Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

7.1.13

“Θεοφάνεια” χτές
...“Ευαγγελοφάνεια” σήμερα;;;

...Ναι!!! 
Κάτι τέτοιο θα έχουμε, αν ο Γ. Παπακωνσταντίνου αποκαλύψει «αυτόν που ξέρει ότι αλλοίωσε τη λίστα», όπως δήλωσε στην επικεφαλής εφημερίδα του ΔΟΛιου Συγκροτήματος...
Από την όλη στάση του αρχηγού του συγκυβερνώντος κόμματος φαίνεται πως τείνει να εκμεταλλευτεί το "κλασσικό" ερώτημα, που τίθεται πρώτο σε κάθε εγκληματολογική έρευνα, «ποίος ωφελείται;», όπως διδάσκεται σε όλες τις Νομικές Σχολές.
Και επειδή -σε "πρώτη ανάγνωση"- ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα ωφελείτο (τρόπος του λέγειν δηλαδή ωφελείτο... αλλά εντάξει...) νάτος... νάτος... ο αποδιοπομπαίος τράγος!
Για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ως οικονομολόγο και υπουργό, ο υπερ-... και υποφαινόμενος έχει πολύ κακή γνώμη.
Αλλά και για τον Βαγγέλη(*) Βενιζέλο, ως πολιτικό-υπουργό, έχει την χείριστη. Οπότε έννοιωσε ανάγκη για μιά "δεύτερη ανάγνωση".
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκρυβε τη λίστα από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τον Μάϊο του 2011. Κάπου 8 (οχτώ) μήνες. Μετά ο αείμνηστος(**) Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου τον άλλαξε από το Υπουργείο Οικονομικών και τον έστειλε στο "Περιβάλλοντος" για να τα κάνει και εκεί μαντάρα, ανατρέποντας όσα -έστω ελάχιστα...- είχε κάνει η Τίνα Μπιρμπίλη...
Τη θέση του (και μαζί την αποκαλυπτική λίστα...) πήρε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος, εντιμότατα, την έκρυβε επί κάπου 11 (έντεκα) μήνες.
Όταν «έσκασε» το θέμα και η απόκρυψη της λίστας έτεινε πλέον προς θανάσιμο αμάρτημα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος τον Οκτώβριο του 2012 την παρέδωσε αρμοδίως. Την είχε δηλαδή αποκρύψει άλλους 5 (πέντε) μήνες... Και μάλιστα ...εντελώς ...εντελώς ...παντελώς παράνομα, αφού δεν κατείχε πιά το Υπουργείο!!!
Κάνω λάθος, συνταγματολόγε Βαγγέλη;;;
Μετά ακολούθησε το σαμαριακό "σήριαλ" αναζήτησης της αυθεντικής "λίστας Λαγκάρντ".
Ψυχανεμίζομαι ότι ήταν στημένο-συμφωνημένο ΑΥΤΟ το "σήριαλ" με τον Βαγγέλη (συγκυβερνώντα άλλωστε...), για να στρέψει την προσοχή μας στην αλλοίωση της λίστας, αλλοίωση για την οποία φαίνεται πως ο Βαγγέλης ήταν σίγουρος..., και να πέσει όλο το βάρος στον «προφανώς» ωφελούμενο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Έτσι -θεώρησαν ότι- θα ...«εξαγνιστεί» ο αρχηγός του συγκυβερνώντος κόματος και άρα θα μακροημερεύσει η πρωθυπουργία Σαμαρά.
Αυτή είναι η "δεύτερη" ανάγνωσή μου.
Μήπως το «ποίος ωφελείται;» πρέπει έτσι να το δούμε;
Μιά ιδέα ρίχνω... Πείτε μου τη γνώμη σας.
- - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) Αυτός ξέρει ότι έχω το δικαίωμα να τον αποκαλώ έτσι. Εσείς δείτε παλιότερα άρθρα μου, όπου το εξηγώ...
(**) Επειδή -προσπαθώ να...- είμαι ακριβολόγος, τον όρο τον χρησιμοποιώ με την βασική, την αφόρτιστη από την κοινή χρήση της, έννοια.
Υ.Γ.
Για το ρόλο του Φώτη Κουβέλη σε όλη αυτήν την τόσο βρώμικη ιστορία, μην μέ ρωτήσετε! Θα μέ φέρετε σε πολύ δύσκολη θέση! Ο Φώτης κάποτε -ακριβώς πριν 30 (τριάντα) χρόνια...- ήταν πολύ φίλος μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: