Σκότωσε τον φασίστα μέσα σου, πριν προλάβει να σέ υποδουλώσει
{δικό μου}
«Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας,
όχι για να τούς εφαρμόσει»...
{άγνωστου, σοφού κατ' εμέ...}
«Πρέπει να ΕΙΣΑΙ η αλλαγή, που θέλεις να έρθει»
{του Μαχάτμα Γκάντι}

28.7.11

«Δεν είν' αλάργα τού σκουτάδ'
κλείσ' τα μάτια να τού ιδείς»
[*]

* Η απόφαση της Ε.Ε. / Ισχυροποίηση Τραπεζών/ Ξεπούλημα για πενταρο-δεκάρες.
Πλατειά χαμόγελα... Ειδικά ο Rompei σκέτος "χάχας" εμφανίστηκε μετά την «επιτυχία»... Που στήθηκε για να "πεισθούν" οι «Αγορές»... Οι οποίες όμως δεν πείστηκαν... Θεώρησαν την ιστορία «πιστωτικό γεγονός» {άλλο κι ετούτο...}, υποβάθμισαν "πιστοληπτικά" ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και συνέχισαν απτόητες να ανεβάζουν αλύπητα τα "σπρέντς" της Ιταλίας...
Και τί μάς έμεινε εμάς; Το ...«μεσοπρόθεσμο», που το σημαντικότερο που εμπεριέχει {ρητά μάλιστα, και αριθμητικά αναφερόμενο, και με "εμπράγματες εγγυήσεις"[**], δηλαδή υποθήκες, εξασφαλιζόμενο} πλήρες ξεπούλημα δημόσιας γής και πόρων. Ο αρχικός, ο βασικός, ο μόνιμος στόχος της "κρίσης"...
* Ομιλίες Παπανδρέου. 
Τα "παπαγαλάκια" του πληρώνονται «με το κομμάτι»... Οι σύμβουλοί του όμως με το μήνα... Το τί κλισέ τού σέρβιραν για να κατεβάσει το άτομο, τόσο "έξω", όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν λέγεται. Μέχρι και το «δημοψήφισμα» συμπεριέλαβαν...
Τό θυμάστε καλά... «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία»...
Φτού!
* Think tank, fast ...vlack, brain drain.  Μιά χαρά τά πας, Χάρη...
Έ! αυτό ένα λογοπαίγνιο είναι... Δεν σηκώνει ανάλυση...
Δεν ξέρω αν ο Χάρης Παν-μπούκης τρώει μεγάλες μπουκιές...
Μεγάλες κουβέντες όμως λέει σίγουρα... Qatar-ιανές.
* Υποβάθμιση της Κύπρου λόγω της έκρηξης: Κέρδη και επί πτωμάτων...
Σιγά που αμφιβάλατε... Σιγά που νομίζατε ότι υπάρχει και ...ηθική στην άπληστη κερδομανία των «Αγορών»... Αλλά τόσο χοντρά, ρέ παιδί μου; Τόσο άμεσα; Τόσο απροκάλυπτα, τόσο ξεδιάντροπα;;; Μήπως τελικά «μωραίνει, Μαμωνάς, ούς βούλεται απωλέσαι»;;; Μια ερώτηση κάνω... Πάρτε τη και ως case-study... Ως "μελέτη εκδοχής" ελληνιστί.
* Η ...ειδική {αλλά τόσο διαδομένη...} πρακτική Merde-ώχ!
Ατομικά δικαιώματα; Ιδιωτικότητα; Προσωπικό άσυλο; Τίποτα δεν μετράει μπροστά στο χρηματικό κέρδος... ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ {δηλαδή πρώτη και μόνη...} ΕΞΟΥΣΙΑ, όχι ο Τύπος... 
Το πιο ωραίο όμως είναι αυτό που είπε ο ίδιος ο μαικήνας στον ανακριτή: Δεν ήξερε τίποτα από αυτά που έκαναν οι διευθυντές των διάφορων εφημερίδων, ποτέ δεν έμαθε για τα μέσα σκαλδαλοθηρίας που χρησιμοποιούσαν! Αυτός μόνο μετρούσε τα κέρδη ο καϋμένος. Πού να τού περισσέψει χρόνος και διάθεση για παραπέρα...
