Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

6.10.13

"Follow the money", "führer prinzip"...
και άλλα ...ελληνοπρεπή

Κύριοι, κυρίες της Δικαιοσύνης, ανακριτές και εισαγγελείς, παρακαλώ θερμά, ή -πιό σωστά- σάς ικετεύω:
Αφήστε για μετά το "führer prinzip" και δώστε πρώτη προτεραιότητα στο "follow the money".
Ή πιό ...λιανά και ελληνικά:
Έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία (και αξία...) για το λαό μας να βρεθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης των εγέρθητων και η διαδρομή των χρημάτων μετά, εντός και εκτός της εγκληματικής τους οργάνωσης, και λιγότερη η «ενός ανδρός αρχή» που ίσχυε σ' αυτήν αλλά -οιονεί...- ίσχυσε και ισχύει και σ' άλλους πολιτικούς «χώρους».
Έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία, διότι έτσι θα φανεί ο πραγματικός χαρακτήρας και οι συνέπειες της «ιδεολογίας» τους και -κυρίως!- της πρακτικής τους.
Έχω βαρεθεί να το γράφω σαράντα χρόνια {ακριβώς...} και στον "παρατηρητή της Ηπείρου" και στο "αντί" και αλλού και τώρα, ηλεκτρονικά πιά..., εδώ κι αλλού.
Κι επειδή και οι τακτικοί επισκέπτες-αναγνώστες ετούτου του μπλογκ θα έχουν επίσης βαρεθεί... τηλεγραφικά(*) μόνον θα παραθέσω μερικές θέσεις.
1. Μεγάλο μέρος της μεταπολεμικής κακοδαιμονίας οφείλεται στο ότι στη χώρα μας(**) δεν βρέθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ οι δοσίλογοι και οι μαυραγορίτες της Κατοχής.
2. Όμοια, μετά την πτώση της χούντας, και πίσω από την -κατ' εμέ καθόλου αθώα πολιτικά- «απόφανση» Καραμανλή ότι το έγκλημα ήταν "στιγμιαίο", καλύφθηκαν η τεράστια χουντική ρεμούλα, το "μπαλόσημο" και άλλα πολλά παρεμφερή... "-όσημα", και η ληστεία, πότε τεράστια και πότε μικρότερη, του δημόσιου κορβανά και των ελλήνων από μερικά μεγαλοχουντικά και πολύ περισσότερα μικροχουντικά τρωκτικά γύρω τους. Η απόδοση ευθυνών και η τιμωρία των υπεύθυνων περιορίστηκε στην πραξικοπηματική ανατροπή του πολιτεύματος και άφησε ατιμώρητους τους λυμεώνες που επωφελήθηκαν. Έτσι υπάρχουν ακόμα έλληνες(***), οι οποίοι -χωρίς να «έφαγαν» οι ίδιοι επί χούντας- νομίζουν και λένε ότι το χουντικό καθεστώς ήταν -τουλάχιστον...- έντιμο.
3. Το ανάλογο, σε πολύ μικρότερη κλίμακα βέβαια, συνέβη και με την τρομοκρατικής -αλλά και άλλης...- δράσης οργάνωση "17 Νοέμβρη": Δεν ασχολήθηκε κανείς με το τί έγιναν τα εκατοντάδες εκατομμύρια {δραχμές} που λήστεψαν κατά καιρούς από διάφορες τράπεζες. Έτσι υπάρχουν ακόμα έλληνες(***), οι οποίοι νομίζουν και λένε ότι η οργάνωση ήταν ...αριστερού προφίλ, επειδή έστελνε προκηρύξεις με παιδαριώδεις «αναλύσεις» δήθεν μαρξιστικής υφής.
4. Για την «ενός ανδρός αρχή» θυμίζω δειγματοληπτικά:
4.1. Την «ανταρσία» των Παπαληγούρα, Αποστολίδη αλλά και του -θείου του Καραμανλή- Παναγιώτη Κανελλόπουλου και άλλων 15 "σημαινόντων" βουλευτών της ΕΡΕ, που το 1958 είχαν χαρακτηρίσει τον αρχηγό τους "ψευδοκαίσαρα"(****).
4.2. Την από 23-12-1974 δήλωση του Α. Παπανδρέου ότι το σχέδιο του καραμανλικού Συντάγματος {που με ελάχιστες αλλαγές ψηφίστηκε αργότερα} «αποτελεί στην πράξη προέκταση και επιφανειακή μόνο αλλοίωση του Συντάγματος του Παπαδόπουλου»...
4.3. Τις αλλεπάλληλες ετσιθελικές αρχηγικές διαγραφές των Νίκου Κωνσταντόπουλου, Πέτρου Ευθυμίου, Αμαλίας Φλέμινγκ, Μελίνας Μερκούρη κ.ά. από το ΠΑΣΟΚ, διότι είχαν τολμήσει ...τοσοδούλα κριτική στα πεπραγμένα του Παπανδρέου. Πλην του πρώτου οι άλλοι ξαναγύρισαν στο "μαντρί" αλλά αυτό δεν αλλάζει τον χαρακτήρα της διαγραφής τους...
4.4. Την παλιότερη και συνεχιζόμενη εμετικώτατη «συνήθεια» βουλευτών και στελεχών -της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κυρίως αλλά και άλλων «χώρων»...- να κάνουν δυό και τρεις και πέντε φορές στις ομιλίες ή παρεμβάσεις τους γλειψιματικές αναφορές στο τί είπε ο αρχηγός τους...
4.5. Τους πρόσφατους παπανδρεοσαμαράδικους ...«αποκεφαλισμούς» βουλευτών, που τόλμησαν να εναντιωθούν στις μνημονιακές {ή αντι-... στην αρχή...} επιλογές των αρχηγών τους.

