Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

26.5.11

Tο αποτυχημένο αργεντινό
ή το αποτυχημένο ιρλανδικό
μοντέλο;;; ΔΙΑ-ΛΙΕ-ΧΤΕ!!!...

Στην Αργεντινή κάποιοι χουνταίοι εφάρμοσαν ένα σύστημα εξαθλίωσης του λαού για να πετύχουν άκοπα το ξεπούλημα της χώρας στα {αμερικανικά αυτοί} συμφέροντα που τούς είχαν ανεβάσει στην εξουσία και τούς στήριζαν. Πήγαν στο Διεθνές ΝεκροΤαφείο, πήραν δάνεια και εφάρμοσαν πιστά τις εντολές του. Και πέτυχαν απόλυτα τον στόχο τους. Μόνο που οι ίδιοι δεν είχαν καλή κατάληξη. Τούς έβαλαν στην «στενή» εντέλει.
Το ΠΑΣοσιαλιστικόΚ εδώ υπό τον κ. Γ.Α.Παπανδρέου, -που πήρε την εξουσία, όταν ο προκάτοχός του τήν εγκατάλειψε «στα καλά του καθουμένου», αφού τού "σφύριξαν" κάποιοι στ' αυτί ότι δεν θα βγάλει πέρα το πρόγραμμα εξαθλίωσης- πήγε στο Διεθνές ΝεκροΤαφείο, πήρε δάνεια και εφαρμόζει πιστά τις εντολές του με τελικό στόχο τον ίδιο με την Αργεντινή: Το ξεπούλημα της γής και των εθνικών πόρων.
Στην Ιρλανδία κάποιοι λάτρεις του νεοσυντηρητισμού {τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο} εφάρμοσαν ένα σύστημα χαϊδέματος {για να μην πω - - - -γλειψίματος, που είναι κακιά λέξη} των πολυεθνικών εταιρειών, δημιούργησαν έναν φορολογικό παράδεισο μειώνοντας στο ελάχιστο τους φόρους τους και τον κρατικό έλεγχο στις δραστηριότητές τους. Έτσι δημιουργήθηκε ο «Κέλτικος Οικονομικός Τίγρης». Για λίγα χρόνια όμως: Έσκασε η φούσκα κι ο κόσμος βυθίστηκε στην ανέχεια και την εξαθλίωση, ενώ οι πολυεθνικές πήραν το καπελλάκι τους για άλλους φορολογικούς παραδείσους. Το Διεθνές ΝεκροΤαφείο και πάλι παρόν φυσικά. Για να ...βοηθήσει την κατάσταση.
Η Ν.Δ. εδώ υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, που ελπίζει να πάρει την εξουσία, όταν ο νυν κάτοχός της τήν εγκαταλείψει, προγραμμάτισε και υπόσχεται να εφαρμόσει ακριβώς αυτήν την τακτική.
Κατά τα άλλα όμως...
1. Οι έλληνες χτες -ίσως και ...μαϊμουδίζοντας, δεν έχει πολλή σημασία- κατέβηκαν στις πλατείες ακαπέλλωτοι και τίς γέμισαν διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση, σε βαθμό που καμμιά ώς τώρα καπελλωμένη από κόμματα ή συνδικάτα κινητοποίηση δεν είχε πετύχει.
2. Οι Financial Times του Λονδίνου έγραψαν ότι ξεπουλώντας όσα λέει η κυβέρνηση ότι θα ξεπουλήσει, πιάνουμε δεν πιάνουμε 16 δίς... Όχι 50 που μάς λένε οι "ταγοί" μας.
3. Ο Π.τ.Δ. κ. Παπούλιας είπε ότι «οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν». Η κυβέρνηση τόν άκουσε και ...θα διπλασιάσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα...
4. Ο αγγλικός Guardian έγραψε ότι οι περικοπές των μισθών και τα υπόλοιπα "μέτρα" οδήγησαν στην κατάρρευση, αφού το δάνειο του ΔΝΤ χρησιμοποιείται για αποπληρωμή χρεών και όχι για έργα ανάπτυξης.
5. Ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ ζήτησε δημοψήφισμα. Προφανώς θεωρεί ότι πέτυχε η πλύση εγκεφάλου από τα εξωνημένα ΜΜΕ ότι για την κρίση φταίνε οι «υπερβολικές» απαιτήσεις των εργαζομένων και το «σπάταλο» κοινωνικό κράτος και όχι βέβαια η λαιιμαργία των κεφαλαιούχων-τοκογλύφων των «Αγορών». Και έτσι έχει σίγουρο το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα... Έ! εντάξει... Τί άλλο περιμένατε δηλαδή;;; «Από στόματος κοράκου...»
6. Ο υπουργός των -ανοικονόμητων- Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου συνεχίζει ψευδόμενος ότι αν δεν πάρουμε την δόση του Ιουνίου δεν θά 'χουμε να πληρώσουμε μισθούς κλπ. Ψευδόμενος, διότι τους μισθούς και τώρα τους πληρώνουμε από τα κρατικά έσοδα {που δεν θα σταματήσουν!} και όχι από τα δάνεια! Διότι αυτό τό απαγορεύει το διαβόητο "Μνημόνιο"...
7. Η, ...πρασινισμένη από χρόνια, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και νυν Επίτροπος της Ε.Ε. κα Δαμανάκη είπε τα δικά της ...τρομοκρατικά περί πλήρους υποταγής μας στις εντολές των «Αγορών» ή επιστροφής στη δραχμή.
8. Το Bloomberg μετέδωσε ότι μόνη λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους είναι η από μέρους των δανειστών μας εθελοντική ανανέωση των κρατικών ομολόγων μας. Με τους ανάλογους {υψηλότατους} τόκους φυσικά... Για να μην ξεχρεωθούμε ποτέ...
9. Τα εξωνημένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παραπαίουν. Άλλα λένε τούτο, άλλα λένε τ' άλλο. Χάθηκε η ενιαία γραμμή πως η εξαθλίωση είναι η σωτηρία μας.

