Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

18.2.11

Τρόμος από την μεσογειακή ...γρίππη

Απλώθηκε μέχρι περσικό κόλπο! (τον gulf εννοώ όχι το trick...)
{του ανταποκριτού μας}
Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε όλες τις μεσόγειες χώρες και ειδικότερα στην νοτιότερη βαλκανική, οι κυβερνήσεις των οποίων έχουν τρομοκρατηθεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μεσογειακή γρίππη, της οποίας συμπτώματα καταγράφηκαν και σε μη μεσογειακές χώρες, πράγμα που δείχνει ότι ο ιός αυτός έχει μεγάλη ανθεκτικότητα αλλά και μεταδοτικότητα.
Όπως είναι γνωστό, τα πρώτα συμπτώματα του ιού παρατηρήθηκαν πριν καιρό στην Τυνησία και η επιδημία είχε ταχύτατη εξέλιξη και σοβαρές επιπτώσεις στο καθεστώς που τόσο φρόντιζε την υγεία του λαού του. Τότε θεωρήθηκε {ή τουλάχιστον έτσι εμφανίστηκε στα ΜΜΕ} ότι πρόκειται για τοπικό φαινόμενο μικρής ακτινοβολίας, δεδομένου και του λιγοστού πληθυσμού της χώρας.
Όταν όμως σημειώθηκαν κρούσματα και στην πολύ μεγαλύτερη, σε έκταση και πληθυσμό, Αίγυπτο, τότε σκούρηναν τα πράμματα, αναγκάζοντας ακόμα και τον πρόεδρο των ΗΠΑ να δώσει συστάσεις για συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης του κακού. Οι ιοί όμως της επάρατης ασθένειας τήν άραξαν για καλά στην χώρα τερματίζοντας τριαντάχνονο καθεστώς πεφωτισμένης δικτατορίας (υπό τον μανδύα δημοκρατίας φυσικά).
Ταυτόχρονα, σοβαρά συμπτώματα παρατηρήθηκαν σε γειτονικές χώρες με παρόμοια ...δημοκρατικά καθεστώτα (Μαρόκο, Αλγερία, Ιορδανία, Λιβύη, Υεμένη) χωρίς όμως σ' αυτές να εξελιχθούν, ακόμα, σε επιδημία ανατροπής τους.
Οπότε υπήρξε, για μικρό διάστημα, σχετική ανακούφιση ότι δεν θα έχουμε γινικότερη επικράτηση των ιών της φοβερής {για τα καθεστώτα} επιδημίας.
Όταν όμως τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετάδωσαν ότι σημειώθηκε παρουσία ιών στο Μπαχρέϊν, που έχει υψηλότατο "κατά κεφαλήν μέσο[*] εισόδημα" 28.275$, τότε σήμανε συναγερμός!
Ειδικότερα στην νοτιότερη βαλκανική χώρα έγιναν οι εξής προτάσεις από υπουργούς για την αντιμετώπιση του απειλητικού φαινόμενου:
1. Ένας είπε να επονομαστούν οι ιοί «τζαμπατζήδες», ώστε να απαξιωθούν στα μάτια της κοινής γνώμης και να μην τούς κολλάει κανείς, οπότε «δεν θα αρρωστήσει κανείς άλλος, δεν θα υπάρξει εξάπλωση της επιδημίας», κατάληξε θριαμβευτικά.
2. Άλλος είπε να εξομοιωθούν με τους χούλιγκαν ποδοσφαιρικής ομάδας, που κατάστρεψαν το "Θέατρο Τέχνης", και να καταγγελθούν δημόσια με παραπλήσιο προς τον παραπάνω στόχο.
3. Ένας τρίτος πρότεινε να δημιουργηθούν πολύ περισσότερα φράγματα-διόδια εναντίον τους, ώστε να πάθουν ασφυξία και να γλιτώσει άπαξ δια παντός η χώρα από αυτούς.
4. Ο πρώτος επανήλθε δριμύτερος και δήλωσε ότι αυτός και το υπουργείο του θα προωθήσουν νομοθετική ...υστεροβουλία, η οποία θα ορίζει ότι οι εν λόγω ιοί είναι άτακτα παιδιά και θα συλλαμβάνονται άμεσα από παιδονόμους που θα κάνουν βάρδια στα φράγματα-διόδια.
5. {Ειδικό ρεπορτάζ του "Λωτοφάγου"} Ένας άλλος ευφυής υπουργός πρότεινε να χτιστεί τείχος κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης, ώστε να εμποδιστεί η απόβαση του ιού.
«Ούτως ή άλλως, η Γαύδος δεν έχει εδώ και μήνες συγκοινωνία με τα Σφακιά, οπότε δεν πειράζει που θα τήν αφήσουμε ατείχιστη», συμπλήρωσε. Αναμένεται ότι η πρότασή του θα συζητηθεί.

Μόλις έχω νεώτερα, κατάληξε ο ανταποκριτής μας, θα ενημερώσω αμέσως το "κοντρόλ"...
----------------------
[*] Επί πληθυσμού 1.234.596 ατόμων ο σε'ί'χης έχει ετήσιο εισόδημα 300 δίς $, οι 595 σφογγοκωλάριοί του από 65 εκατομμύρια $ και οι υπόλοιποι 1.234.000 κάτοικοι από 8.421$ καθένας. Μέσος όρος: 28.275$

2 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

5. Ένας άλλος ευφυής υπουργός πρότεινε να χτιστεί τείχος κατά μήκος της νότιας ακτής της Κρήτης, ώστε να εμποδιστεί η απόβαση του ιού.
"Ούτως ή άλλως, η Γαύδος δεν έχει εδώ και μήνες συγκοινωνία με τα Σφακιά, οπότε δεν πειράζει που θα την αφήσουμε ατείχιστη", συμπλήρωσε. Αναμένεται ότι η πρότασή του θα συζητηθεί.

Ναπoλέων είπε...

Ευχαριστώ για την συνεισφορά Λωτ.
Τό ενσωματώνω πάραυτα!

Καλή βδομάδα!
{Σε μάς θ' αρχίσει με παρέλαση...}