπαρντόν, την κόπρο στους σταύλους τού Αυγεία εννοούσα).

Όπως ξέρετε στην ωραία πατρίδα μας τιμάμε πολύ τους αρχαίους ήρωές μας και μάλιστα ο κύριος Καρατζαφ. κάνει έρανο για να φτιαχτεί άγαλμα τού Μεγαλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα που τόσο τής λείπει, ενω ταυτόχρονα προστατεύουμε το περιβάλλον και δεν εκτρέπουμε το ίδιο ποτάμι δύο φορές και άιντε μην εκνευρίζετε την κυβέρνηση γιατί θα αρχίσει να κτίζει και γεφύρια πάνω από τον wanabe εξετρεπιασμένο Αχελώο.

Μπουρλπ!

Idom

Ναπoλέων είπε...

Ευχαριστώ Αίθρα και άλλοι φίλοι μου για τα σχόλιά σας.

@ Κιτσομήτσε
Προβλήματα μιάς συγκεκριμένης κοινωνίας με συγκεκριμένη νοοτροπία... Δεν είναι ...«ίδιον» της φύσης του ανθρώπου. Του έλλογου εννοώ...

@ Αίθρα
Ο Κέϋνς το πρόβλεψε και το πρόλαβε με τον τρόπο του...

@ Λωτ.
Άντε να σπρώξουμε μπας και το αποφύγουν...

@ «Ανώνυμε»
Καλή η εισαγωγή αλλά όχι το...
«Θεωρώ πως αυτή η διαδικασία υπάγεται στην φυσική επιλογή, οπότε δεν υπάρχει λόγος να προσπαθούμε να την αναχαιτίσουμε»
Πού βρίσκεσαι φίλε μου;;;
Στην εποχή του Καιάδα και του «των Κείων νόμιμον»;;;
Αυτά ΗΤΑΝ φυσική επιλογή... Έπρεπε να τα κρατήσουμε;;; Θεωρείς ότι πέρα από την τεχνική εξέλιξη της ανθρωπότητας δεν χρειάζεται να εξελίσσεται και το μυαλό της;;;
Πρέπει να μείνουμε στους ζουγκλικούς "νόμους" επειδή, ας πούμε, 100.000 χρόνια πριν στη ζούγκλα ζούσαμε;;;
Περίεργη {επιεικώς...} λογική η λογική σου.

@ Idom
Ένα επιπλέον κακό είναι ότι η ΔΕΗ απαγορεύει το κολύμπι στις λίμνες «της».
Ούτε ...μπλούμ δεν θα μπορούμε να κάνουμε.
Είναι μεγάλο το έγκλημα πάντως. Και γιαυτό και μεγάλη κι η αντίδραση.
Για να δούμε αν θα τους περάσει.

Ευχαριστώ και πάλι όλους για τα σχόλιά σας.
α-α-ε
Ν.

Ατρεύς είπε...

Ναπ.,

αντέγραψα τον «υπερτιτλο» περί Αχελώου.

Δεν σέ πειράζει, υποθέτω.