* Η εικαζόμενη "πτώχευση" των ΗΠΑ.
Σε τέσσερις μέρες και κάτι ψιλά... Αν δεν... 
Το τί «θα μάς προκύψει όταν...» θα τό 'χετε διαβάσει-ακούσει αλλού, από άλλους αρμοδιότερους από μένα. Εγώ απλώς τό έβαλα ως ένα από τα κύρια σημάδια του ζόφου που ...«κλείσ' τα μάτια να τόν δεις»...
* Πέθανε 27 χρονών. Όπως κι άλλοι «συνάδελφοί» της...
Κάτι πρέπει να συμβαίνει με την ηλικία αυτή και τους "top" αοιδούς. Ας συνεργαστούν ...αριθμολόγοι, βιολόγοι, ανθρωπολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι... ου μην αλλά και ...παραθυρολόγοι στυλ ...Ντερμπεντέρη, βεβαίως, για να βρουν τί συμβαίνει και τόσοι από το είδος μάς εγκαταλείπουν στα 27 τους.
Καταπώς λέει η Οικολογία «δεν υπάρχει φαγητό τζάμπα». Κι όσο περισσότερα «τρως» τόσο ακριβότερα «πληρώνεις»... Και για να είσαι «αστέρι», «πρώτη» -σε πωλήσεις δίσκων- αοιδός ή άλλο ανάλογο, σημαίνει ότι προηγήθηκε πολύ ...«φαγητό»... ΜΜΕ-δίστικο «φαγητό»...
* Μαζικές «αναίτιες» δολοφονίες: Κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί...
Σπέρνουν, σπέρνετε, σπέρνουμε ανέμους, θερίζουμε, θερίζετε, θερίζουν θύελλες. Ο νεοσυντηρητικός οίστρος, ο ατομισμός, οι νόμοι της ζούγκλας, η ανταγωνιστικότητα, η ξενοφοβία σπέρνεται και καλλιεργείται συστηματικά εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Χιλιάδες χρόνια. 
Ο Χίτλερ απλώς ήταν το πιο κοντινό μας χρονικά μεγάλο "κακό σπειρί". Μην τού κάνουμε την ...τιμή να τόν ανακηρύσσουμε γενεσιουργό αιτία κάθε κακού! Όλοι μέσα μας κουβαλάμε ένα φασίστα, τον φόβο. Αν δεν τόν «σκοτώσουμε» εγκαίρως, κάποιους άλλους θα σκοτώσουμε ή «σκοτώσουμε»...
* Άχ! αυτή η ανταγωνιστικότητα, άπιαστη γκόμενα , έ!
Άκουσα  κάποιον -σώφρονα προφανώς- να λέει πριν λίγο καιρό:
«Ας τελειώνουμε με την ανταγωνιστικότητα που δεν έχουμε ως κράτος!
Και που είναι δήθεν ο λόγος για τις αθλιότατες περικοπές μισθών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζόμενων, που, επίσης δήθεν, είναι «μονόδρομος» λόγω παγκοσμιοποίησης.
Όταν η Ελλάδα γίνει ανταγωνιστική, εις βάρος κάποιων άλλων χωρών θα γίνει. Θα πάψουν αυτές τότε να είναι «ανταγωνιστικές». Θα περικόψουν αυτές μισθούς, συντάξεις κλπ.
Πού οδηγεί λοιπόν ο ανταγωνισμός;;;»
Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω!
Αν μή τί άλλο, ας πάψουμε να πιπιλίζουμε κι εμείς την καραμέλλα τους. Είναι άλλο το να κόψουμε τα κεφάλια του πελατειακού κράτους και άλλο το να υφιστάμεθα τα πάνδεινα για να γίνουμε, δήθεν, «ανταγωνιστικοί» ως κράτος!

*  Μόνη αισιόδοξη νότα: Οι ισπανοί "αγανακτισμένοι" οργανώνουν πεζοπορία για τις Βρυξέλλες το Φθινόπωρο. Στην οποία είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν "αγανακτισμένοι" και από πολλές άλλες χώρες.
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το "θέμα" της πορείας:
Η αβουλία, η πλήρης υποταγή των πολιτικών ηγετών στους τραπεζοτοκογλύφους!!!Το πιο σύντομο «ανέκδοτο», παραλλαγή παλιότερου:
Οι τέσσερις εξουσίες ήταν τρείς, οι εξής δύο, το ΧΡΗΜΑ...
Άμα δεν καταλάβουμε το μήνυμά του, όλα τα -τόσο πολλά, μα τόσο πολλά- γραφόμενα από ειδικούς, οινονομοαλογους και μή, είναι απλώς ανούσια κείμενα, υποστηρικτικά του ψωμακίου τους {παντεσπανίου τους, γαλλιστί...}.
Άμα δεν αγωνιστούμε σκληρά, πρώτα ενάντια στον φασίστα μέσα μας, τον φόβο {...λίγο "γνώθι σαυτόν" μάς λείπει μόνον, αδερφέ...}, και μετά ενάντια στον παγκόσμιο αφέντη, θα ζούμε διηνεκώς υπόδουλοι, "φόρου υποτελείς" στο απαράγωγο πιά, στο ακριδικό κεφάλαιο.
Πρέπει το χρήμα να τό αναγκάσουμε να επιστρέψει στον ρόλο για τον οποίο εφευρέθηκε: Στη διευκόλυνση των ανταλλαγών προϊόντων και υπηρεσιών.
Πρέπει να πάψει να είναι εμπόρευμα, να έχει τόκο.
Καλό μας κουράγιο για τον υπέρτατο αγώνα εναντίον του.
Αν βέβαια έχουμε ακόμα κότσια...
 Αν δεν τά έχουμε φθείρει από την πολλή ...γονυκλισία. 
- - - - - - - - - - - - - - - -
[*] Για τους μή εξοικειωμένους με την ηπειρώτικη "ντοπιολαλιά":
Δεν είναι μακρυά το σκοτάδι... Κλείσε τα μάτια να τό δεις!
[**] Eίναι βέβαιο ότι αληθεύει, αφού το ...διάψευσε ο Βαγγ. Βεν.! Είναι γνωστή η ...φαρμακερή ρήση:
«Καμμιά είδηση ΔΕΝ είναι αληθινή, αν πρώτα ΔΕΝ διαψευστεί επισήμως»...

5 σχόλια:

anonymos είπε...

Πόσο τόκο παίρνεις από τις καταθέσεις σου στην τράπεζα Ναπ? Σε ποιές τράπεζες τα έχεις? Πως έχεις εξαφαλιστεί έναντι της πτώχευσης? Τα έβγαλες έξω ή τα μετέτρεψες σε χρυσό?

Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα με το χρήμα. Σαν να πολεμάς το αιώνιο κακό κι εσύ είσαι υλιστής απ' ότι αντιλαμβάνομαι!

Ναπoλέων είπε...

"anonymos",
νά! οι απαντήσεις στα ερωτήματά σου:

1. Πόσο τόκο παίρνεις από τις καταθέσεις σου στην τράπεζα Ναπ?
Καθόλου! Διότι το υπόλοιπο κυμαίνεται μόνιμα μεταξύ 0 και 10 ευρά.

2. Σε ποιές τράπεζες τα έχεις?
Στην "Αττικής", όπως μάς υποχρεώνει το ΤΣΜΕΔΕ για να καταθέτει τα λεφτά για γιατρούς και φάρμακα. {αργότερα και τη σύνταξη...}

3. Πως έχεις εξαφαλιστεί έναντι της πτώχευσης?
Δεν μού χρειάζεται εξασφάλιση. «Όποιος έχει θα χάσει» λέει η παροιμία...

4. Τα έβγαλες έξω (?)
Τί να βγάλω έξω τρομάρα σου;;;

5. ή τα μετέτρεψες σε χρυσό?
Αν εξαιρέσεις τη βέρα μου δεν έχω απάνω μου τίποτε χρυσό. Ποτέ δεν είχα. Τά απεχθάνομαι αυτά. Ούτε βέβαια στο «σεντούκι» έχω τέτοια. Ανάγκη "σιγουριάς" έχουν μόνον οι φοβισμένοι. Εμένα δεν μού έχει συμβεί κάτι τέτοιο ώς τώρα.

Και τα σχόλιά μου:

1. Δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα με το χρήμα.
Καθόλου απλά! Ούτε με την δουλεία ήταν απλά... Κι όμως κάτι έγινε...
Μια άλλη προσέγγιση πάντως του θέματος "χρήμα", που μάλλον δεν τήν έχεις δει στον Τύπο ή την TV, θα βρεις στο:
alpapad.wordpress.com

2. Σαν να πολεμάς το αιώνιο κακό
Αστειότητες. Ούτε "αιώνιο" υπάρχει κάτι, ούτε "κακό".
«Πάντων χρημάτων μέτρον άνηρ».

3. κι εσύ είσαι υλιστής απ' ότι αντιλαμβάνομαι!
ΝΑΙ.
Διότι από πολύ νωρίς έχω εξαποστείλει τον "θεό" από εκεί που μάς ήρθε και λίγο αργότερα απόρριψα και τις πλατωνικές ιδεοληψίες.
Σού συνιστώ να κάνεις τα ανάλογα.
Θέμα «γνώθι σαυτόν» είναι.

Καλό μήνα!
Καλό κουράγιο.

Ναπoλέων είπε...

Y.Γ.
Για πλήρη ανάλυση και ...εμπέδωση πάντως, μπορείς να έρθεις στη Σκλίβανη, όποτε θέλεις. Και να μείνεις όσο θέλεις.
Και οικογενειακώς...

Προτίμησε πάντως βραδυές με φεγγάρι!

Είναι «άλλο πράμμα» η θέα απ' τ' αλώνι μας.
{υψόμετρο 873 μ.}

anonymos είπε...

Ax Ναπολέων... είσαι κατ' όνομα υλιστής όχι κατ' ουσίαν.

Λες: "Πρέπει το χρήμα να τό αναγκάσουμε να επιστρέψει στον ρόλο για τον οποίο εφευρέθηκε: Στη διευκόλυνση των ανταλλαγών προϊόντων και υπηρεσιών."
και δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το "χρήμα" που επιθυμείς και πρεσβεύεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ιδεαλιστική απεικόνηση της εργασίας και της παραγωγής που οδηγεί στην μετατροπή τους σε ανταλλάξιμες και εν δυνάμει συσωρεύσιμες μονάδες.

Τα υπόλοιπα τα λέμε στην Σκλίβανη. Δέχομαι ευχαρίστως την πρόσκληση, Καλήν αντάμωση!

Ναπoλέων είπε...

"Ανώνυμε",
διαπιστώνω μια διάσταση απόψεων για το περιεχόμενο των εννοιών "ιδεαλιστής" (που δεν είμαι) και "ιδεολόγος" (που, κατά την σεμνή και ταπεινή άποψή μου, είμαι).

Ας είναι κι αυτό ένα από τα θέματά μας στο αλώνι.

Επόμενες φεγγαράδες:
11-12-13-14/8
9-10-11-12/9
9-10-11-12/10 {*}

Αλλά και ενδιάμεσα, δεν είναι άσχημα.
Καλώς νά' ρθετε.

α-α-α
Ν.
- - - - - - - -
{*} αν δεν έχουμε εκλογές ή δημοψήφισμα κλπ...