Εύκολο νομίζω είναι να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι αντί κάποιο από τα προτεινόμενα αποτυχημένα μοντέλα πιο καλά είναι να εφαρμόσουμε το επιτυχημένο των Ισλανδών-Vikings!
1. Λέμε «ούστ!» στο Διεθνές ΝεκροΤαφείο και τα δάνειά του αφού έτσι κι αλλοιώς για να ξοφλήσουμε τους διεθνείς τοκογλύφους-πιστωτές μας μάς τά δίνει. Σ' αυτούς λέμε ότι θα τούς ξοφλήσουμε αργότερα, όποτε μπορέσουμε.
2. Αφήνουμε μερικές Τράπεζές μας να πτωχεύσουν αντί να τίς στηρίζουμε με το υστέρημά μας {28 δις πέρσυ, άλλα τόσα -λέγεται- φέτος}, ως συνυπεύθυνες και συνεργούς του μπάχαλου, αποδεικνύοντας ότι δεν ξεχάσαμε τα μετοχοδάνεια, ...τζιποδάνεια, διακοποδάνεια κλπ κλπ
3. Βάζουμε κάμποσους λυμεώνες στη φυλακή, καταργώντας τους ...παραγραφικούς νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν για να γλιτώσουν την τιμωρία για τις βρωμιές τους. Οι Ισλανδοί μπουζούριασαν τον πρώην πρωθυπουργό {και κομπιναδόρο τραπεζίτη} τους.
4. Κλείνουμε τα σύνορα σε όσους έχουν καταθέσεις στην Ελβετία κι αλλού, εκτός κι αν μάς επιστρέψουν όσα δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τά απόχτησαν με τον ιδρώτα τους. 
5. Κόβουμε με το μαχαίρι τις εισαγωγές παντός προϊόντος επίδειξης. {Να μην τά απαριθμήσω. Τά ξέρετε καλά!} Αυτομάτως θα αποχτήσουμε πλεονασματικό ισοζύγιο εξαγωγών-εισαγωγών, εισάγοντας μόνο φάρμακα. Και κάποια τρόφιμα ίσως, μέχρι να οργανωθούμε και να {ξανα}καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας και ξαναζωντανέψουν οι στάνες στα βουνά.
6. Σταματάμε κάθε εισαγωγή από χώρες που δεν μάς έχουν πληρώσει όσα μάς χρωστάνε από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο είτε γιατί μάς λήστεψαν με αναγκαστικό δάνειο είτε γιατί χρησιμεύσαμε ως αιματηρό ανάχωμα για να προλάβουν αυτές να ετοιμαστούν και να τόν κερδίσουν.
7. Αναδεικνύουμε ως πρώτο ανάγνωσμα στα Σχολεία το πολύ ωραίο βιβλίο του Έριχ Φρομ "Να έχεις ή να είσαι;"
8. Όλοι οι ενήλικες περνάμε υποχρεωτικά από μηνιαίο εντατικό σεμινάριο με κεντρικό θέμα "Το είναι και το θεαθήναι", μαθαίνοντας π.χ. ότι τα ρούχα τά φοράμε για να μην κρυώνουμε, όχι για να τά δείχνουμε, και τά ανακυκλώνουμε όταν παλιώσουν. Δεν τά πετάμε μόλις αλλάξει η μόδα, τρομάρα μας.
9. Αναπτύσσουμε την αλληλεγγύη περνώντας όλοι μας από άλλο εντατικό σεμινάριο με κεντρικό θέμα "Χάνομαι χωρίς τον διπλανό μου".
10. {Τό κράτησα τελευταίο, ως ...κερασάκι της τούρτας} Απαγορεύουμε κάθε κίνηση των ΙΧ, εκτός κι αν έχουν μέσα 3 άτομα. Αυτόματα οι εισαγωγές πετρελαίου θα πέσουν στο μισό αν μη και στο έν τρίτο...
Μπορεί να μην επαρκούν αυτά τα 10. Βρείτε κι εσείς και πέστε μου ποιά άλλα χρειάζονται για να συμπληρώσω τον κατάλογο της ...ισλανδοποίησής μας.

3 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Μειώνουμε τους βουλευτές σε 200, στέλνουμε σπίτι τους όσους έχουν κάνει τη Βουλή γηροκομείο, κατεβάζουμε τους μισθούς τους στα 2.000 για να μείνει μόνο όποιος έχει όρεξη να δουλέψει, καταργούμε τις έμμισθες επιτροπές, οργανώνουμε εθελοντικό κίνημα (δασκάλους & και καθηγητές για βοήθεια σε φτωχά παιδιά, π.χ.) και καλούμε τους πολυθεσίτες να επιλέξουν μία και μόνη θέση.
Υπάρχουν πολλές ιδέες, αλλά χρειάζονται κότσια, φίλε μου.
Υ.Γ. Και απόψε, παρά την καταρρακτώδη βροχή, το Σύνταγμα ήταν γεμάτο με ενθουσιώδεις ανθρώπους. Μέχρι τις 11 που έφυγα, ο κόσμος μούντζωνε!

Θανασης Ξ. είπε...

..Δίνουμε τα 700.000 χέρσα αγροτεμάχια στους μετανάστες να τα καλλιεργήσουν, κόβουμε όλες τις εισαγωγές από χώρες της Ε.Ε., εννοείται πως επιστρέφουμε στη δραχμή, γκρεμίζουμε όλα τα αυθαίρετα, γκρεμίζουμε ότι τσιμεντένιο 500 απ'όλες τις παραλίες,....

Παιδιά: Ιδέες έχουμε. Κυβέρνηση δεν έχουμε.

Εξερευνητής είπε...

«Συμφωνώ και επαυξάνω» με τους προπληκτρολογήσαντες.

Με μιά πικρή διαπίστωση:

Ούτε κότσια ούτε κυβερνήσεις πουλιούνται στα μαγαζιά για να αγοράζαμε... Με ευρά ή με δραχμές...