Ας μην έχουν λοιπόν προτεραιότητα τα περί «ενός ανδρός αρχής» γιατί «στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί»... Είναι άλλοι που έχουν τώρα δικαίωμα να μιλούν γι' αυτήν...

Follow the money!!!
- - - - - - - - - - - - - -
(*) Αναλυτική παρουσίαση-τεκμηρίωση θα βρείτε σε πολλά παλιότερά μου άρθρα εδώ.
(**) Την μόνη ευρωπαϊκή που δεν έχουν τιμωρηθεί...
(***) Ευάριθμοι δυστυχώς... Πολύ περισσότεροι από όσους θα δικαιολογούσε η αντιληπτική τους  ικανότητα.
(****) Ο Καραμανλής, παρότι διατηρούσε την "δεδηλωμένη" και μετά την αποχώρησή τους απ' την ΕΡΕ, προκήρυξε πρόωρες εκλογές και τους ...«έθαψε» στην κάλπη. Αργότερα, πριν το 1961, τους ξαναπήρε στο -κατά τον Αβέρωφ/Τοσίτσα- "μαντρί"... Είχαν σκύψει το κεφάλι στον "ψευδοκαίσαρα", που αργότερα -οι ίδιοι κι άλλοι- μάς τον πλασσάραν για "εθνάρχη"...

2 σχόλια:

Γιώργος Παπαχριστοδούλου είπε...

Ναπολεων, το ψάρι ξέρεις - καλύτερα- βρομάει από της κεφαλής. και είναι δύσκολο να βρεθούν οι πηγές χρηματοδότησης. είναι κάτι σαν τα δύσμοιρα βαποράκια πάσης φύσεως - είτε πουλάνε ουσίες είτε ομπρέλες κι άλλα τοιαύτα προστατευτικά. Βεβαια να ερευνήσουν οι διωκτικαί αρχαί τις πηγές μόνο που μπορεί να καταλήξουν με τις περίεργες διαδρομές και σε κανά μοναστήρι (εννοώ, ως πηγή χρηματοδοτήσεως). και κάτι άλλο που παραλείπεται από τη συζήτηση: να δούμε και το παιχνίδι του real estate σε περιοχές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας όπου εκδιώχτηκαν μετανάστες για να πέσουν οι τιμές και να αρπάξουν τα διαμερίσματα κοψοχρονιά διάφορες - εργολαβικές, ντιζαινάτες και δε συμμαζεύεται- συμμορίες.

Κλαζoμένιoς είπε...

Δίκιο έχει βέβαια ο ...προλαλήσας.

Είναι όμως πλατιά γνωστό ότι η "μαφία" δεν ιδιαίτερα επιλεκτική στα είδη εγκλήματος.

Ό,τι και νά 'ναι το εκτελεί, αρκεί να υπάρχει κονόμι.

Αυτό έκαναν οι πυρηνοεγέρθητοι με μεγάλη επιτυχία.