Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

12.5.12

It is THE people, stupids!

Αν τα συνεταιράκια του δικομματισμού δεν είχαν φτάσει τους έλληνες και την Ελλάδα σε τόσο άσχημη κατάσταση, θα ήταν διασκεδαστικό να παρακολουθεί κανείς κάποιους πολιτικάντηδες διαφόρων «χρωμάτων» και τα χρυσωμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους να αναμασσούν τις ανοησίες για ...ύψιστη ανάγκη «να κυβερνηθεί η χώρα». «Να κυβερνηθεί». Έτσι αόριστα. «Να κυβερνηθεί». Χωρίς καμμιά αναφορά από ποιούς, με ποιό πρόγραμμα και προς ποιά κατεύθυνση να κυβερνηθεί...
Βασικός τους στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ που αρνείται επίμονα να συμμετάσχει σε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», πλάϊ-πλάϊ με τους πρωτεργάτες της εξαθλίωσης και μάλιστα εφαρμόζοντας τις μνημονιακές "ντιρεκτίβες", που την κορύφωσαν.
Κεντρική επιδίωξή τους να ρίξουν το βάρος για την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, που την ...εκθειάζουν ως "εθνική καταστροφή", στο κόμμα που τιμήθηκε με την υποστήριξη μεγάλου μέρους πολιτών, οι οποίοι πιο πριν ακολουθούσαν άλλους κομματικούς σχηματισμούς.
Φοβούμενοι προφανώς ότι στις επόμενες εκλογές το κύμα αγανάκτησης και απόρριψης της εξαθλίωσης ως μέσου ...σωτηρίας θα θεριέψει και θα τους πνίξει. Αν δεν στείλει και «στο Γουδί» μερικούς απ' αυτούς...
Βοηθητικό "εργαλείο" σ' αυτή τους την προσπάθεια είναι και η συνεχής παρουσίαση του Αλέξη Τσίπρα ως «αρχηγού» του ΣΥΡΙΖΑ, λες και τις αποφάσεις τις παίρνει μόνος του {όπως ...καληώρα οι δικοί τους, οι «ανώτατοι κομματικοί μονοκράτορες»} και όχι τα θεσμικά όργανά του.
Αυτό έχει να κάνει και με την {φασιστικής νοοτροπίας} άποψη ότι «όλοι ίδιοι είναι»... αλλά και με την υπονόμευση του Α.Τ. ως ...άπειρου μειρακίου, που ωχριά μπροστά στους ...ογκόλιθους της εμπειρίας Σαμαρά και Βενιζέλο. Έμπειρους στις κομματικές λοβιτούρες με ιδιοτελή στόχευση.
Δεν τους βγήκαν όμως τα "κουκιά" παρόλο το απολύτως καλπονοθευτικό (...συνεταιρικό κι αυτό!) εκλογικό σύστημα. Μόλις 149 έδρες κατάφεραν να αποσπάσουν.
Και είναι συντριπτική η ετυμηγορία του λαού που απόρριψε τις εθελόδουλες καταστροφικές πολιτικές τους με ποσοστό 65%.
Έναντι 35%, αν συνυπολογίσουμε και την Ντόρα...
Τό ήξεραν αυτό από καιρό οι ...ΜΕΡΚΟΖΙ, μήνες πριν, γιαυτό και τους «σηκώθηκε η τρίχα» όταν ο Γιωργάκης εκτόξευσε (για τους δικούς του λόγους...) το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος τον περασμένο Νοέμβρη.
It is THE people, stupids!
Είναι ο λαός που μετράει κι όχι τα τοκογλυφικά σας σχέδια, οσονδήποτε μεγάλες, ανέντιμες ή/και αποβλακωμένες, πλειοψηφίες κι αν τα ψηφίσουν σε κάποια Βουλή. Πολύ χειρότερα μάλιστα, αν αυτές οι πλειοψηφίες έχουν προκύψει από αισχρά καλπονοθευτικά συστήματα.


Και για να μην νομίσετε ότι τα γράφω αυτά τώρα για να υπερασπίσω τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:
Στις 26-9-1974 δημοσιεύτηκε(*) ένα άρθρο μου με τίτλο "Ισχυρές και «ισχυρές» κυβερνήσεις", κόντρα στο ...θέσφατο Καραμανλή ότι προκρίνει {και επιβάλει...} το σύστημα της Ενισχυμένης (δυσ)αναλογικής «ώστε να επιτευχθεί η αναδιάρθρωσις μετά από μίαν επταετή δικτατορίαν».
Είναι πολύ μεγάλο για να το μεταφέρω ολόκληρο(**). Θα παραθέσω μόνον κάποια αποσπάσματα που σχετίζονται και με την σημερινή κατάσταση.
««««««««««««««
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
Έτσι βλέπουμε πως από το 1951 έως το 1965 έγιναν 7 εκλογές. Δηλαδή κάθε μιά από τις 7 κυβερνήσεις που προέκυψαν από εκλογικά συστήματα για τα οποία επικρατεί η αντίληψη ότι δίνουν ισχυρές κυβερνήσεις -άρα σταθερότητα πολιτικής, εφαρμογή προγράμματος κλπ- κράτησε κατά μέσο όρο ΜΟΝΟ δύο χρόνια!
Το εκλογικό σύστημα μόνο του λοιπόν ΔΕΝ δίνει ισχυρές κυβερνήσεις αλλά μιά επίφαση ισχυρότητας -πλειοψηφίας εδρών στη Βουλή- η οποία όμως γρήγορα εξανεμίζεται...
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
Καταλήγουμε λοιπόν πως κόμματα που δεν είναι δημοκρατικά οργανωμένα και δεν έχουν πρόγραμμα σταθερό και μελετημένο δεν δίνουν σταθερές κυβερνήσεις ασχέτως πόσες έδρες διαθέτουν στη Βουλή.
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
Έτσι οργιάζει συνήθως η συναλλαγή (ποιό υπουργείο ή άλλες παροχές θα πάρει ο καθένας) και το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η εξαπάτηση του λαού.
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ένα κόμμα που θα πάρει το 35% μόνο των ψήφων μπορεί με την "ενισχυμένη" να εξασφαλίσει, αν διασπαρούν ομοιόμορφα οι ψήφοι στα άλλα, μέχρι και 200 έδρες στη Βουλή! Κι αν ακόμα δεν διασπαρούν οι ψήφοι κι ένα δεύτερο κόμμα πάρει 25%, τότε πάλι θα εξασφαλίσει 180 έδρες.
Τί να την κάνει όμως τόση πλειοψηφία στη Βουλή όταν έχει αντίθετο το 65% του λαού;
. . . . . . . . . . . . . . . . . .
»»»»»»»»»»»»»»
Ο Καραμανλής «θριάμβευσε» τότε, το 1974 αλλά και το 1977, εξασφαλίζοντας ισχυρότατες πλειοψηφίες εδρών στη Βουλή.
Για να καταλήξει στη μέση της "βασιλείας" του να πει το αμίμητο «έξω πάμε καλά... μέσα δεν πάμε»...
Χωρίς να φοβηθεί ότι κάποιος θα μπορούσε να του ...«τρίψει πατσαβούρα στη μούρη» που δεν τα πήγαινε καλά "μέσα" με τόσο «ισχυρή» κυβέρνηση...
Για ποιές κυβερνήσεις "οικουμενικές", "εθνικής σωτηρίας" κλπ μιλούσαν και μιλάνε λοιπόν ΧΩΡΙΣ την λαϊκή πλειοψηφία;;;
Ποιούς «μονόδρομους» θα ακολουθήσουν κόντρα στη βούληση του λαού;;;
Τους σάρωσε και θα τους σαρώνει μονίμως η οργή του για την ανεντιμότητά τους, την αναίδεια, την ψευδολογία, την φαυλοκρατία, την ΚΛΕΠΤΟκρατία, την ιδιοτέλεια, την εθελοδουλεία.
Ιt is THE people, stupids!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) Στον "Παρατηρητή της Ηπείρου" αλλά ταυτόχρονα και στην "ΑΥΓΗ", την "ΑΚΡΟΠΟΛΗ", τον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ" και την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"... Χωρίς νά 'χω ...κονέξια.
(**) Αν κανείς το θέλει ολόκληρο, μπορώ να του ταχυδρομήσω φωτοαντίγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: